Η Samsung παρουσιάζει τον αισθητήρα εικόνας 200 Megapixel για την απόλυτη εμπειρία υψηλής ανάλυσης στα smartphone – ναυαρχίδες

Το νέο Samsung ISOCELL HP2 ενισχύει τη χωρητικότητα για μέγιστη απόδοση pixel καθώς και λεπτομερείς και απρόσκοπτες φωτογραφίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Η Samsung παρουσιάζει τον αισθητήρα εικόνας 200 Megapixel για την απόλυτη εμπειρία υψηλής ανάλυσης στα smartphone – ναυαρχίδες

 Η Samsung Electronics Co., Ltd., παρουσίασε σήμερα τον πιο πρόσφατο αισθητήρα εικόνας 200 megapixel (MP), τον ISOCELL HP2, με βελτιωμένη τεχνολογία pixel και μεγάλη χωρητικότητα, που εξασφαλίζει στα premium smartphones του αύριο εκπληκτικές λήψεις εικόνων.

«Το Samsung ISOCELL HP2 αξιοποιεί τις τεχνολογίες αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης και την τεχνογνωσία υψηλής καινοτομίας της Samsung, προσφέροντας ένα επικά λεπτομερές αποτέλεσμα», σημείωσε ο JoonSeo Yim, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Sensor Business Team της Samsung Electronics. «Η θέση μας στην αγορά μας βασίζεται στις προηγμένες λειτουργίες pixel που επιτρέπουν στους αισθητήρες μας να υπερβαίνουν τον αριθμό και το μέγεθος των pixel. Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να εδραιώνουμε την παρουσία μας στην επεκτεινόμενη αγορά αισθητήρων μεγάλης και υψηλής ανάλυσης».

Το ISOCELL HP2 εμπεριέχει 200 ​​εκατομμύρια pixel 0,6 μικρομέτρων (μm) σε οπτική μορφή 1/1,3”, ένα μέγεθος αισθητήρα που χρησιμοποιείται ευρέως σε κύριες κάμερες smartphone 108MP. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να απολαμβάνουν ακόμη πιο υψηλές αναλύσεις στα πιο πρόσφατα smartphones υψηλής τεχνολογίας, χωρίς μεγάλα εξογκώματα κάμερας στις συσκευές τους.

Με την προηγμένη τεχνολογία pixel-binning της Samsung, Tetra2pixel, το HP2 φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην κάμερα καθώς προσαρμόζει διαφορετικά μεγέθη pixels για να φιλοξενήσει διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας μετατρέπεται είτε σε αισθητήρα εικόνας 1,2μm 50MP είτε σε 2,4μm 12,5MP, συνδέοντας τέσσερα έως δεκαέξι γειτονικά pixel. Επιπλέον, για ένα ακόμη πιο πλήρες αποτέλεσμα 8K βίντεο, περίπου στα 33MP, το HP2 μεταβαίνει σε λειτουργία 1,2μm 50MP για να ελαχιστοποιήσει την περικοπή και να καταγράψει μεγαλύτερο μέρος του «σκηνικού». Η λήψη 8K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), που συνεπάγεται τη λήψη ενός ευρύτερου οπτικού πεδίου σε συνδυασμό με pixels μεγαλύτερου μεγέθους, οδηγούν στη λήψη κινηματογραφικών βίντεο, εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας.

Με το HP2 και τη νέα τεχνολογία Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) της Samsung, οι θολές φωτογραφίες εξαιτίας του έντονου φωτισμού μπορούν να αποφευχθούν. Σε μια φωτογραφική δίοδο μέσα σε κάθε pixel, υπάρχει τοποθετημένη στο κάτω μέρος μια πύλη μεταφοράς τάσης για τη μεταφορά ηλεκτρονίων από τα pixels στο λογικό στρώμα. Η υψηλής ακρίβειας τεχνολογία D-VTG, προσθέτει μια δεύτερη πύλη μεταφοράς στο pixel, ενισχύοντας την πλήρη χωρητικότητα του pixel κατά περισσότερο από 33%. Με περισσότερα ηλεκτρόνια αποθηκευμένα και αποτελεσματικές μεταφορές σήματος, αυτή η μέθοδος μπορεί να μειώσει την υπερέκθεση στις φωτογραφίες και να βελτιώσει την αναπαραγωγή χρώματος, ειδικά σε συνθήκες έντονου φωτός. 

Σε ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού, η αυτόματη εστίαση του HP2 αναβαθμίζεται με τη λειτουργία Super QPD, που επιτρέπει στον αισθητήρα να χρησιμοποιεί και τα 200 εκατομμύρια pixels του για παράγοντες εστίασης. Η άφθονη ποσότητα παραγόντων εστίασης ομαδοποιείται κατά τέσσερα παρακείμενα pixels για να αναγνωρίζονται τόσο οριζόντιες όσο και κάθετες αλλαγές μοτίβων, προσφέροντας ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση. Χρησιμοποιώντας τα πλούσια δεδομένα μοτίβων μαζί με τον τεράστιο αριθμό σημείων αναφοράς, ο νέος αισθητήρας έχει τη δυνατότητα γρήγορης αυτόματης εστίασης, ακόμη και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό.

Για εξαιρετική απόδοση HDR, η Samsung παρουσιάζει τη λειτουργία DSG για πρώτη φορά στη λειτουργία των 50MP, η οποία εφαρμόζει δύο ξεχωριστές τιμές μετατροπής στο αναλογικό σήμα που λαμβάνεται σε επίπεδο pixel. Επιπλέον, το Smart-ISO Pro, μια λύση HDR που συγχωνεύει διαφορετικά επίπεδα ενδείξεων ISO από μία μόνο έκθεση, επιτρέπει στην κάμερα να λαμβάνει εικόνες 12,5MP και βίντεο 4K στα 60fps σε ποιότητα HDR.

Για το Samsung ISOCELL HP2 έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης