OnePlus 12 vs Galaxy S24 Ultra: 5 σημεία στα οποία κερδίζει το Oneplus 12

Το Galaxy S24 Ultra έχει φτάσει στην κορυφή των καλύτερων ταξινομήσεων τηλεφώνων Android όπως ήταν αναμενόμενο — οι νέες δυνατότητες Galaxy AI χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη σε πρακτική χρήση με τρόπους που επιταχύνουν τις καθημερινές εργασίες.

OnePlus 12 vs Galaxy S24 Ultra: 5 σημεία στα οποία κερδίζει το Oneplus 12

Προσθέστε το σε κάποιο ξεχωριστό υλικό, όπως τον ισχυρό Snapdragon 8 Gen 3 και μια ανώτερη ρύθμιση κάμερας, και θα έχετε ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς για το 2024. Αλλά το Galaxy S24 Ultra είναι επίσης μια αρκετά ακριβή συσκευή.  Όσο σπουδαίο κι αν είναι το Ultra, κανείς δεν θα σας κατηγορήσει ότι αναζητάτε πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις.

Εκεί έρχεται το OnePlus 12. Η νέα ναυαρχίδα της OnePlus είναι μια κορυφαία συσκευή Android από μόνη της, ακόμη και με το ίδιο chipset Snapdragon 8 Gen 3. (Σημειώστε ότι η έκδοση της Samsung έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τηλέφωνα Galaxy.) Στην πραγματικότητα, με κάποιους τρόπους, μπορείτε ακόμη και να υποστηρίξετε ότι το OnePlus 12 είναι η καλύτερη συσκευή αν και όχι συνολικά αλλά σε μερικά σημεία.

Ακολουθούν πέντε τομείς όπου το OnePlus 12 ξεπερνά το Galaxy S24 Ultra και αυτό μπορεί απλώς να ανατρέψει τη ζυγαριά υπέρ της OnePlus όταν θέλετε να αγοράσετε το επόμενο τηλέφωνό σας.

Το OnePlus 12 έχει καλύτερη τιμή

Oneplus 12 price

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς όταν αγοράζουμε κινητό είναι η τιμή. Το OnePlus 12 κοστίζει 979 € (επίσημη τιμή), δηλαδή περίπου 500€ λιγότερο από αυτό που ζητά η Samsung για το Galaxy S24 Ultra 1499 € (επίσημη τιμή). Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα τα 500€ δεν είναι λίγα.

Ναι, οι προσφορές για το Galaxy S24 Ultra μπορούν να μειώσουν το κόστος του τηλεφώνου της Samsung. Υπάρχουν όμως και προσφορές για το OnePlus 12 αντίστοιχα. Όπως και να το δείτε, η αγορά του OnePlus 12 αντί του Galaxy S24 Ultra αφήνει περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας.

Το OnePlus 12 διαρκεί περισσότερο με μία φόρτιση

 

Τι σας αγοράζει λοιπόν αυτή η χαμηλότερη τιμή του OnePlus 12; Είναι ένα από τα τηλέφωνα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας που έχουμε δει, ξεπερνώντας ακόμη και το Galaxy S24 Ultra όχι μόνο σε μία αλλά σε αρκετές δοκιμές μπαταρίας.

Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Το Galaxy S24 Ultra χρησιμοποιεί τις ανώτερες δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας του Snapdragon 8 Gen 3 σε χρόνο 16 ωρών και 45 λεπτών στη δοκιμή μπαταρίας, κατά την οποία τα τηλέφωνα πρέπει να σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσω μιας σύνδεσης δεδομένων μέχρι να εξαντληθεί η ισχύς τους. Αυτό είναι σχεδόν 4,5 ώρες καλύτερο από το χρόνο του Galaxy S23 Ultra.

Αλλά θυμηθείτε, το OnePlus 12 έχει επίσης τον Snapdragon 8 Gen 3. Και με μια μπαταρία 5.400 mAh να διατηρεί τη συσκευή σε λειτουργία, έχει επίσης μεγαλύτερη μπαταρία από το Galaxy S24 Ultra. Ως αποτέλεσμα, το OnePlus 12 κερδίζει καλύτερα τον χρόνο του Galaxy S24 Ultra κατά σχεδόν μία ώρα.

Και οι δύο συσκευές προσφέρουν από την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τηλεφώνου που έχουμε καταγράψει. Αλλά όταν έχετε μεγαλύτερη αντοχή από μια φθηνότερη συσκευή, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι υπέρ του OnePlus 12.

Το OnePlus 12 φορτίζει πιο γρήγορα

Oneplus 12 charge

Δεν είναι μόνο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας όπου το OnePlus 12 μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ξεπερνά το Galaxy S24 Ultra. Το τηλέφωνο της OnePlus διαθέτει επίσης ταχύτερη φόρτιση, είτε γεμίζετε την μπαταρία του τηλεφώνου ασύρματα είτε με ενσύρματη σύνδεση.

Οι ιδιοκτήτες OnePlus 12 μπορούν να αναμένουν ταχύτητες ενσύρματης φόρτισης 100W όταν χρησιμοποιούν τον παρεχόμενο φορτιστή. Αντίθετα, το Galaxy S24 Ultra παραμένει κολλημένο στις ίδιες ταχύτητες 45 W που είχαν προηγούμενα μοντέλα Ultra. Η ασύρματη φόρτιση έχει επίσης μεγάλη διαφορά, καθώς το OnePlus 12 προσφέρει ταχύτητα 50W σε σχέση με την ταχύτητα 15W του S24 Ultra. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε σχεδόν να γεμίσετε την μπαταρία του OnePlus 12 μετά από 30 λεπτά φόρτισης. 

Το OnePlus 12 σάς επιτρέπει να προσθέσετε περισσότερη μνήμη

Το Galaxy S24 Ultra έρχεται με αξιοσέβαστη μνήμη 12 GB, αλλά το ίδιο ισχύει και για το OnePlus 12. Και το OnePlus σας δίνει την επιλογή να προσθέσετε ακόμη περισσότερη μνήμη RAM, με διαθέσιμη μια έκδοση 16 GB του OnePlus 12. Αυτό θα σας κοστίσει λίγο επιπλέον, αλλά ακόμη και στα 1049 €, εξακολουθεί να είναι φθηνότερο από το βασικό μοντέλο Galaxy S24 Ultra.

Η επιπλέον μνήμη θα βοηθήσει στην εκτέλεση πολλαπλών εργασιών στο OnePlus 12 και σίγουρα θα μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των εφαρμογών ακόμα πιο άνετε. Θα πρέπει επίσης να σημαίνει μια μέτρια ώθηση στη συνολική απόδοση του OnePlus 12 επίσης.

Η οθόνη του OnePlus 12 διαθέτει πιο ακριβή χρώματα

Oneplus 12 screen

Οι οθόνες γίνονται ένα μεγάλο πεδίο μάχης για τηλέφωνα και η OnePlus είναι προετοιμασμένη να πολεμήσει, καθώς η τελευταία ναυαρχίδα της υπόσχεται μέγιστη φωτεινότητα 4.100 nits. Σε σύγκριση με 2.600 nits για το Galaxy S24 Ultra.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μέγιστες τιμές φωτεινότητας επιτυγχάνονται υπό ιδανικές συνθήκες και ο μέσος κάτοχος smartphone είναι απίθανο να δει τόσο φωτεινές οθόνες στην καθημερινή χρήση. Στην πραγματικότητα, δεν θα δυσκολευόσασταν να δείτε την οθόνη κανενός από τα τηλέφωνα σε έντονο ηλιακό φως.

Εκεί που κορυφώθηκε η οθόνη του OnePlus 12, το Galaxy S24 Ultra ήταν η χρωματική ακρίβεια. Στην προεπιλεγμένη φυσική ρύθμιση του OnePlus 12 καταγράφει βαθμολογία Delta-E 0,20 σε σύγκριση με 0,23 για το Galaxy S24 Ultra. (Όσο πιο κοντά στο μηδέν είναι μια βαθμολογία Delta-E, τόσο πιο ακριβή είναι τα χρώματα της οθόνης.)

Είναι μεγάλη διαφορά; Ειλικρινά, δεν είναι. Αλλά για άλλη μια φορά δείχνει ότι ένα πολύ λιγότερο ακριβό τηλέφωνο με τη μορφή του OnePlus 12 μπορεί να φτάσει πολύ κοντά με το S24 Ultra και να προσφέρει μια πολύ παρόμοια εμπειρία.

OnePlus 12 vs Samsung Galaxy S24 Συνολικά

Θα εξακολουθούσα να ισχυρίζομαι ότι κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, το Galaxy S24 Ultra είναι η καλύτερη συσκευή συνολικά. Οι κάμερές του παράγουν καλύτερες φωτογραφίες από το OnePlus 12, παρόλο που η OnePlus και ο συνεργάτης της Hasselblad έχουν κάνει μεγάλα βήματα σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχει επίσης το θέμα των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης - το S24 Ultra τις έχει και το OnePlus 12 όχι πραγματικά, αν και διαθέτει ορισμένες δυνατότητες μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού (αν και μόνο στην Κίνα προς το παρόν).

Αλλά είναι πολύ σαφές ότι υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου το OnePlus 12 είναι καλύτερη αγορά. Και αν αυτά τα πράγματα έχουν σημασία για εσάς, η νέα ναυαρχίδα της OnePlus αξίζει την προσοχή σας εάν αγοράζετε ένα τηλέφωνο.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης