Ένας χρήστης στο Reddit ανακάλυψε έναν τρόπο να παρακάμψει τις διαφημίσεις στα βίντεο του YouTube, καθώς και να παρακάμψει διάφορα paywalls σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Το κόλπο περιλαμβάνει απλώς την προσθήκη μιας τελείας μετά το όνομα τομέα στη διεύθ

Ένας χρήστης στο Reddit ανακάλυψε έναν τρόπο να παρακάμψει τις διαφημίσεις στα βίντεο του YouTube, καθώς και να παρακάμψει διάφορα paywalls σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Το κόλπο περιλαμβάνει απλώς την προσθήκη μιας τελείας μετά το όνομα τομέα στη διεύθυνση URL.

Έτσι, για παράδειγμα - το http://www.youtube.com/randomvideo γίνεται http://www.youtube.com./randomvideo και το τελευταίο θα φορτώνεται χωρίς διαφημίσεις. Προφανώς, η παραβίαση λειτουργεί μόνο σε προγράμματα περιήγησης επιτραπέζιων υπολογιστών και οφείλεται σε μεγαλύτερους ιστότοπους που χρησιμοποιούν διαφορετικούς τομείς φιλοξενίας για διαφημίσεις και περιεχόμενο. Η προσθήκη του επιπλέον συμβόλου ξεγελά τον ιστότοπο στη φόρτωση του περιεχομένου, αλλά όχι κάποιο από τα συνδεδεμένα πράγματα - όπως cookie ή διαφημίσεις.

Όπως εξηγεί ο Redditor u / unicorn4sale:

«Είναι μια συνήθως ξεχασμένη περίπτωση, οι ιστότοποι ξεχνούν να ομαλοποιήσουν το όνομα κεντρικού υπολογιστή, το περιεχόμενο εξακολουθεί να προβάλλεται, αλλά δεν υπάρχει αντιστοιχία ονόματος κεντρικού υπολογιστή στο πρόγραμμα περιήγησης, ώστε να μην υπάρχουν cookie και σπασμένα CORS - και πολλοί μεγαλύτεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν διαφορετικό τομέα για την προβολή διαφημίσεων / μέσων με μια λίστα επιτρεπόμενων που δεν περιέχει την επιπλέον τελεία. "

Ορισμένοι από τους ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί από το paywall λειτουργούν επίσης και στους New York Times, The Washington Post και The Atlantic. Σίγουρα υπέροχο να περιηγείστε στο YouTube και σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους χωρίς διαφημίσεις, υπάρχουν και πολλά extensions που κάνουν την ίδια δουλειά. Το κακό είναι ότι πολλοί ιστότοποι έχουν κώδικα που τα αναγνωρίζει ενώ με την λύση του unicorn4sale μπορείτε απλά να προσπεράσετε αυτούς τους ελέγχους.

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης