iPhone 15 Plus vs iPhone 16 Plus: Να αγοράσω το 15 Plus ή να περιμένω το 16 Plus;

Το iPhone 16 Plus αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με άλλα τηλέφωνα της σειράς iPhone 16 της Apple τον Σεπτέμβριο του 2024. Επομένως, είναι πιθανό να απέχουν μόνο έξι μήνες από την κυκλοφορία του και ίσως να είστε περίεργοι αν είναι καλύτερο από το τρέχον iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Plus vs iPhone 16 Plus: Να αγοράσω το 15 Plus ή να περιμένω το 16 Plus;

Πολλές φήμες έχουν δείξει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μικρές αναβαθμίσεις στο iPhone 16 Plus. Ως εκ τούτου, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε να περιμένετε για το 16 Plus ή να επιλέξετε το τρέχον iPhone 15 Plus.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, για να σας βοηθήσουμε να καταλήξετε σε μια απόφαση, καλύψαμε διάφορους λόγους για τους οποίους πρέπει να περιμένετε για το iPhone 16 Plus και γιατί μπορείτε να αγοράσετε το iPhone 15 Plus αυτή τη στιγμή.

Γιατί να περιμένετε για το επερχόμενο iPhone 16 Plus;

Νεότερο σχέδιο

iphone 16 camera back

Σύμφωνα με το 9TechEleven στο X, τα επερχόμενα iPhone 16 και 16 Plus φημολογείται ότι θα έχουν κάθετη διάταξη κάμερας που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά από την Apple στα Apple iPhone 12 και 12 Mini. Από τότε, η Apple έχει χρησιμοποιήσει μια διαγώνια διάταξη κάμερας για τα iPhone 13, iPhone 14 και iPhone 15.

Αυτή τη φορά, η Apple μπορεί επίσης να επανασχεδιάσει το πλαίσιο της κάμερας, το οποίο θα μπορούσε να διαθέτει δύο ξεχωριστούς δακτυλίους κάμερας για τις κάμερες Main και Ultrawide. Αυτό το σχέδιο σε σχήμα χαπιού είναι μια αλλαγή αφού είδαμε παρόμοιες διατάξεις κάμερας στις τρεις τελευταίες γενιές iPhone που δεν είναι Pro.

Νέος επεξεργαστής

a17 chip 1

Το επερχόμενο iPhone 16 Plus φημολογείται ότι θα χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο chipset A17, διαφορετικό από το chipset A17 Pro Bionic της σειράς iPhone 15 Pro. Η Apple φέρεται να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία κατασκευής N3E της TSMC, η οποία έχει πιο προσιτό κόμβο και χαμηλότερη πυκνότητα και ισχύ τρανζίστορ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη απόδοση μπαταρίας με αυτόν τον επεξεργαστή.

Περισσότερη υποστήριξη RAM

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu, το iPhone 16 Plus θα μπορούσε επίσης να έχει 8 GB RAM, όπως το iPhone 15 Pro και το 15 Pro Max. Πρότεινε επίσης ότι όλα τα μοντέλα iPhone 16 θα έχουν 8 GB RAM.
Αυτό θα σήμαινε ότι η αυξημένη μνήμη RAM στο iPhone 16 Plus θα βοηθήσει στην εκτέλεση περισσότερων εφαρμογών στο παρασκήνιο και ότι το multitasking θα μπορούσε να είναι παιχνιδάκι.

Καλύτερη ταχύτητα Wi-Fi

Το iPhone 16 Plus αναμένεται να υποστηρίζει Wi-Fi 6E, το οποίο είναι συμβατό με δρομολογητές Wi-Fi 6 Ghz. Αυτό θα επέτρεπε μεγαλύτερες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης και μειωμένο μπλοκάρισμα σήματος. Η Apple παρουσίασε το ασύρματο πρωτόκολλο Wi-Fi 6E νωρίτερα με τα smartphone iPhone 15 Pro και τώρα αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να συνεχιστεί με τη σειρά Apple iPhone 16.

Γιατί να αγοράσετε το iPhone 15 Plus τώρα και να μην περιμένετε το iPhone 16 Plus;

Παρόμοια οθόνη 60Hz

Σύμφωνα με την The Elec, η οποία είναι εταιρεία πολυμέσων ηλεκτρονικής βιομηχανίας της Κορέας, τα iPhone 16 και 16 Plus θα εξακολουθούν να διαθέτουν οθόνη 60 Hz, σε αντίθεση με τις εκδόσεις Pro, οι οποίες είχαν οθόνη ProMotion 120 Hz τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όσον αφορά τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, δεν θα υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ του iPhone 15 Plus και του iPhone 16 Plus.

Μεγαλύτερη μπαταρία

iphone 16 battery leaks1

Σύμφωνα με το Apple Hub, το iPhone 16 Plus θα διαθέτει μικρότερη μπαταρία 4.006 mAh από την μπαταρία 4.383 mAh στο iPhone 15 Plus. Αυτό υποδηλώνει ότι το iPhone 16 Plus θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να μην διαρκέσει έως και δύο ημέρες με μία μόνο φόρτιση, όπως το iPhone 15 Plus.

Τιμή

Κάθε φορά που η Apple λανσάρει μια νέα σειρά iPhone, βλέπουμε σημαντικές εκπτώσεις στα παλαιότερα iPhone. Επομένως, ίσως μπορέσετε να αποκτήσετε το iPhone 15 Plus σε μειωμένη τιμή φέτος. Με παρόμοια οθόνη και μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, η αγορά του iPhone 15 Plus θα ήταν μια πιο λογική απόφαση.

Συμπέρασμα

Μπορείτε να περιμένετε πολλές αναβαθμίσεις από το 16 Plus, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν έναν νεότερο και ταχύτερο επεξεργαστή, μια νέα σχεδίαση, καλύτερη ταχύτητα δικτύου και πολλά άλλα. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε ένα νέο iPhone τώρα και θέλετε εξαιρετική εφεδρική μπαταρία, το iPhone 15 Plus εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική αγορά. Με αυτό, θα έχετε αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος για πολλά χρόνια και μια οθόνη παρόμοια με όλα τα iPhone που δεν είναι Pro.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης