Realme C35 review: Ένα καλό οικονομικό τηλέφωνο

Η Realme έχει αποδείξει ότι είναι η μάρκα που πρέπει να παρακολουθήσετε το 2022, με το realme GT 2 Pro και το realme 9 Pro Plus να φέρνουν κορυφαία χαρακτηριστικά το καθένα στην κατηγορία του. Τώρα, η εταιρεία φαίνεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο και τα οικονομικά τηλέφωνα με μία πολύ δυνατή πρόταση.

Realme C35 review: Ένα καλό οικονομικό τηλέφωνο

Όταν γράφαμε αυτήν την κριτική Realme C35, εκπλαγήκαμε από το πόσο ήταν σαν μια συσκευή μεσαίας κατηγορίας. Ήταν γρήγορο στη χρήση, είχε πιο ελκυστικό σχεδιασμό και τραβούσε πολύ καλύτερες φωτογραφίες από πολλά άλλα τηλέφωνα σε αυτή την τιμή.

Και βγαίνει σε χαμηλή τιμή. Το Realme C35 συγκαταλέγεται στη σειρά συσκευών εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου της εταιρείας, συσκευές για τις οποίες συνήθως δεν αξίζει να γράψετε κάτι. Κάτι που θα μπορούσε να ειπωθεί και για το C31, το οποίο κυκλοφόρησε μαζί με το C35, αλλά αυτό το τηλέφωνο υψηλότερης τεχνολογίας, ενώ εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά προσιτό, είναι ένα εκπληκτικά επιτυχημένο τηλέφωνο για την τιμή που πληρώνετε.

Θετικά

  • Καλή κύρια κάμερα για την κατηγορία του
  • Καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά του
  • Μπαταρία μεγάλης διάρκειας
  • Ωραίος σχεδιασμός (αν και θυμίζει iPhone)

Αρνητικά

  • Χωρίς υπερευρεία κάμερα
  • Η οθόνη δεν είναι πολύ φωτεινή
  • Τα 64GB αποθήκευσης δεν έχουν νόημα πλέον
  • Η οθόνη είναι στα 60Hz

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Οθόνη

Επιδόσεις

Κάμερα

Μπαταρία

Σχέση Αξίας/Τιμής

8.4

7.8

7.5

8.4

8.8

8.7

Συνολικά

Το Realme C35 είναι ένα από τα καλύτερα οικονομικά τηλέφωνα με κάμερα στις αρχές του 2022, με μια κύρια κάμερα 50 megapixel που τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, καθώς και πάνω από το βάρος του στους τομείς του λογισμικού και της απόδοσης. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι λείπει ο σχεδιασμός και η οθόνη, αλλά αυτό συγχωρείται αν λάβετε υπόψη την τιμή της συσκευής.

realme C35 Σχεδιασμός

Από μακριά, η φωτεινή λαμπερή πράσινη απόχρωση του Realme C35 μπορεί να τραβήξει το βλέμμα σας – δηλαδή, εκτός κι αν κοιτάτε τη μαύρη έκδοση του τηλεφώνου αλλα ευτυχώς εμείς πήραμε την πράσινη στα χέρια μας.

Από κοντά, αυτό είναι ένα τηλέφωνο με πιο τυπική εμφάνιση, με θύρα USB-C και υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών στο κάτω μέρος, διακόπτη έντασης στο αριστερό άκρο, κουμπί λειτουργίας με ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κατά μήκος της δεξιάς άκρης και ορθογώνιο εξόγκωμα κάμερας που κολλάει έξω από το πλαστικό πίσω μέρος του.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν λίγο ιδιοσυγκρασιακός στη χρήση αλλά καταγράψαμε το ίδιο δάχτυλο δύο φορές, κάτι που ήταν ένα hack που το έκανε να λειτουργήσει.

Στο χέρι, το τηλέφωνο αποδεικνύεται λίγο ενοχλητικό. Το γενναιόδωρο μέγεθος και οι επίπεδες άκρες του δημιουργούν μια αρκετά γωνιακή συσκευή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα άνετη στο χέρι. Ως εκ τούτου, θα συνιστούσαμε να παραλάβετε μια θήκη.

realme C35 Οθόνη

Μας εξέπληξε η ανάλυση οθόνης FHD (1080 x 2400) του C35, καθώς πολλά οικονομικά τηλέφωνα επιλέγουν HD. Σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες streaming ή να παίξετε παιχνίδια στη συνηθισμένη τους ανάλυση. Η μέτρηση 6,6 ιντσών κατά μήκος του πίνακα φαίνεται αρκετά μεγάλη, με την επιφάνεια να διακόπτεται από μια μικρή εγκοπή τύπου waterdrop.

Η ανάλυση είναι εντυπωσιακή, αλλά λιγότερο εντυπωσιακά είναι η τεχνολογία LCD και η μέγιστη φωτεινότητα μόλις 600 nits, αν και σε αυτή την κατηγορία τιμών μπορώ να δεχτώ κάποιους συμβιβασμούς. Ομολογουμένως, αυτά είναι χαρακτηριστικά της βαθμίδας τιμών, αλλά σημαίνουν ότι τα χρώματα είναι λιγότερο ζωντανά και η οθόνη είναι λίγο πιο αμυδρή από ό,τι θα θέλαμε.

Μερικές φορές –όχι συχνά, αλλά μερικές φορές– αντιμετωπίσαμε προβλήματα κατά την προβολή της οθόνης σε πιο φωτεινές ρυθμίσεις.

realme C35 Επιδόσεις

Ο «εγκέφαλος» της λειτουργίας του Realme C35 είναι ένα chipset Unisoc Tiger T616. Εάν γνωρίζετε πολλά για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, το όνομα Unisoc πιθανότατα θα προκαλέσει σκέψεις αργών και με αρκετό lag τηλεφώνων. Αλλά δεν βρήκαμε το C35 πολύ κακό από θέμα επιδόσεων.

Το τηλέφωνο ήταν αρκετά γρήγορο στην πλοήγηση, τόσο για απλές εργασίες, όπως η κύλιση μεταξύ των μενού και κατά τη χρήση εφαρμογών κοινωνικών μέσων και τον έλεγχο των email. Σίγουρα, αυτό είναι ένα «γρήγορο τηλέφωνο entry-level», αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο ένα της μεσαίας κατηγορίας – αλλά στις δοκιμές μας, το Realme ούτε crash-αρε ούτε το νιώσαμε πολύ αργό για χρήση.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα τηλέφωνο για gamers. Τα κορυφαία παιχνίδια θα δυσκολευτούν να τρέξουν σε αυτό το τηλέφωνο, επομένως μην περιμένετε να εκκινήσετε το PUBG Mobile, ή να ανεβάσετε τα γραφικά στη λειτουργία Ultra σε κάποιο παιχνίδι και να περιμένετε να περάσετε καλά. Ωστόσο, αν οι συνήθειές σας στο παιχνίδι περιλαμβάνουν κυρίως Angry Birds, Candy Crush και Pokémon Go, θα είστε εντάξει.

Το τηλέφωνο διαθέτει 4 GB μνήμης RAM και 64 GB ή 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να σας λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα με αρκετές εγκατεστημένες εφαρμογές, θα συνιστούσαμε να επιλέξετε το δεύτερο. Το C35 είναι ένα τηλέφωνο 4G, αλλά σε αυτή την τιμή δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

realme C35 Κάμερα επιπέδου ναυαρχίδας (ίδιος αισθητήρας με το GT2)

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Realme C35 είναι η κύρια κάμερα του. Αυτή η μονάδα 50 megapixel f/1.8 χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Sony IMX766 που υπάρχει σε αρκετά τηλέφωνα (όπως το realme GT 2) και είναι εκπληκτικά ικανή για πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Είναι εξαιρετικό για λήψη σε φωτεινό περιβάλλον, το οποίο έχει δύο πλεονεκτήματα: παίρνει καλά το χρώμα και επίσης αποτυπώνει περισσότερες λεπτομέρειες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και νύχτας. Σίγουρα, μπορεί να μην τραβάτε νυχτερινές λήψεις σε επίπεδο iPhone με το Realme, αλλά βρήκαμε τα αποτελέσματα εκπληκτικά εντυπωσιακά για ένα τηλέφωνο σε αυτή την τιμή.

Χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα, το Realme C35 είναι ένα από τα καλύτερα οικονομικά τηλέφωνα στον τομέα της κάμερα; - αλλά είναι "ένα συν" έναντι δύο μείον.

Πρώτον, λείπουν οι άλλες κάμερες. Υπάρχει ένας αισθητήρας macro 2 megapixel f/2,4 και αισθητήρας βάθους 0,3 megapixel f/2,8, αλλά κανένας από τους δύο δεν προσθέτει πολλά στην εξίσωση. Θα θέλαμε να δούμε μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα για να προσφέρει κάποια ευελιξία στην φωτογραφία.

Δεύτερον, η έλλειψη HDR - ή οτιδήποτε παρόμοιο με αυτό στο τμήμα AI - κάνει παρόμοια χρώματα να φαίνονται δυσδιάκριτα σε ορισμένες λήψεις.

Εάν μπείτε στη λίστα λειτουργιών της εφαρμογής κάμερας, θα βρείτε μια αρκετά ολοκληρωμένη επιλογή, συμπεριλαμβανομένων των Night, Pro και Panorama. Ωστόσο, υπάρχουν μία ή δύο αξιοσημείωτες απουσίες. Δεν υπάρχει λειτουργία σάρωσης εγγράφων και δεν μπορείτε πραγματικά να τραβήξετε πορτραίτο με την μπροστινή κάμερα.

Η ίδια η φωτογραφική μηχανή selfie είναι μια κάμερα 8 megapixel f/2.0 και είναι απολύτως κατάλληλη για το σκοπό της, βγάζοντας φωτογραφίες που είναι φωτεινές και καθαρές. Μην περιμένετε όμως γενναιόδωρα επίπεδα λεπτομέρειας ή αναπαραγωγή χρωμάτων - ή μια λειτουργία Πορτραίτου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει.

Μια περίεργη ιδιορρυθμία - ή πιθανώς χαρακτηριστικό - της εφαρμογής κάμερας είναι ότι οι φωτογραφίες έδειχναν πολύ καλύτερες μόλις τραβήχτηκαν από ό,τι στην προεπισκόπηση της κάμερας. Ενώ έχουμε συνηθίσει σε ένα βαθμό απόκλισης, με το Realme C35 η διαφορά ήταν έντονη. Τουλάχιστον τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα, παρά χειρότερα.

Η εγγραφή βίντεο φτάνει στα 1080p στα 30 fps, τα οποία είναι κατάλληλα για κάθε υλικό που τραβήχτηκε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

realme C35 Μπαταρία

Το Realme C35 έρχεται με μια μεγάλη μπαταρία 5000 mAh. Ως εκ τούτου, ο συνδυασμός οθόνης LCD 60Hz και η έλλειψη συνδεσιμότητας 5G είχαν ως αποτέλεσμα το C35 να είναι ένα από τα smartphone με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Το τηλέφωνο ξεπέρασε εύκολα μια μέρα χρήσης και γενικά τα πήγε καλά στη δεύτερη μέρα βγάζοντας σχεδόν μισή ακόμα μέρα. Αυτό περιλάμβανε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία και περιστασιακή χρήση επιπλέον εφαρμογών.

Η ταχύτητα φόρτισης είναι 18 W, κάτι που σίγουρα δεν είναι γρήγορο. θα σας πάρει πάνω από μία ώρα για να τροφοδοτήσετε πλήρως το τηλέφωνο. Αυτό είναι ένα τηλέφωνο για όσους φορτίζουν τις συσκευές τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, όχι κατά τη διάρκεια του πρωινού ντους.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης