Realme Watch 3 review - αξιολόγηση και χαρακτηριστικά

Η Realme εισήλθε στην αγορά έξυπνων ρολογιών πριν από δύο χρόνια με το εύστοχο όνομα Realme Watch και έκτοτε ο κατασκευαστής επεκτείνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο φορητών συσκευών της. Το νέο Realme Watch 3 είναι η πιο πρόσφατη συσκευή και άμεσος διάδοχος του περσινού Realme Watch 2 - ένα ρολόι που έφερε εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας και αξιοπρεπή σετ χαρακτηριστικών.

Το φετινό μοντέλο έχει ανανεωμένο σχέδιο με μεγαλύτερη οθόνη, τετραγωνισμένες άκρες και κλήσεις Bluetooth, ενώ εξακολουθεί να παρέχει τη συνήθη παρακολούθηση αθλημάτων και δραστηριότητας σε μία πολύ καλή τιμή. Πώς το Realme Watch 3 ανταποκρίνεται στον ανταγωνισμό και οι νέες δυνατότητες το καθιστούν μια αξιόλογη αναβάθμιση;

Αυτό θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω μετά από την δοκιμή που κάναμε στο wearable καθώς το έχουμε στα χέρια μας περίπου δύο εβδομάδες.

Θετικά

  • Κλήσεις μέσω Bluetooth
  • Ελαφρύ και πρακτικό
  • Καλή διάρκεια μπαταρίας
  • Χαμηλή τιμή

Αρνητικά

  • Μικρή αναβάθμιση σε σχέση με το Realme Watch 2
  • Οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης (και όχι LCD)
  • Χωρίς αυτόματη φωτεινότητα

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Οθόνη

Επιδόσεις

Μπαταρία

Σχέση Αξίας/Τιμής

9.0

8.5

8.5

9.3

9.4

Συνολικά

Το Realme Watch 3 είναι μια σχετικά μικρή αναβάθμιση από το περσινό Watch 2. Το μεγάλο νέο χαρακτηριστικό φέτος είναι η κλήση Bluetooth που λειτουργεί καλά και δεν είναι στάνταρ για ρολόγια σε αυτήν την τιμή. Το Watch 3 είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό, αν και φαίνεται πιο premium από τον προκάτοχό του και εξακολουθεί να είναι αρκετά ελαφρύ στον καρπό.

Realme Watch 3 Σχεδιασμός

realme watch3 design

Το Realme Watch 3 φαίνεται πιο premium από τον προκάτοχό του, αν και το σώμα είναι ακόμα εξ ολοκλήρου πλαστικό. Τα πλαϊνά είναι πλέον επίπεδα και διαθέτουν ένα γυαλιστερό φινίρισμα που μοιάζει με κράμα μετάλλου από απόσταση. Έχουμε την παραλλαγή του μαύρου χρώματος για την κριτική μας εδώ, η οποία έχει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση η οποία θυμίζει κάπως μέταλλο.

Η Realme πουλάει επίσης μια γκρι παραλλαγή που προσφέρει μια πιο ανοιχτή απόχρωση στο περίβλημα και ένα πιο ανοιχτόχρωμο λουράκι ρολογιού. Μιλώντας για το λουράκι του ρολογιού, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό σιλικόνης και είναι της τυπικής ποικιλίας 22 χιλιοστών, ώστε να μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο λουράκι που μπορεί να έχετε.

Το ρολόι ζυγίζει μόλις 40 γραμμάρια, καθιστώντας το άνετο να το φοράτε στο χέρι σας όλη μέρα. Υπάρχει ένα μόνο κουμπί στη δεξιά πλευρά που μπορεί να "ξυπνήσει" το ρολόι και επίσης να λειτουργήσει ως κουμπί επιστροφής στην προηγούμενη οθόνη. Έχετε επίσης ένα μικρόφωνο στην ίδια πλευρά ενώ το ηχείο βρίσκεται στα αριστερά.

Ενώ το Realme Watch 3 είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη με πιστοποίηση IP68, η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για ντους και κολύμπι, καλό θα είναι να το λάβετε αυτό υπόψιν σας, αν και όπως πάντα λέμε κανένα smartwatch δεν είναι καλό να το έχετε μέσα στο νερό για αρκετή ώρα. Το πακέτο λιανικής αποτελείται από το ρολόι και έναν ιδιόκτητο μαγνητικό φορτιστή δύο ακίδων που καταλήγει σε ένα καλώδιο USB-A.

Realme Watch 3 Οθόνη

Το πάνελ LCD στο Watch 3 έχει αυξηθεί σε 1,8 ίντσες από τη διαγώνιο 1,4 ιντσών του Realme Watch 2, αν και η μέτρηση της ανάλυσης έχει πέσει κάπως στα 240 x 286 px, ενώ το περσινό ρολόι είχε πιο ευκρινή απόδοση 320 x 320 px. Για να είμαστε δίκαιοι, η διαφορά δεν είναι αισθητή στην καθημερινή χρήση, αλλά εξακολουθεί να είναι περίεργο ότι το νεότερο μοντέλο smartwatch έχει οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης.

Σε αντίθεση με τις οθόνες OLED σε ορισμένα ανταγωνιστικά έξυπνα ρολόγια, δεν υπάρχει λειτουργία Always on Display (AoD) στο Watch 3 επειδή είναι οθόνη LCD. Η οθόνη δεν διαθέτει επίσης αυτόματη φωτεινότητα, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο πόσο φωτεινό θέλετε να εμφανίζεται. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές φωτεινότητας που ξεκινούν από 20% αν και βρήκα την επιλογή 40% ως τέλεια χρησιμοποιήσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και στο άμεσο ηλιακό φως. Η μέγιστη φωτεινότητα στο Watch 3 είναι 500 nits, κάτι που είναι αρκετά καλό, αν και το περσινό Realme Watch 2 ήταν πιο φωτεινό με τη μέγιστη φωτεινότητα των 600 nits.

Realme Watch 3 Δυνατότητες

realme watch3 screen

Όπως τα πιο πρόσφατα έξυπνα ρολόγια, το Realme Watch 3 προσφέρει παρακολούθηση καρδιακού παλμού 24/7, καθώς και συνεχή παρακολούθηση SpO2 (οξυγόνου στο αίμα), παρακολούθηση άγχους και ύπνου. Το ρολόι παρακολουθεί επίσης περισσότερα από 110 αθλήματα και δραστηριότητες. Μπορείτε να έχετε 16 αθλητικές λειτουργίες στο ρολόι κάθε φορά, ενώ η εναλλαγή μιας λειτουργίας με μια άλλη απαιτεί να μεταβείτε στην εφαρμογή Realme Link στο τηλέφωνό σας.

Η Realme προσφέρει επίσης πάνω από 100 προσόψεις ρολογιού μέσω της εφαρμογής Link που συγχρονίζονται με το ρολόι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε μόνο τέσσερις προσόψεις ρολογιού στο ρολόι τη φορά και θα πρέπει να διαγράψετε τις υπάρχουσες αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες. Το ρολόι διαθέτει επίσης ένα σωρό χρήσιμες λειτουργίες όπως ξυπνητήρι, γραφικό στοιχείο καιρού, εφαρμογή υπενθυμίσεων, χειριστήρια μουσικής και τη δυνατότητα να λειτουργεί ως κλείστρο κάμερας μέσω Bluetooth.

Οι αερόβιες προπονήσεις όπως το τρέξιμο και το ποδήλατο λαμβάνουν εξειδικευμένα αποτελέσματα προπόνησης που καθόρισαν το επίπεδο έντασης της άσκησής σας και σας βοηθούν να επιτύχετε νέους στόχους. Το Watch 3 παρέχει επίσης προτάσεις για τους χρόνους αποκατάστασης με βάση την πιο πρόσφατη προπόνησή σας και τις μετρήσεις για να σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση της αποτελεσματικότητας της προπόνησής σας. Δεν υπάρχει ενσωματωμένος δέκτης GPS στο ρολόι, αν και η κεραία του τηλεφώνου σας θα πρέπει να παρέχει πιο ακριβή αποτελέσματα ούτως ή άλλως.

Η κλήση Bluetooth είναι μία από τις νέες δυνατότητες του Watch 3 που δεν ήταν διαθέσιμη σε προηγούμενα μοντέλα Realme Watch. Το ρυθμίζετε αμέσως μετά την αρχική διαδικασία σύζευξης στην εφαρμογή Realme Link στο τηλέφωνό σας και μπορείτε να συγχρονίσετε τις αγαπημένες σας επαφές στο ρολόι για ευκολότερη κλήση. Δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος προσβάσιμος από το χρήστη στο ρολόι για την αποθήκευση μουσικής ή άλλων αρχείων, κάτι που θα ήταν μια καλή δυνατότητα, δεδομένου του ηχείου της συσκευής.

Ο κινητήρας δόνησης κάνει τη δουλειά, αν και τα απτικά αισθάνονται ένα βήμα λιγότερο πειστικά από μερικά από τα πιο premium ρολόγια που έχουμε δοκιμάσει. Υπάρχει μια μεγαλύτερη μπαταρία 340 mAh εδώ σε σύγκριση με την μπαταρία 315 mah στο Realme Watch 2.

Realme Watch 3 Επιδόσεις

Η πλοήγηση στη διεπαφή είναι ομαλή και αποκρίνεται με τις κινούμενες εικόνες διεπαφής χρήστη που εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση. Όπως και το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο ρολογιών της Realme, το Watch 3 εκτελεί ένα βασικό ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα με πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο ρολόι με σάρωση με το πλευρικό κουμπί να λειτουργεί ως κουμπί επιστροφής. Ένα πράγμα που λείπει είναι μια χειρονομία με διπλό πάτημα για αφύπνιση της οθόνης.

Η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού 24/7, καθώς και η συνεχής παρακολούθηση οξυγόνου και στρες αποδίδουν εξίσου καλά με τα πιο ακριβά ρολόγια. Οι στιγμιαίες μετρήσεις καρδιακών παλμών και SpO2 καταγράφονται γρήγορα και εύκολα. Τα δεδομένα προπόνησης εμφανίζονται με ωραίο τρόπο με μεγάλες μετρήσεις με δυνατότητα κύλισης.

Οι προπονήσεις καρδιο λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες όπως ο μέσος ρυθμός, οι θερμίδες που καίγονται, ο μέσος ρυθμός (βήματα ανά λεπτό), ο μέσος βηματισμός, τα συνολικά βήματα και η μέση ταχύτητα. 

Τα αποτελέσματα παρακολούθησης ύπνου έδειξαν ακριβείς ώρες ύπνου και αφύπνισης. Όπως τα περισσότερα άλλα ρολόγια της αγοράς, το Realme Watch 3 προσφέρει επίσης ανάλυση ύπνου ανά κατηγορία (REM).

Όλα τα δεδομένα υγείας και δραστηριότητας είναι προσβάσιμα στο ρολόι, κάτι που δεν σας επιτρέπει να συγκρίνετε τιμές για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Η καρτέλα Health μέσα στην εφαρμογή τηλεφώνου Realme Link φέρνει λεπτομερείς αναλύσεις των μετρήσεων υγείας και δραστηριότητάς σας, επιτρέποντάς σας να συγκρίνετε δεδομένα αξίας έως και ενός μήνα. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε τα αποτελέσματα της προπόνησής σας ως εικόνες για να τις μοιραστείτε με φίλους ή να παρακολουθείτε το πρόγραμμα προπόνησής σας.

Η κλήση Bluetooth στο Watch 3 είναι πολύ χρήσιμη και λειτούργησε άψογα κατά τη διάρκεια της δοκιμής μου. Μπορείτε να καλέσετε αριθμούς απευθείας στο ρολόι μέσω ενός μικροσκοπικού πληκτρολογίου ή ακόμα και να μεταφέρετε μερικές από τις αγαπημένες σας επαφές στο ρολόι. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια κλήση στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια να τη μεταφέρετε στο ρολόι. Το σήμα είναι αρκετά ισχυρό χάρη στο τσιπ Bluetooth διπλής λειτουργίας, ώστε να μπορείτε να αφήνετε το τηλέφωνό σας σε ένα δωμάτιο και να περπατάτε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης χωρίς πτώση στην ποιότητα της κλήσης.

Το ηχείο του Watch 3 είναι αρκετά δυνατό κατά τη διάρκεια κλήσεων ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους και η λήψη του μικροφώνου είναι αρκετά καλή για τις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης, αν και πρέπει να σηκώσετε τον καρπό σας πιο κοντά στο στόμα σας, κάτι που μπορεί να σας φαίνεται άβολο (αν και στα ακριβά ρολόγια ισχύει το ίδιο). Κατά τη διάρκεια των κλήσεων, οι άνθρωποι στην άλλη άκρη ανέφεραν ότι η φωνή μου ήταν καθαρή, αν και αναταραχές όπως ο άνεμος και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων δυσκόλευαν κάπως τη συζήτηση. Η Realme υπερηφανεύεται για τον αλγόριθμο μείωσης θορύβου AI, αν και ένα επιπλέον μικρόφωνο θα ήταν η βέλτιστη λύση για την καταπολέμηση των εξωτερικών ήχων.

Realme Watch 3 Μπαταρία

realme watch3 charge

Η Realme ισχυρίζεται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και 7 ημέρες το Watch 3 με μία μόνο φόρτιση και στην δοκιμή που έκανα βρήκα ότι με μία σχετικά ελαφριά χρήση μπορεί να φτάσει 7 ημέρες, αν και με κανονική χρήση είχα 5 ημέρες με μία μόνο φόρτιση, το οποίο το θεωρώ εξίσου καλό.

Η χρήση του Watch 3 το καιρό που το δοκίμασα περιελάμβανε συνεχείς ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές από το τηλέφωνό μου, φωτεινότητα οθόνης 40% με ενεργοποιημένο το raise-to-wake, παρακολούθηση για καρδιακούς παλμούς όλο το 24ωρο, παρακολούθηση SpO2, μετρήσεις ύπνου και στρες, καθώς και τρεις προπονήσεις την εβδομάδα. Το ρολόι διαθέτει επίσης λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που σας δείχνει μόνο την ώρα και την ημερομηνία. Η πλήρης φόρτιση διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης