Τι σημαίνει η πορτοκαλί κουκκίδα - ειδοποίηση στο iPhone σας

Εάν έχετε κοιτάξει το iPhone σας και έχετε δει μια πορτοκαλί κουκκίδα στο πάνω μέρος της οθόνης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Δεν χρειάζεται να πάτε για τεστ ματιών επειδή νομίζετε ότι βλέπετε πράγματα. Δεν είναι ιός. Αυτή η πορτοκαλί κουκκίδα είναι πραγματικά εκεί.

Τι σημαίνει η πορτοκαλί κουκκίδα - ειδοποίηση στο iPhone σας

Τι σημαίνει όμως αυτή η πορτοκαλί κουκκίδα στο iPhone σας; Είναι η κυβέρνηση που παρακολουθεί τις τηλεφωνικές σας κλήσεις ή υπάρχει κάποιος πιο καλοήθης, βαρετός λόγος για αυτό;

Τι είναι η πορτοκαλί κουκκίδα (ειδοποίηση) στα iPhone

iphone orange dot

Εάν ρίξετε μια ματιά στην οθόνη του iPhone σας πάνω από το εικονίδιο σήματος του τηλεφώνου, μπορεί να δείτε μια πορτοκαλί κουκκίδα. Παρουσιάστηκε με το iOS 14, αυτό σημαίνει ότι το μικρόφωνο του τηλεφώνου χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας. Αυτό μπορεί να είναι κάτι σαν να ακούει ο Shazam ένα τραγούδι για να το αναγνωρίσει ή να υπαγορεύεις ένα μήνυμα στο WhatsApp. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση ή να χρησιμοποιείτε τη Siri.

Εάν αυτή η πορτοκαλί κουκκίδα γίνει πράσινη, τότε σημαίνει ένα από δύο πράγματα. Είτε η κάμερα χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από μια εγκατεστημένη εφαρμογή (μήπως κάνετε ζωντανή ροή μέσω της εφαρμογής Facebook;), είτε χρησιμοποιούνται τόσο η κάμερα όσο και το μικρόφωνο. Για παράδειγμα, εάν πραγματοποιείτε μια κλήση FaceTime.

iphone green dot

Μάθετε ποια είναι η ένοχη εφαρμογή

Εάν τη στιγμή που βλέπετε την κουκίδα χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή και η λυχνία αναβοσβήνει, τότε πιθανότατα θα είναι αυτονόητο. Ωστόσο, εάν το τηλέφωνό σας κάθεται σε ένα τραπέζι όταν ανάβει το φως, τότε πρέπει να διερευνήσετε γιατί. Ίσως τελικά να μην είναι τόσο αθώο όσο νομίζετε. Ναι ακόμα και στο iPhone υπάρχουν εφαρμογές παρακολούθησης.

Για να μάθετε ποια εφαρμογή είναι υπεύθυνη, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου. Στην κορυφή, θα δείτε το όνομα της εφαρμογής.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης