Xiaomi Mi Box S review - Άμεσο, Λιτό, Δωρικό

Η Xiaomi είναι περισσότερο γνωστή για τα smartphone της στις διεθνείς αγορές. Αλλά εκτός από τα smartphones, οι προσπάθειες της Xiaomi έχουν επικεντρωθεί σε έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς συσκευών αναπαραγωγής Android TV. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι το Xiaomi Mi Box S.

Το Mi Box S προσφέρει ένα συναρπαστικό σύνολο χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης 4K. Αλλά σε αυτή τη γεμάτη με TV Box αγορά, αξίζει πραγματικά να το αγοράσετε; Στόχος μας είναι να το απαντήσουμε στην αναθεώρηση του Xiaomi Mi Box S. Το Xiaomi Mi Box S τροφοδοτείται από Android TV, τετραπύρηνο επεξεργαστή, 2 GB RAM και 8 GB αποθηκευτικού χώρου.

Ενώ οι προδιαγραφές μπορεί να μην φαίνονται εντυπωσιακές το 2021, αυτή είναι αρκετή ισχύς για να χειριστεί 4K στα 60fps. Υποστηρίζει επίσης HDR. Η ποιότητα του βίντεο είναι ένα σημαντικό βήμα πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο Xiaomi Mi TV Stick.

Στο κουτί περιλαμβάνεται το Xiaomi Mi Box S, το τηλεχειριστήριο φωνής Bluetooth, ένας προσαρμογέας ρεύματος και ένα καλώδιο HDMI, καθώς και ο οδηγός χρήσης.

Θετικά

  • Υψηλής ποιότητας βίντεο και ήχος
  • Πολύ καλή εμπειρία Android TV
  • Απλή διάταξη κουμπιών στο τηλεχειριστήριο
  • Καλός σχεδιασμός (μικρό και βολικό)

Αρνητικά

  • Η απόδοση είναι λίγο υποτονική
  • Η ποιότητα κατασκευής του τηλεχειριστηρίου θα μπορούσε να είναι καλύτερη
  • Λίγο ακριβό για αυτό που προσφέρει
  • Προβλήματα με το cosmote TV

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Επιδόσεις

Συνδεσιμότητα

Σχέση Αξίας/Τιμής

9.6

8.0

9.5

9.0

Συνολικά

Εάν είστε χρήστης Android και θέλετε να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Netflix και το Amazon Prime αλλά ακόμα και Cosmote TV ή Vodafone TV από την τηλεόρασή σας γρήγορα και φθηνά, το Xiaomi Mi Box S θα είναι μια καλή επιλογή συσκευής ροής, παρόλο που υπάρχουν και πιο φτηνές επιλογές. Το Xiaomi Mi Box S είναι γρήγορο και διακριτικό με καλή ποιότητα βίντεο και ήχου. 

Xiaomi Mi Box S Σχεδιασμός

Xiaomi TV Box Mi Box S

Το Xiaomi Mi Box S είναι μικρό και διακριτικό και φαίνεται όμορφο αν και είναι λίγο απλό. Είναι ένα μικροσκοπικό ματ μαύρο κουτί με διάμετρο λιγότερο από 10 εκατοστά και βάρος μόλις 147 γραμμάρια. Δεν είναι τόσο μικρό όσο άλλες συσκευές συνεχούς ροής όπως το Amazon Fire TV Stick ή το Google Chromecast, αλλά δεν θα είναι ένα μάτι που μπορεί να μπει κοντά ή πίσω ακόμα και από τη μικρότερη τηλεόραση. Διαθέτει 2 GB RAM και 8 GB ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο για τις εφαρμογές σας, με επεξεργαστή Cortex-A53 64-bit.

Xiaomi Mi Box S Σύνδεση

Xiaomi TV Box Mi Box S

Η ρύθμιση του Xiaomi Mi Box S είναι εύκολη, συνδέετε το HDMI στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας και στο Mi Box και, στη συνέχεια, συνδέετε το τροφοδοτικό. Όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή, θα σας μεταφέρει μέσω της ρύθμισης WiFi που μπορείτε να κάνετε στο smartphone σας ή πληκτρολογώντας με μη αυτόματο τρόπο τον κωδικό πρόσβασης WiFi.

Ο καλύτερος τρόπος για να το ρυθμίσετε είναι μέσω της εφαρμογής Google Home στο τηλέφωνό σας, όπου μπορείτε να συνδέσετε το πλαίσιο στο λογαριασμό σας Google. Ορισμένες εφαρμογές είναι προεγκατεστημένες, μπορείτε να κατεβάσετε όποιες άλλες χρειάζεστε από το Google Play Store στο αρχικό μενού.

Στο ίδιο το Xiaomi Mi Box S, υπάρχει είσοδος ισχύος, HDMI, Έξοδος ήχου για σύνδεση εξωτερικού ηχείου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Bluetooth και για αυτό) και θύρα USB. Το να έχετε το USB είναι βολικό για την εμφάνιση περιεχομένου στην τηλεόρασή σας από μονάδα flash ή εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τις περισσότερες φορές όμως, οι περισσότεροι χρήστες θα βασίζονταν καθαρά στο WiFi για τη ροή τηλεόρασης και ταινιών. Η σύνδεση WiFi παρέμεινε σταθερή και δεν έπεσε καθόλου όταν τη χρησιμοποιούσαμε.

Xiaomi Mi Box S Χαρακτηριστικά και Τηλεχειριστήριο

Xiaomi TV Box Mi Box S tv

Το Xiaomi Mi Box S είναι συμβατό με χιλιάδες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon Prime, Disney+, Spotify, YouTube, Vodafone TV, Cosmote TV (παρατηρήσαμε ότι κολλάει όμως) και ακόμη και TikTok, καθώς και μια ολόκληρη βιβλιοθήκη παιχνιδιών. 

Εάν η τηλεόρασή σας και αυτό που θέλετε να παρακολουθήσετε την υποστηρίζει, αυτό το set-top μπορεί να εμφανίσει περιεχόμενο σε 4K Ultra High-Definition. Οπτικά, φαίνεται εντυπωσιακό. Όσον αφορά τον ήχο, εάν έχετε συμβατή τηλεόραση, ηχείο ή ηχομπάρα, το Xiaomi Mi Box S υποστηρίζει Dolby Audio και DTS 2.0.

Η χρήση του Xiaomi Mi Box S ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστη, η διεπαφή είναι πολύ φιλική προς το χρήστη και αυτονόητη. Εάν έχετε συνηθίσει τα προϊόντα Android, τότε θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Οι εφαρμογές ανοίγουν γρήγορα και δεν φαίνονται ακατάστατες ή περίεργες, μοιάζουν σαν να έχουν δημιουργηθεί για το σύστημα. Μπορείτε να διαβάσετε άνετα τους τίτλους σε κάθε εφαρμογή από απόσταση και να κάνετε απρόσκοπτη κύλιση στο περιεχόμενο. Πολλές από τις εφαρμογές συνδέονται γρήγορα, είτε το κάνουν αυτόματα μέσω του Λογαριασμού σας Google, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR ή έναν κωδικό σύνδεσης που μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Το τηλεχειριστήριο διαθέτει καθαρά χειριστήρια και καλό κράτημα αν και φαίνεται ότι είναι κάπως φτηνό το υλικό που έχει κατασκευαστεί. Υπάρχει ένα κουμπί λειτουργίας, χειριστήρια έντασης, ένα ειδικό Netflix και ένα κουμπί Prime, καθώς και τα συνηθισμένα κουμπιά για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα, τις εφαρμογές σας και να επιστρέψετε. Το κουμπί Google Assistant ενεργοποιεί τη φωνητική αναζήτηση, καθιστώντας εύκολο να βρείτε αυτό που θέλετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και υπάρχει ένα κυκλικό ψηφιακό μαξιλάρι για να περιηγηθείτε στη διεπαφή εάν προτιμάτε να το κάνετε χειροκίνητα.

Τα κουμπιά στο τηλεχειριστήριο ανταποκρίνονται και έχουν καλό μέγεθος για να πατήσετε. Χάρη στο γεγονός ότι λειτουργεί με Bluetooth (όχι το συνηθισμένο υπέρυθρο), δεν χρειάζεται να το δείξετε στο κουτί, απλά πρέπει να είστε κοντά του. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να τοποθετήσετε το Mi Box S οπουδήποτε, όπως πίσω από την τηλεόραση ή ακόμα και σε ένα συρτάρι. Το τηλεχειριστήριο τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες AAA, αλλά αυτές δεν περιλαμβάνονται στο κουτί.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης