Creative Outlier Air V3 review - αξιολόγηση

Η Creative έχει κάτι νέο να προσφέρει με τη σειρά ακουστικών της Outlier Air. Ενώ το "V3" θα πρότεινε ότι το Outlier Air V3 είναι ένα προϊόν τρίτης γενιάς, είναι στην πραγματικότητα το τέταρτο.

Με κάθε διαδοχικό ζευγάρι, η Creative έχει προσθέσει κάτι επιπλέον για να τα κάνει πιο ανταγωνιστικά, είτε πρόκειται για την τεχνολογία Super X-Fi της εταιρείας είτε για αναβαθμίσεις ήχου. Αυτή τη φορά, μεταξύ άλλων, αναβαθμίζει την αντιμετώπιση του θορύβου και την ποιότητα κλήσεων.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των χαρακτηριστικών και της απόδοσης καθιστά αυτά τα ακουστικά εκπληκτικά για το κόστος τους, ειδικά όταν λαμβάνετε υπόψη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την άνεση και την υποστήριξη εφαρμογών — είναι εύκολα μεταξύ των καλύτερων ασύρματων ακουστικών σε αυτό το εύρος τιμών.

Θετικά

 • Εξαιρετική ποιότητα ήχου
 • Η λειτουργία περιβάλλοντος λειτουργεί καλά
 • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας
 • Άνετη εφαρμογή
 • Υποστήριξη ασύρματης φόρτισης

Αρνητικά

 • Το Super X-Fi είναι πολύ περιορισμένο
 • Όχι πλήρης ακύρωση θορύβου
 • Ογκώδης θήκη

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Αντοχή

Ήχος

Μπαταρία

Σχέση Αξίας/Τιμής

9.0

9.0

9.5

9.5

9.3

Συνολικά

Η Creative επιστρέφει με άλλο ένα ζευγάρι βασικών ασύρματων ακουστικών που συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε το τελευταίο ζευγάρι. Αυτός δεν είναι μόνο καλύτερος ήχος, αλλά και ήχος περιβάλλοντος και ποιότητα κλήσεων για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Όταν ο προϋπολογισμός σας είναι σφιχτός και θέλετε πραγματικά να κερδίσετε χρήματα, είναι δύσκολο να μην δείτε αυτά τα ακουστικά.

Creative Outlier Air V3: Τιμή και διαθεσιμότητα

Η Creative κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Outlier Air V3 σε άλλες αγορές τον Ιούνιο του 2021 και στη συνέχεια το έφερε στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Συνήθως κοστίζουν περίπου 70 €, αλλά μπορείτε επίσης να τα βρείτε και στα 60 € αν πετύχετε κάποια προσφορά. Αυτή είναι μια καλή τιμή για τα ακουστικά που προσφέρουν τόσα πολλά από το κουτί τους και ενδέχεται να πέσουν ακόμη περισσότερο αργότερα.

Creative Outlier Air V3: Τι είναι καλό

outlier air v3 box buds

Το Outlier Air V3 είναι σχεδόν αντίγραφα του Outlier Air V2, εκτός από διαφορετικό συνδυασμό χρωμάτων για τη θήκη. Αντί για μεταλλικό μπλε, παίρνετε μεταλλικό πράσινο. Τα ίδια τα ακουστικά έχουν επίσης κόψει αρκετά από την περίμετρο, καθιστώντας τα πολύ πιο άνετα για μια μεγαλύτερη ποικιλία αυτιών. Κάτω από το καπό, ορισμένα πράγματα έχουν σίγουρα αλλάξει με τον ίδιο τρόπο.

Η Creative επέλεξε να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς οδηγούς κατασκευασμένους από υλικά βιοκυτταρίνης, η οποία είναι ουσιαστικά μια οργανική ένωση που λειτουργεί πολύ σαν χαρτί. Αυτό βοηθά στη μείωση του συνολικού μεγέθους των ακουστικών και, πρακτικά, στην παραγωγή καλύτερου ήχου. Χωρίς να είμαι πολύ τεχνικός σχετικά με το πώς λειτουργεί αυτό, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η πρόταση της Creative βοηθά στην παροχή ενός μεγαλύτερου εύρους συχνοτήτων έχει κάποια αξία. Αυτά ακούγονταν πιο ισορροπημένα από ό,τι περίμενα, με πιο λεπτομερή mids να βοηθούν τα μπάσα και τα πρίμα. Υπάρχει κάποια σιγουριά που γλιστράει σε πιο δυνατές εντάσεις ή με ορισμένες προεπιλογές ισοσταθμιστή, αλλά τα συνολικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Για να βοηθήσει τα πράγματα, η Creative έχει ανανεώσει από τότε την εφαρμογή της για να υποστηρίζει καλύτερα τα προϊόντα όπως το Outlier Air V3. Το EQ έχει πλέον ρευστότητα πολλαπλών ζωνών για να προσαρμόσετε τον ήχο όπως θέλετε. Υπάρχει επίσης μια πληθώρα προεπιλογών, αν τις θέλετε, και περιλαμβάνουν ακόμη και δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια. Η καλή υποστήριξη εφαρμογών δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί για ακουστικά στο εύρος τιμών κάτω των 100 €, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον μερικά καλά πράγματα εδώ.

Η εφαρμογή της Creative παίζει μεγαλύτερο ρόλο λόγω των επιπλέον χαρακτηριστικών που έφερε η εταιρεία σε αυτά τα ακουστικά. Το Ambient Sound καταγράφει τελικά τη σειρά της γραμμής Outlier Air χωρίς οτιδήποτε σχετίζεται με την ακύρωση θορύβου ή τον θόρυβο περιβάλλοντος. Ο λόγος για τον οποίο αυτό λειτουργεί τώρα οφείλεται στις ρυθμίσεις διπλού μικροφώνου για κάθε ακουστικό, διορθώνοντας τελικά μια παράλειψη από το προηγούμενο ζευγάρι. Είναι απλώς ατυχές να λαμβάνετε ενεργή μείωση θορύβου, αντί για πλήρη ακύρωση όταν θέλετε να "πνίξετε" τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

Δεν είναι ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα για να μιλήσουμε, απλώς ότι με τη "μείωση", η Creative υπονοεί ότι το εύρος συχνοτήτων που μπορεί να ακυρώσει δεν είναι τόσο υψηλό. Αυτό αποδεικνύεται στην πραγματικότητα σε ένα γράφημα που εμφανίζει η εταιρεία στον ιστότοπό της, το οποίο δείχνει πόσο μπορεί να αποκλείσει το Outlier Air V3. Σε πραγματικές συνθήκες, τα χιλιόμετρα ποικίλλουν. Οι ήχοι του πολυσύχναστου δρόμου θα διαρρεύσουν και τα ακουστικά δεν θα περιορίζουν εντελώς τους ήχους χαμηλής συχνότητας στα οχήματα μεταφοράς. Βρήκα το χαρακτηριστικό επαρκές σε ορισμένα σενάρια, ενώ σε άλλα έλειπε.

Το Ambient Sound λειτουργεί αρκετά καλά και η συμπερίληψή του με μείωση θορύβου δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο πόσο καλά λειτουργούν τα ενσωματωμένα χειριστήρια. Εξακολουθούν να βασίζονται στην αφή, μόνο που ανταποκρίνονται περισσότερο και είναι πιο συνεπείς τώρα. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε επίσης να τα προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν με αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Το άλλο πλεονέκτημα της εγκατάστασης διπλού μικροφώνου είναι η επίδραση που έχουν στις κλήσεις. Μου άρεσε πραγματικά το προηγούμενο Outlier Air V2 για την ποιότητα κλήσης του, αλλά το V3 το βελτιώνει με περισσότερη σαφήνεια, ειδικά αν υπάρχει θόρυβος γύρω σας. Επιπλέον, εξακολουθείτε να έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ακουστικό ανεξάρτητα σε μονοφωνική λειτουργία.

Έπειτα, υπάρχει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία συνεχίζει να χτυπά υψηλότερα νούμερα. Τα ακουστικά αντέχουν έως και 10 ώρες ανά φόρτιση, αν και αυτό είναι χωρίς ήχο περιβάλλοντος ή μείωση θορύβου. Εναλλάξτε μεταξύ τους και πιθανότατα φτάνετε στις οκτώ ώρες, κάτι που εξακολουθεί να είναι σταθερό. Η θήκη έχει τρεις επιπλέον φορτίσεις και για πρώτη φορά σε ένα ζευγάρι Outliers, η θήκη υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Creative Outlier Air V3: Τι δεν είναι καλό

outlier air v3 box

Η Creative αρέσκεται να προωθεί την τεχνολογία ήχου Super X-Fi 360 μοιρών, μόνο που το μάρκετινγκ της ήταν πολύ πιο συγκρατημένη αυτή τη φορά. Το Outlier Air V3 το υποστηρίζει, εκτός από το ότι ισχύει αποκλειστικά για περιεχόμενο που έχετε κατεβάσει και αποθηκεύσει στη συσκευή από την οποία παίζετε. Δεν μπορείτε να μεταδώσετε μια ταινία στο Netflix και να έχετε το εφέ, δυστυχώς. Ακόμα κι αν το κατεβάσετε για να το παρακολουθήσετε αργότερα εκτός σύνδεσης, η λειτουργία δεν ενεργοποιείται.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Creative άφησε επίσης έξω τον κωδικοποιητή Bluetooth aptX, προτιμώντας το AAC. Ίσως είναι κρίμα αν είστε λάτρης του κωδικοποιητή της Qualcomm ή αν ήλπιζα ότι μπορεί να υπάρχει υποστήριξη για το aptX Adaptive για πρόσβαση σε ροές υψηλής ανάλυσης με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, δεν έκανε αλλαγές στην ανθεκτικότητα, επομένως ισχύει η ίδια βαθμολογία IPX5. Αρκετά καλό για να σας κάνει να περάσετε μια ελαφριά προπόνηση, αλλά όχι αρκετά καλό για να τα φορέσετε σε μια πραγματικά έντονη και με αρκετό ιδρώτα.

Μου αρέσει που η θήκη υποστηρίζει τελικά ασύρματη φόρτιση, αλλά απορώ γιατί η Creative δεν μπορούσε να την μικρύνει. Αν και είναι πιο κοντό από το περίβλημα του V2, το V3 έχει παχύτερο κέλυφος, επομένως δεν είναι το πιο εύκολη να μπει σε ένα τσεπάκι. Τοποθετήστε τα δίπλα σε μια θήκη από τις περισσότερες ανταγωνιστικές μάρκες και η θήκη Outlier Air V3 ξεχωρίζει ως ογκώδης.

Creative Outlier Air V3 Θα πρέπει να το αγοράσετε;

Θα πρέπει να το αγοράσετε αν...

 • Είστε σε πιο περιορισμένο προϋπολογισμό
 • Θέλετε καλό ήχο με καλά μικρόφωνα
 • Θέλετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
 • Σας ενδιαφέρει η εφαρμογή και η άνεση

Δεν πρέπει να το αγοράσετε αν...

 • Θέλετε κάτι πιο ανθεκτικό για προπονήσεις
 • Θέλετε καλύτερη ενεργή ακύρωση θορύβου
 • Προτιμάτε μια μικρότερη θήκη
 • Ψάχνετε να ξοδέψετε ακόμα λιγότερα

Το κάνει αθόρυβα, αλλά η Creative παράγει μερικά καλά ακουστικά και το Outlier Air V3 το αποδεικνύει για άλλη μια φορά. Τέλος, έφερε χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση του θορύβου περιβάλλοντος και της μείωσης του θορύβου, ενώ παράλληλα επαναφέρει τα εσωτερικά εξαρτήματα, όπως τα προγράμματα οδήγησης και τα μικρόφωνα, για να προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο σε προσιτή τιμή. Τώρα είναι εύκολο να βρείτε ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών στο ίδιο εύρος, αν και ίσως όχι με το ίδιο επίπεδο χαρακτηριστικών και απόδοσης.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης