Creative SXFI Gamer Review : Ακουστικά για Gamers

Τα υπέρ: Φανταστικός ήχος, Πραγματικός εικονικός ήχος surround, Ανταγωνιστική τιμή, Άνετος και λεπτός σχεδιασμός, Ισχυρές επιλογές προσαρμογής για ήχο, εφαρμογή και φωτισμό RGB

Τα κατά: Χωρίς ασύρματη επιλογή, η συνοδευτική εφαρμογή είναι λίγο δύσκολη στην ρύθμιση

Συνολικά: Τοποθετώντας την υψηλής ποιότητας εικονική τεχνολογία ήχου surround σε ένα ακουστικό που εξυπηρετεί τόσο τα κανονικά όσο και τα ακουστικά παιχνιδιού, το Creative's SXFI Gamer επιτυγχάνει τους στόχους του με μεγάλη ακρίβεια, με το μόνο μεγάλο πρόβλημα να είναι η εγκατάσταση μόνο με ενσύρματη σύνδεση.

Βαθμολογία

Σχεδιασμός=9

Ποιότητα Κατασκευής=8.7

Background Noise=9

Ποιότητα Ήχου=9

**Σημείωση: Το Creative SXFI Gamer μας εστάλη δωρεάν σε αντάλλαγμα για την ειλικρινή μας γνώμη. Ευχαριστούμε την ομάδα Creative Labs για αυτήν την ευκαιρία.

Το Creative SXFI Gamer είναι το πρώτο premium ακουστικό gaming της εταιρείας με virtual ήχο surround. Η Creative έχει κάνει μερικά φθηνότερα ακουστικά παιχνιδιών στο παρελθόν, καθώς και μερικά πιο ακριβά μοντέλα που απευθύνονται σε λάτρεις της μουσικής και της ταινίας, τα οποία χρησιμοποιούν το ιδιόκτητο virtual σύστημα ήχου surround X-Fi (SXFI). Τώρα και οι δύο αυτές πλευρές της παραγωγής της Creative έχουν συνδυαστεί εδώ, και με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μετά από μια σύντομη δειγματοληψία της τεχνολογίας SXFI και την εισαγωγή μας στο SXFI Gamer στο CES 2020 νωρίτερα φέτος, έχουμε τώρα τα χέρια μας στο τελικό προϊόν. Και είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με το πώς αποδείχθηκε.

Το λογισμικό SXFI, σε συνδυασμό με έναν άνετο και ευέλικτο σχεδιασμό και μερικούς ισχυρούς drivers, σημαίνει ότι έχετε υπέροχο ήχο είτε παίζετε παιχνίδια είτε απλώς ακούτε μουσική. Αν και είναι το πιο ακριβό ακουστικό gaming της Creative, εξακολουθεί να διαθέτει ανταγωνιστική τιμή που θα πρέπει να προσελκύσει όποιον αναζητά ένα νέο headset για παιχνίδια PC ή κονσόλας.

Creative SXFI Gamer Σχεδιασμός & Ποιότητα κατασκευής

creative sxfi box

Για μένα, ο σχεδιασμός του SXFI Gamer θα μπορούσε να συνοψιστεί απλά με 2 λέξεις απλός αλλά ακριβής. Κάθε γραμμή είναι είτε μια απαλή καμπύλη είτε ένας πλήρης κύκλος ή οβάλ. Δεν φαίνεται επιθετικό με τον τρόπο που ορισμένα ακουστικά με έντονες γωνίες προσπαθούν να ακολουθήσουν τα στερεότυπα των ακουστικών για εμφάνιση των gamers. Στην πραγματικότητα, με τα φώτα σβηστά, φαίνεται πολύ διακριτικό. 

Παρά τις απαλές γραμμές, το πραγματικό headset αισθάνεται ωραίο και ουσιαστικό στα χέρια σας. Τα υλικά έχουν αίσθηση υψηλής ποιότητας, από τη δερματίνη του κεφαλιού και των ακουστικών έως το καλώδιο USB ενισχυμένο με Kevlar, έτσι η premium αίσθηση εκτείνεται πέρα ​​από το ακουστικό και τον ήχο.

Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα για gaing ακουστικά χάρη στον περιορισμένο και προσεγμένο σχεδιασμό, αλλά δεν είναι εξαιρετικά φορητά. Τα ποτήρια δεν περιστρέφονται ούτε διπλώνονται με κανέναν τρόπο, οπότε δεν μπορείτε να τα συμπιέσετε σε μια σφιχτά σακούλα όπως μερικά άλλα ακουστικά. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλο ζήτημα εάν απλώς πρόκειται να καθίσουν μπροστά από την οθόνη παιχνιδιών σας όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Δεν έχετε επιλογή χρώματος, καθώς το SXFI Gamer έρχεται μόνο σε μαύρο χρώμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να ενοχλεί τους περισσότερους χρήστες, ειδικά με τους δακτυλίους φωτισμού RGB γύρω από κάθε ηχείο. Από προεπιλογή, αυτό λάμπει με ένα ωραίο τυρκουάζ χρώμα, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί με πάνω από 16 εκατομμύρια χρώματα.

Creative SXFI Gamer Απόδοση ήχου

creative sxfi close up

Μιλώντας για ήχο, στα παιχνίδια θα ξεκινήσετε πραγματικά να απολαμβάνετε το χρόνο σας με το SXFI Gamer. Έχω παίξει αρκετά το Civilization VI πρόσφατα, κάτι που σήμαινε πολλά μικροσκοπικά ηχητικά εφέ σε έναν ολόκληρο χάρτη, με ένα περιπετειώδες backing track για να σας παρακινήσει να γίνεται ο μεγαλύτερος παγκόσμιος ηγέτης που μπορείτε να γίνετε.Ενώ χτες το δοκίμασα και στο Total War Saga Troy το οποίο εκτός από μουσική διαθέτει και πολλά μαζεμένα ηχητικά εφέ μέσα στις μάχες.

Η εικονική τεχνολογία surround-sound από την οποία πήρε το όνομά του το SXFI Gamer λειτουργεί πολύ καλά εδώ, ειδικά αν ενεργοποιήσετε το "Battle Mode" των ακουστικών. Καθώς έδωσα σε μια μονάδα τις παραγγελίες της και μετακόμισα στην επόμενη, ο ήχος που συνοδεύει την πρώτη μονάδα που ολοκλήρωσε την εργασία του έβγαλε την ίδια ταχύτητα με την κάμερα που μετακινήθηκε, κάνοντας το παράθυρο μου σε αυτόν τον εξαγωνικά διαιρεμένο κόσμο να νιώσει ακόμη πιο πειστικό. Το ίδιο συνέβει και κατά την διάρκεια των μαχών στο Total War όπου υπήρχε συντονισμένη κίνηση των στρατευμάτων με τον ήχο και καθαρός ήχος ακόμα και όταν τα σπαθιά συγκρούονται μέσα σε έναν όχλο από στρατιώτες.

Βέβαια σε αυτά τα παιχνίδια εκτός ότι σου αυξάνει την εμπειρία παιχνιδιού δεν παίζει τρομερό ρόλο για αυτό και δοκίμασα το SXFI στο Valorant, όπου θέλω να είμαι σε θέση να καταλάβω τη θέση των εχθρικών βημάτων και άλλα ηχητικά μηνύματα γιατί αυτά μπορούν αναμφισβήτητα να βελτιώσουν ή να χαλάσουν το παιχνίδι. Εδώ λοιπόν το Battle Mode κάνει τη μεγάλη διαφορά - αν και δεν μπορώ να πω ότι αλλάζει τη ζωή και θα σας επιτρέψει αμέσως να ακούσετε τους αντιπάλους σας από ολόκληρο τον χάρτη. Αλλά σε σύγκριση με την τυπική λειτουργία και το κανονικό προφίλ Super X-Fi, θα επέλεγα το Battle Mode σε ένα παιχνίδι με έντονη δράση.

Ωστόσο, ενώ το Battle Mode είναι ο ξεκάθαρος νικητής για καθαρότητα ήχου στα παιχνίδια, το Super X-Fi είναι η επιλογή μου για τη μουσική και τις ταινίες. Το Battle Mode απλώς κάνει τα φωνητικά να ακούγονται παράξενα ρινικά, ενώ η τυπική λειτουργία χωρίς το Super X-Fi αντλεί μελωδίες που ακούγονται λεπτές, διακριτές και στερούνται σώματος. Οι υψηλές τιμές στο SXFI Gamer ακούγονται επίσης λίγο πολύ εμφανείς, αλλά αυτό μετριάστηκε κάπως μεταβαίνοντας στο προφίλ Super X-Fi.

Όσον αφορά τη μουσική, το ακουστικό ακούγεται πολύ καλύτερα με το Super X-Fi ενεργοποιημένο. Όταν το ενεργοποιείτε, αισθάνεστε αμέσως ότι η σκηνή του ήχου επεκτείνεται γύρω σας και αυτή η αίσθηση χώρου βοηθά στη δημιουργία μιας μεγαλύτερης αίσθησης βύθισης στο τραγούδι. Σε αντίθεση με πολλά ακουστικά παιχνιδιού, δεν υπάρχει και υπερβολική έμφαση στα μπάσα, οπότε οι άλλες συχνότητες δεν μπερδεύονται από το low-end.

Αλλά το SXFI Gamer δεν είναι ακουστικό audiophile και νομίζω ότι ταιριάζει αρκετά από τα πρότυπα των περισσότερων ακουστικών παιχνιδιών. Χειρίζεται αρκετά καλά τα παιχνίδια, ταινίες και μουσική, και ενώ δεν έχει σαφήνεια και δεν προσφέρει τις πλούσιες νότες ή λεπτομέρειες που έχω αγαπήσει στο Shure SE535, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό συνολικά.

 

Creative SXFI Gamer Χαρακτηριστικά

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Holography των ακουστικών Super X-Fi, θα πρέπει να κάνετε λήψη όχι μόνο μιας αλλά δύο εφαρμογών - μία για το τηλέφωνό σας και μία για τον υπολογιστή / Mac σας, εάν αυτή είναι η πλατφόρμα στην οποία σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε. Η κύρια λειτουργία της εφαρμογής είναι να χαρτογραφήσει το περίγραμμα του αυτιού σας, έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζει τέλεια τον ήχο για κάθε μεμονωμένο χρήστη.

Είναι λίγο δύσκολο να στοχεύσετε τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας στο αυτί σας εάν το κάνετε μόνοι σας, αλλά το σύστημα είναι αρκετά συγχωρητικό αρκεί να έχετε τον στόχο σας αρκετά κεντρικό. Με το ηχητικό προφίλ μου εγγεγραμμένο στον λογαριασμό μου Creative, δοκίμασα τις επιλογές προσαρμογής και EQ. Οι προεπιλογές EQ δεν αλλάζουν πολύ, αλλά η εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας SXFI και Battle Mode κάνει μια αισθητή διαφορά.

Η εφαρμογή PC / Mac είναι όπου μπορείτε να 'παίξετε" λεπτομερώς με τον φωτισμό RGB, επιλέγοντας τι είδους μοτίβο θέλετε και ποια χρώματα θα πρέπει να χρησιμοποιεί. Αλλά εάν δεν θέλετε μέσα από την εφαρμογή, υπάρχει επίσης ένα κουμπί στα ίδια τα ακουστικά που σας επιτρέπουν να εναλλάσσετε μεταξύ στατικών φώτων, ένα μοτίβο μεταβαλλόμενου ουράνιου τόξου και χωρίς φώτα.

Αυτές οι τρεις επιλογές, οι οποίες δεν απαιτούν εγκατάσταση λογισμικού, είναι εξαιρετικές επειδή μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας "stealth" και της λειτουργίας παίκτη ακόμα και αν έχετε συνδέσει το SXFI Gamer σε μια συσκευή που χρησιμοποιείτε μόνο προσωρινά. Και ως κάποιος που συχνά πρέπει να εναλλάσσεται μεταξύ φορητών υπολογιστών για δοκιμές, είναι κάτι που το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Δοκίμασα το SXFI Gamer μόνο με υπολογιστή και MacBook, αλλά η Creative υπόσχεται ότι το ακουστικό θα λειτουργήσει και με τα Xbox One, PlayStation 4 και Nintendo Switch. Αυτή είναι η κατάσταση όπου θα εκτιμήσετε την ποικιλία των συνδέσμων που συνοδεύει το ακουστικό. Η κύρια επιλογή σας είναι το USB-C, καθώς αυτό χρησιμοποιούν τα ίδια τα ακουστικά. Ωστόσο, το συμπεριλαμβανόμενο πλεγμένο καλώδιο USB-C συνοδεύεται από έναν προσαρμογέα USB-A, οπότε αν χρησιμοποιείτε μια ελαφρώς παλαιότερη συσκευή που έχει μόνο το πιο παραδοσιακό σχήμα θύρας USB, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το ακουστικό στο έπακρο.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια υποδοχή ακουστικών για πιο παραδοσιακές συνδέσεις aux 3,5 mm, αν και δεν έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη γκάμα δυνατοτήτων όπως τα φώτα ή το μικρόφωνο. Είναι μια πολύ απλή προσθήκη που πιστεύω ότι προσθέτει πολλή επιπλέον ευελιξία στα τηλέφωνα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πραγματικά χρήσιμα.

 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ασύρματη επιλογή για το SXFI Gamer, οπότε δεν θα νιώσετε τη φουτουριστική χαρά να περπατάτε περισσότερο από 4-5 μέτρα μακριά από την συσκευή που το έχετε συνδέσει χωρίς να έχετε το καλώδιο στα πόδια σας. Υπάρχουν πολλά άλλα εξαιρετικά ακουστικά που μπορείτε να δείτε αν θέλετε ένα ασύρματο ακουστικό. Και από το να είναι αναξιόπιστο από απόψη ασύρματης συνδεσιμότητας προτιμώ την χρήση του καλωδίου, οπότε δεν μπορώ να επισημάνω αρνητικά το SXFI Gamer πάρα πολύ για αυτήν τη μικρή τρύπα στη λίστα δυνατοτήτων του.

Όσον αφορά τα κουμπιά, τους διακόπτες και ούτω καθεξής, στο μπροστινό μέρος έχετε μόνο το φως RGB που εναλλάσσεται μεταξύ των προεπιλογών απενεργοποίησης / ενεργοποίησης / ουράνιου τόξου, καθώς και της θύρας για το αποσπώμενο μικρόφωνο. Στο πίσω μέρος, υπάρχει το κουμπί SXFI που σας αλλάζει μεταξύ του SXFI, της λειτουργίας Battle mode που εστιάζει περισσότερο στην κατεύθυνση και ενός τυπικού προφίλ και ενός κουμπιού για τη σίγαση του μικροφώνου.

Το αποσπώμενο CommanderMic είναι μια καλή ιδέα, ο σύνδεσμος 3,5 mm καθιστά εύκολη την αφαίρεση και την προσάρτηση όταν το χρειάζεστε. Το μικρόφωνο φαίνεται να παράγει έναν καλό ήχο σε βιντεοκλήσεις από αυτά που μου είπαν οι συνάδελφοί μου κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας.

Το μόνο παράπονό μου με το μικρόφωνο είναι το κόκκινο φως που εμφανίζεται στην εσωτερική όψη όταν είναι συνδεδεμένο και απενεργοποιημένο. Δεν είναι μέρος του κύριου συστήματος LED, οπότε δεν αναβοσβήνει ή αλλάζει χρώματα, αλλά το βρήκα να τραβά το βλέμμα μου μερικές φορές καθώς κοίταξα γύρω από το γραφείο μου ενώ εργαζόμουν ή έπαιζα. Υποθέτω ότι είναι βολικό να έχουμε μια σαφή ένδειξη για το αν το ακουστικό σας είναι ζωντανό ή όχι, αλλά επειδή τείνω να αφαιρέσω το μικρόφωνο όταν δεν το χρειάζομαι, φαίνεται λίγο περιττό.

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης