Creative BT-W4 review: Γεφύρωση της παλιάς τεχνολογίας με την επόμενη γενιά

Έχω ένα συρτάρι στο γραφείο μου που είναι γεμάτο με πολύ χρήσιμα πράγματα που είναι πολύ χρήσιμα μόνο σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις. Τα καλώδια, οι προσαρμογείς αναλογικοί και ψηφιακοί, οι πρόσθετες κάρτες, οι εξωτερικοί αναγνώστες σκληρού δίσκου και άλλα μου κοστίζουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο γιατί μπορεί να χρειαστώ αυτά τα στοιχεία για ένα έργο.

Δεν χρειάζομαι αυτά τα αντικείμενα στην καθημέρινότητα μου, μέχρι να τα χρειαστώ απελπισμένα, και σε εκείνο το σημείο είναι ανεκτίμητα. Η Creative Labs διαθέτει ένα εξειδικευμένο προϊόν που ταιριάζει σε αυτήν την κατηγορία και λύνει ένα πρόβλημα παρέχοντας παράλληλα μια αναβάθμιση μεσαίου επιπέδου που μπορεί να μην ξέρετε ότι χρειάζεστε.

Το Creative BT-W4 είναι μια τελειοποίηση του προκατόχου του W3 (καθώς και των W2 και W1, όπως πιθανότατα μαντέψατε) και περιέχει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά από ό,τι μπορεί να προτείνει η μικροσκοπική συσκευή. Ας αποσυσκευάσουμε τα εργαλεία και την τεχνολογία και ας δούμε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνοι σας.

Υποθέτω ότι η πρώτη δουλειά που έχω είναι να σας πω τι κάνει στην πραγματικότητα το BT-W4. Αυτή η συσκευή είναι ένας πομπός ήχου υψηλής ανάλυσης plug-and-play για τη σύνδεση συσκευών μέσω Bluetooth 5.2. Υποστηρίζοντας PC, Mac, PS4, PS5 και Switch (συγγνώμη φίλοι του Xbox), ίσως σκεφτείτε "Πολλές από αυτές τις συσκευές έχουν ήδη Bluetooth - γιατί να το χρειαστούμε;", οπότε ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο.

bt w4 inner

Πρώτα και κύρια, κάθε συσκευή που αγοράζετε είναι μια χρονική στιγμή. Ειδικά με τις κονσόλες, έως ότου εμφανιστεί μια νέα έκδοση αυτού του υλικού στην αγορά, όποιο υλικό και αν αποστέλλεται αυτή η συσκευή είναι αυτό που θα έχει μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί. Για παράδειγμα, το Nintendo Switch διαθέτει Bluetooth 4.1, το PlayStation 5 υποστηρίζει Bluetooth 5.1 και το τηλέφωνό σας υποστηρίζει bluetooth ανάλογα με την χρονολογία που κατασκευάστηκε και την τιμή του. Καθώς κυκλοφορούν νέα ακουστικά, θα υποστηρίζουν συχνά συμβατότητα προς τα πίσω, αλλά χάνετε τις προηγμένες λειτουργίες, όπως η βελτιωμένη εμβέλεια και η πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Το BT-W4 της Creative στοχεύει να το διορθώσει.

Κυριολεκτικά ένας μικρός αντάπτορας που κάνει μια συγκεκριμένη αλλά πολύ χρήσιμη δουλειά, και την κάνει καλά. Συνδέοντας σε μια θύρα USB-C ή σε μια θύρα USB-A με τον παρεχόμενο προσαρμογέα, το BT-W4 παρέχει αμέσως υποστήριξη Bluetooth 5.2 για αυτήν τη συσκευή, βελτιώνοντας την εμβέλεια και προσφέροντας ένα σημείο σύνδεσης για ό,τι πιο πρόσφατο και καλύτερο στην αγορά.

Πέρα από τις κονσόλες, υπάρχουν μερικές άλλες περιπτώσεις χρήσης όπου μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή γεφύρωσης όπως το BT-W4. Οι δέκτες ξεφεύγουν από τη μόδα πιο γρήγορα από τη μόδα. Ανταλλάσσουν σετ χαρακτηριστικών κάθε φορά που βγαίνει μια νέα έκδοση και το Bluetooth είναι συχνά το πρώτο θύμα. 

Ένας από τους κύριους διαφοροποιητές για το BT-W4 είναι ότι είναι μια πραγματική συσκευή ήχου υψηλής ευκρίνειας 24-bit / 48 kHz. Οι τρεις προκάτοχοι, καθώς και όλοι οι ανταγωνιστές που μπόρεσα να βρω, είναι όλοι 16-bit. Έχουν επίσης ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό – περίπου 20 μέτρα μικρότερη εμβέλεια. Το BT-W4 είναι ικανό να εκπέμπει με υψηλό ρυθμό μετάδοσης bit σε εύρος άνω των 50 μέτρων, με οποιονδήποτε ανταγωνιστή σε οποιαδήποτε τιμή να είναι μόλις 30 μέτρα. Αγνοώντας την απόσταση, ας επικεντρωθούμε στο bitrate.

Ήχοι 16-bit έναντι 24-bit θυμίζουν τους πρώιμους ήχους της κονσόλας, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τον aptX Adaptive codec. Αυτός ο κωδικοποιητής υποστηρίζει μια ευρύτερη ζώνη για μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων, χρησιμοποιώντας μια ολοκαίνουργια CPU QCC3056 Qualcomm για να χειριστεί τη διόρθωση και την επεξεργασία σφαλμάτων. Παρέχοντας ένα ευρύτερο κανάλι, το BT-W4 μπορεί να ανακατεύεται μεταξύ διαφόρων καναλιών, επιτρέποντας τη δυναμική κλιμάκωση, την αυτόματη εναλλαγή ζώνης και τη σταθεροποίηση του ρυθμού bit. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Λοιπόν, για εσάς σημαίνει ένα καθαρότερο σήμα που το πιο σημαντικό παραμένει σταθερό όταν έχει σημασία. Χωρίς παρεμβολές από άλλες συσκευές μετάδοσης ραδιοσυχνοτήτων, δεν θα ακούσετε ψηφιακά παράσιτα, αποσυνδέσεις ή τίποτα λιγότερο από την καλύτερη δυνατή παρουσίαση ήχου. Υπάρχει ένα κομμάτι ακόμα, όμως.

Ο κωδικοποιητής aptX Adaptive είναι μια εξέλιξη των προηγούμενων προσπαθειών τους – συγκεκριμένα του aptX-LL και του aptX-HD. Οι κωδικοποιητές LL και HD έχουν καταργηθεί με την πάροδο του χρόνου από την εταιρεία ανάπτυξης τσιπ Qualcomm. Το LL στο aptX-LL σημαίνει χαμηλό λανθάνοντα χρόνο, που έρχεται σε περίπου 30ms μετ' επιστροφής. Το aptX-HD σημαίνει υψηλή ευκρίνεια, όπως ίσως έχετε μαντέψει, εστιάζοντας περισσότερο στην ποιότητα παρά στην καθυστέρηση. Το aptX Adaptive είναι ένας συνδυασμός των δύο, με στόχο υψηλό ρυθμό μετάδοσης bit και ταχύτητα, που έρχεται σε περίπου 80ms και 576 kbps, αντίστοιχα. Αλλά αυτό είναι στα χαρτιά, σωστά; Ας το συνδέσουμε σε μερικές συσκευές και ας δούμε πώς παίζει στην πράξη.

bt w4 laptop

Η σύζευξη στο BT-W4 είναι πολύ απλή. Υπάρχει ένα κουμπί φυσικής σύζευξης στη συσκευή και πατώντας το για δύο δευτερόλεπτα θα τεθεί το BT-W4 σε λειτουργία σύζευξης. Κάνοντας το ίδιο πράγμα για τη συσκευή σας με δυνατότητα Bluetooth, θα συνδεθεί αμέσως σε αυτήν – δεν περιμένετε πολύ εδώ. Το μαγικό κόλπο εδώ είναι ότι δεν έχετε ζευγαρώσει με τη συσκευή στην οποία έχετε συνδεθεί, αλλά αντιθέτως έχετε συζευχθεί με το ίδιο το dongle. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πιάσετε και να μετακινηθείτε μεταξύ συσκευών χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εκ νέου σύζευξη. Η εναλλαγή μεταξύ κονσολών δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη και αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω.

Συνδέοντας το dongle USB-C στο κάτω μέρος του Nintendo Switch, η κονσόλα τροφοδότησε αμέσως τη συσκευή. Κρατώντας το κουμπί στο κάτω μέρος, συνδυάστηκε με τα ακουστικά μου. Τραβώντας το από το Switch και συνδέοντάς το στο PlayStation 5, τα ακουστικά μου ήταν έτοιμα για χρήση. Το πάτημα του κουμπιού διευκόλυνε την εναλλαγή μεταξύ τους και αυτό από μόνο του αξίζει την τιμή του dongle.

Ο υπολογιστής μου den υποστηρίζει Bluetooth. Η σύνδεση του BT-W4 στο κουτί του υπολογιστή μου επιτρέπει να έχω δέκτη Bluetooth. Έμεινα έκπληκτος καθώς είχα bluetooth στον υπολογιστή μου σχεδόν άμεσα! 

Με τα Windows, μπορείτε να συνδέσετε έως και επτά συσκευές (τουλάχιστον αυτό λέει το πρότυπο) ταυτόχρονα σε μια σύνδεση Bluetooth. Στην πραγματικότητα, αυτός ο αριθμός είναι περίπου τέσσερις, για να έχετε αξιοπιστία. Αυτό είναι ειλικρινά αρκετό για τους σκοπούς μου, αλλά με τις κονσόλες είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα Windows για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ συσκευών, ούτε κεντρική κονσόλα διαχείρισης.

Ως εκ τούτου, η γρήγορη εναλλαγή μεταξύ συσκευών είναι μια επίπονη εργασία, ψάχνοντας μέσα από δύσκολα μενού. Το BT-W4 διαθέτει ένα φυσικό κουμπί στη συσκευή που σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τεσσάρων συσκευών με το πάτημα ενός κουμπιού και όλα μπορούν να προγραμματιστούν με την εφαρμογή Creative στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Στις κονσόλες έχετε δύο συνδέσεις για να αντιμετωπίσετε – μία για το χειριστήριό σας και μία για φωνητική συνομιλία. Το BT-W4 σας καλύπτει και εδώ. Συνδέοντας τον παρεχόμενο πομπό ήχου 3,5 χιλιοστών στη θύρα μικροφώνου, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας στερεοφωνικά ενώ εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο της συσκευής ήχου σας.

bt w4 gaming

Η εφαρμογή Creative επιτρέπει την άμεση διαχείριση των συσκευών που έχετε αντιστοιχίσει, προσαρμόζοντας τη σειρά που επιλέγονται με το πάτημα του κουμπιού και ρυθμίζοντας τον ισοσταθμιστή.

Ανέφερα ότι υπήρχε πρόβλημα με την τεχνολογία aptX Adaptive, και ειλικρινά είναι απλά ότι αυτή η τεχνολογία υιοθετήθηκε νωρίς. Τη στιγμή της γραφής, υπάρχει μια μικρή αλλά αυξανόμενη λίστα ακουστικών που υποστηρίζουν τον συγκεκριμένο κωδικοποιητή. Εάν η εν λόγω συσκευή δεν υποστηρίζει το aptX Adaptive, επιστρέφει στον πιο λανθάνοντα αλλά υψηλής ποιότητας κωδικοποιητή aptX-HD.

Ευτυχώς, η τεχνολογία γεφύρωσης δεν απαιτεί πλήρη υποστήριξη για να επωφεληθεί πολύ από τη βελτιωμένη τεχνολογία. Έχοντας το BT-W4 να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ παλαιότερων πηγών και νεότερων συσκευών επεκτείνει τη διάρκεια ζωής αυτών των συσκευών. Είχα ένα παλιό ζευγάρι ακουστικών που μου άρεσαν πολύ, το οποίο λειτουργούσε τέλεια σε όλες τις συσκευές μου, απολαμβάνοντας όλα τα πλεονεκτήματα χωρίς να χρειάζεται να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου για να βρω μια συσκευή ήχου που να ταιριάζει με την παλιά μου αξιόπιστη. Με το BT-W4 μπορώ πλέον να το χρησιμοποιώ ακόμα και αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχει άμεση υποστήριξη για μια δευτερεύουσα λειτουργία ήχου που ονομάζεται HFP. Το HFP, ή το προφίλ hands-free, σάς επιτρέπει να απαντάτε σε μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση πατώντας απλώς δύο φορές το κουμπί Bluetooth. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο μικρόφωνο στη συσκευή σας Bluetooth, καθώς και τα ακουστικά για ήχο, αν και σε ελαφρώς μειωμένη ποιότητα ήχου για να δημιουργήσετε χώρο για το κανάλι ήχου του μικροφώνου. Είναι ένα απλό σύστημα που λύνει ένα πρόβλημα που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν μια τέτοια πρόκληση για άλλες συσκευές ήχου.

BT-W4 Συμπέρασμα

Το BT-W4 κάνει ακριβώς αυτό που έχει σκοπό να κάνει, παρέχοντας μια σχεδόν χωρίς καθυστέρηση γέφυρα μεταξύ των σύγχρονων κονσολών και των παλιών πηγών ήχου, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής και των δύο. Η δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής μεταξύ τεσσάρων συσκευών το καθιστά αντάξιο της τιμής του και ότι το κάνει τόσο απλά είναι απλώς κερασάκι στην τούρτα.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης