Το Xiaomi 11T ανταλλάσσει το chipset Snapdragon 888 με το high-end Dimensity 1200 της Mediatek, υποβαθμίζει την ικανότητα φόρτισης από 120 W σε μόλις 67 W και χάνει το Harman/Kardon για τα στερεοφωνικά ηχεία και την πιστοποίηση Dolby Digital για την οθόνη.
Η οθόνη είναι κατά τα άλλα η ίδια AMOLED 6,67 ιντσών που μπορεί να δείξει δισεκατομμύρια χρώματα, έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και μπορεί να είναι τόσο φωτεινή όσο 1000 nits σε περιεχόμενο HDR10+. Το σύστημα κάμερας παραμένει επίσης αμετάβλητο - έχει μια μονάδα 108MP, που συνοδεύεται από μια μέτρια υπερευρεία κάμερα 8MP και μια από τις λίγες πραγματικά χρήσιμες αποκλειστικές macro κάμερες στον κλάδο.
Και όλα αυτά σε τιμή περίπου 550 €.
Ας δούμε όμως περισσότερα! Εμείς εδώ στο Techfreaks.gr το έχουμε στα χέρια μας και αφού το δοκιμάσαμε θα σας αναλύσουμε παρακάτω αν όντως αξίζει να δώσετε αυτά τα χρήματα για το νέο κινητό της Xiaomi.
Θετικά
- Εξαιρετική κατασκευή με ελκυστικό σχεδιασμό.
- Εξαιρετική οθόνη OLED - φωτεινή, ακριβής sRGB, 120 Hz, HDR
- Γρήγορη φόρτιση.
- Αποδεκτή απόδοση και επιδόσεις του επεξεργαστή και της GPU.
- Εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας μέρα και νύχτα..
Αρνητικά
- Η απόδοση αναμονής καταστρέφει τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
- Από την οθόνη λείπει η πιστοποίηση Dolby Vision.
- Χωρίς υποδοχή κάρτας microSD,
- Χωρίς OIS, τηλεφακό ή ζουμ χωρίς απώλειες..
Βαθμολογία
Σχεδιασμός
Οθόνη
Επιδόσεις
Κάμερα
Μπαταρία
Σχέση Αξίας/Τιμής
9.4
9.4
8.9
9.2
8.7
9.3
Συνολικά
Το Xiaomi 11T κάνει την διαφορά στην ανώτερη-μεσαία κατηγορία με ορισμένα premium χαρακτηριστικά και υλικό, για τα χρήματα του ενώ μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να συναγωνιστεί και να κερδίσει σε μερικούς τομείς το Pro μοντέλο με την πολύ υψηλότερη τιμή.Xiaomi 11T Video Review
Xiaomi 11T Σχεδιασμός
Όλα τα Xiaomi με το 11 στα ονόματά τους μοιράζονται μια κοινή σχεδιαστική γλώσσα, καθιστώντας τα εύκολα αναγνωρίσιμα. Υπάρχουν παραλλαγές στο χρώμα, το φινίρισμα και τον αριθμό της κάμερας, αλλά οι μεγάλοι δακτύλιοι κάμερας είναι πάντα εκεί. Το κυρτό γυάλινο πίσω πλαίσιο ξεχωρίζει τα 11T και 11T Pro από τα πλήρως επίπεδα Lite. Η καμπυλότητα χωράει την επιπλέον μπαταρία και επιτρέπει στο τηλέφωνο να αισθάνεται πιο λεπτό από ό,τι υποδηλώνουν τα 8,8 χιλιοστά του.
Έχουμε την επιλογή Meteorite Grey εδώ και η βαφή του κάτω από το γυαλί είναι φτιαγμένη για να μοιάζει με αλουμίνιο. Το ίδιο το χρώμα μπορεί να περιγραφεί ως σκούρο γκρι και δεν έχει διαβαθμίσεις, μόνο υφή κάτω από την επιφάνεια. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε το νέο λογότυπο της Xiaomi στο πίσω μέρος - δεν υπάρχει πλέον διακριτικό Mi.
Οι κάμερες είναι ομαδοποιημένες σε ένα μεγάλο μαύρο πλαίσιο στην επάνω αριστερή γωνία. Προεξέχει αρκετά ώστε να κάνει το τηλέφωνο να ταλαντεύεται πάνω σε ένα τραπέζι - ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί εύκολα χρησιμοποιώντας μια θήκη.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το γυαλιστερό πίσω πάνελ με το σχέδιο σκούρου χρώματος λαμβάνει δαχτυλικά αποτυπώματα σαν να μην υπάρχει αύριο. Είναι σχεδόν το ίδιο εύκολο να καθαριστεί, αλλά αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση. Μια καλύτερη ιδέα θα ήταν να πάρετε είτε τα χρώματα Celestial Blue ή Moonlight White ή να χρησιμοποιήσετε τη θήκη που περιλαμβάνεται (αν και αυτό θα κάνει το τηλέφωνο πιο χοντρό).
Το πλαίσιο είναι επίσης ελαφρώς κυρτό. Παρόλο που είναι αλουμίνιο, δεν αισθάνεται υπερβολικά premium λόγω της παχιάς στρώσης χρώματος στην κορυφή. Σε μια θετική σημείωση, αυτό σημαίνει καλύτερη πρόσφυση και χωρίς ορατές γραμμές κεραίας - αν σας ενδιαφέρει αυτό. Και πάλι, ακριβώς όπως το Pro, το 11T φέρει βαθμολογία IP53. Δεν είναι καλό για να το βυθίζετε στην πισίνα, αλλά θα πρέπει να επιβιώσει μια χαρά σε ελαφριά βροχή.
Όσο και αν είναι μη Pro, το Xiaomi 11T εξακολουθεί να έχει προστασία Gorilla Glass Victus για την οθόνη του - αυτό είναι ένα επίπεδο ισοτιμίας που απολαμβάνουμε. Διαθέτει ένα επίπεδο πάνελ με στρογγυλεμένες γωνίες και μια μικρή τρύπα στο κέντρο στο επάνω μέρος για να ανοίξει ο χώρος για την κάμερα selfie 16MP. Τα πλαίσια είναι ισορροπημένα αν και μου φαίνονται κάπως μεγάλα.
Υπάρχει μια εξαιρετικά λεπτή γρίλια πάνω από την οθόνη για ένα μικρό ακουστικό. Όπως συμβαίνει συνήθως αυτές τις μέρες, δεν υπάρχει φως ειδοποίησης LED, αλλά οι λειτουργίες Always-on display και φωτός στις άκρες τις οθόνης μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό μια χαρά.
Το αριστερό μέρος είναι εντελώς γυμνό, ενώ τα πλήκτρα έντασης και λειτουργίας βρίσκονται στα δεξιά. Η επιφάνεια του κλειδιού κλειδώματος/power λειτουργεί ως σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων πάντα ενεργοποιημένος. Έχει εξαιρετική ταχύτητα και ακρίβεια, αλλά αν το αγγίζετε πολύ συχνά ενώ χειρίζεστε το τηλέφωνο (με αποτέλεσμα εσφαλμένες αναγνώσεις), απλώς αλλάξτε το έναυσμα αναγνώρισής του από Άγγιγμα σε Πίεση και αυτό θα σας βοηθήσει.
Το επάνω μέρος του 11T Pro φιλοξενεί ένα άλλο μικρόφωνο και υπάρχει επίσης μια μάσκα για το δεύτερο ηχείο, το οποίο παρέχει επίσης ήχο στο ακουστικό. Το άλλο ηχείο είναι στο κάτω μέρος, υπέροχο συμμετρικό με το πάνω. Η θύρα USB-C είναι επίσης εδώ, καθώς και το κύριο μικρόφωνο και η θήκη διπλής SIM, η οποία δεν δέχεται κάρτες microSD. Ενώ δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών.
Το Xiaomi 11T έχει διαστάσεις 164,1x76,9x8,8 mm - δηλαδή 1 mm παχύτερο και 8 γραμμάρια βαρύτερο από το Mi 11i. Ίσως ο νέος σχεδιασμός της μπαταρίας να ευθύνεται για το επιπλέον πάχος και βάρος. Ωστόσο, το τηλέφωνο είναι σύμφωνο με άλλες συσκευές 6,67 ιντσών.
Το Xiaomi 11T έχει υπέροχη αίσθηση στο χέρι - είναι ένα τηλέφωνο με στιβαρή κατασκευή και ισορροπημένο βάρος, και μας αρέσει που είναι ανθεκτικό στο πιτσίλισμα. Το τηλέφωνο διαθέτει ολισθηρά γυάλινα πάνελ, αλλά το ματ πλαίσιο είναι καλό στο κράτημα και προσφέρει αρκετή υποστήριξη για μια μάλλον καλή εμπειρία χωρίς θήκη.
Xiaomi 11T Οθόνη
Το Xiaomi 11T Pro διαθέτει οθόνη FullHD AMOLED 6,67 ιντσών που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα ζητούσατε σε αυτή τη τιμή. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και AdaptiveSync για αυτόματη ρύθμιση RR, καθώς και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 480 Hz. Μπορεί να εμφανίσει ένα δισεκατομμύριο χρώματα και καλύπτει τη χρωματική γκάμα DCI-P3, ενώ υποστηρίζει επίσης HDR10+ - Το Dolby Vision είναι παρόν στο 11T Pro.
Στις δοκιμές μας, το 11T έβγαλε 498 nits όταν η φωτεινότητα επαφίεται στον χρήστη και έφτασε στα 798 nits όταν βρίσκεται κάτω από έντονο φως περιβάλλοντος και με ενεργοποιημένη την αυτόματη φωτεινότητα. Τα αποτελέσματα είναι πάντα ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι στο Pro, αλλά και πάλι σε αυτήν την premium κατηγορία OLED σε αντίθεση με τις πιο mainstream μονάδες των 600 nits.
Το μενού "Χρωματικός συνδυασμός" στο 11T σάς προσφέρει πολλές επιλογές για την προσαρμογή της αναπαραγωγής χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών προεπιλογών, ενός χρωματικού τροχού και πολλών ρυθμιστικών. Η κατάσταση εκτός συσκευασίας έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία Vivid και προσφέρει ευρεία κάλυψη γκάμα, αλλά μόνο καλή ακρίβεια για τα δοκιμαστικά δείγματα DCI-P3, μια αξιοσημείωτη μετατόπιση του μπλε στο λευκό και το γκρι (το οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τον τροχό χρωμάτων). Η αρχική ρύθμιση χρώματος, από την άλλη πλευρά, προσφέρει σχεδόν τέλεια βαθμονόμηση για περιεχόμενο sRGB.
Δεν υπάρχει εξάρτηση ρυθμού ανανέωσης που βασίζεται στην αφή και το αν λαμβάνετε 120 Hz ή 60 Hz βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε. Επομένως, θα λαμβάνετε σταθερά 120 Hz σε όλη τη διεπαφή χρήστη, τις εφαρμογές συστήματος και τη σουίτα της Google, τα προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, εφαρμογές βίντεο όπως το YouTube, το Netflix, το Prime Video, ακόμη και το ενσωματωμένο Mi Video player θα προκαλέσουν άμεση αλλαγή στα 60Hz.
Ακόμη και η εσωτερική εφαρμογή Μουσική θα εμφανίζεται στα 60 Hz, αν και το YouTube Music έχει επεξεργασία 120 Hz. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, είναι περισσότερο μια παρατήρηση, αλλά, ο σταθερός ρυθμός ανανέωσης των 120 Hz δεν φαίνεται να είναι τόσο μεγάλος για την αποστράγγιση της μπαταρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Xiaomi 11T είναι δυνατή η αναπαραγωγή υψηλού ποσοστού καρέ. Η οθόνη διατήρησε ρυθμό ανανέωσης 120 Hz σε τίτλους που υποστηρίζουν υψηλούς ρυθμούς καρέ και το εργαλείο Game Turbo ανέφερε ρυθμούς fps πάνω από 60 fps, συχνά στα 100s.
Η δυνατότητα HDR του τηλεφώνου εμφανίζεται τόσο στο Netflix όσο και στο YouTube, με τις δύο υπηρεσίες ροής να εξυπηρετούν περιεχόμενο HDR υψηλής ανάλυσης. Το Amazon Prime Video δεν ήταν τόσο συνεργάσιμο και έφτανε τα 480p από την εμπειρία μας - αυτό ακούγεται ότι η Amazon δεν έχει προσθέσει στη λίστα επιτρεπόμενων το τηλέφωνο για να έχει υψηλότερη ποιότητα, καθώς υποστηρίζει το Widevine L1 και δεν θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι περιορισμοί.
Xiaomi 11T Επιδόσεις
Το Xiaomi 11T τροφοδοτείται από το Dimensity 1200, το κορυφαίο chipset της Mediatek με δυνατότητα 5G που κατασκευάζεται σε γραμμή παραγωγής 6 nm. Διαθέτει CPU 1+3+4 με έναν πυρήνα Ultra που βασίζεται σε Cortex-A78 που είναι χρονισμένος στα 3,0 GHz, άλλα τρία A78 περιορισμένα στα 2,6 GHz και τέσσερα A55 που φτάνουν έως και 2 GHz. Μια GPU Mali-G77 MC9 είναι υπεύθυνη για τα γραφικά. Διατίθενται δύο εκδόσεις αποθήκευσης - 128 GB (η μονάδα ελέγχου μας) και 256 GB, και οι δύο διαθέτουν 8 GB μνήμης RAM και η αποθήκευση γίνεται με UFS 3.1.
Στο GeekBench, το 11T σημείωσε ελαφρώς χαμηλότερους αριθμούς από τους συνηθισμένους (για Dimensity 1200) υπό μονοπύρηνα φορτία με το OP Nord 2 και το Reno6 Pro 5G να το ξεπερνούν ελαφρώς και το Realme X7 Max 5G ακόμη πιο ψηλά. Τα κινητά με SD778 και SD780 έχουν επίσης ένα μικρό πλεονέκτημα σε σχέση με το Xiaomi 11T. Οι συσκευές της σειράς SD800 είναι σημαντικά πιο ισχυρές, είτε είναι το 870 είτε το 888 που υπάρχει μέσα τους.
Κάτω από φορτία πολλαπλών πυρήνων, το Xioami 11T είναι, στην πραγματικότητα, ελαφρώς μπροστά από τα άλλα τηλέφωνα Dimensity 1200 που έχουμε δοκιμάσει, αν και εξακολουθεί να χάνει από τα μοντέλα SD870 ή SD888.
Στο Antutu, το 11T είναι στο ίδιο επίπεδο με το Nord 2, το Realme X7 Max 5G, εν τω μεταξύ, σημειώνει αχαρακτήριστα υψηλές βαθμολογίες για το chipset. Οι συσκευές SD778 βρίσκονται πίσω από το Xiaomi εδώ, ενώ οι ανταγωνιστές υψηλής τεχνολογίας που τροφοδοτούνται από Snapdragon είναι πολύ μπροστά.
Στα σημεία αναφοράς γραφικών, το 11T είναι γεμάτο με τα υπόλοιπα 1200 Dimensities. Η GPU του Mali είναι μια απτή αναβάθμιση σε σχέση με το Adrenos της σειράς SD700 και ταιριάζει με το Adreno 650 στα τηλέφωνα με SD870 στις περισσότερες εργασίες. Το Adreno 660 στο SD888 εξακολουθεί να κυριαρχεί. Συνολικά, το 11T και ο Dimensity 1200 που υπάρχει στο εσωτερικό του είναι αξιόπιστα και προσφέρουν άφθονη απόδοση για τα χρήματα, αν όχι μέχρι το επίπεδο του SD870.
Xiaomi 11T Κάμερα
Το Xiaomi 11T έχει την ίδια ρύθμιση κάμερας με το 11T Pro και είναι μια διαμόρφωση που έχουμε δει σε πολλά τηλέφωνα Xiaomi στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του Mi 11i, του Redmi Note 10 Pro (στο περίπου) και ακόμη και του Mi 11 (τουλάχιστον κατ' αρχήν). Βασικά, το 11T έχει μια κύρια κάμερα 108MP με μεγάλο αισθητήρα, μια υπερευρυγώνια κάμερα και μια tele-macro κάμερα.
Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί αισθητήρα 108MP Samsung ISOCELL HM2 1/1,52" με εικονοστοιχεία 0,7μm και φακό 7 στοιχείων με διάφραγμα f/1,75. Το έγχρωμο φίλτρο είναι Nonapixel, που σημαίνει ότι 9 εικονοστοιχεία αισθητήρα συνδυάζονται σε ένα μεγάλο 2,1μm και η προεπιλεγμένη ανάλυση εξόδου είναι 12 MP. Διατίθεται PDAF, αν και δεν υπάρχει οπτική σταθεροποίηση. Αυτή η κάμερα υποστηρίζει νυχτερινή λειτουργία. Η κάμερα ultrawide χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Sony IMX355 8MP πίσω από έναν φακό f/2.2. Η εστίαση είναι σταθερή στο άπειρο. Η νυχτερινή λειτουργία υποστηρίζεται και στην εξαιρετικά ευρεία κάμερα. Η macro κάμερα βασίζεται σε έναν αισθητήρα 5MP Samsung S5K5E9 1/5" με εικονοστοιχεία 1,12μm πίσω από έναν φακό 50mm f/2,4. Η αυτόματη εστίαση είναι διαθέσιμη σε αυτήν τη φωτογραφική μηχανή και λειτουργεί για αποστάσεις μεταξύ 3cm και 7cm.
Η κάμερα selfie βασίζεται σε έναν αισθητήρα OmniVision OV16A1 16MP 1/3,06" με εικονοστοιχεία 1,0μm και φίλτρο Quad-Bayer (ομιλία 4 κυψελών σε OV). Ο αισθητήρας βρίσκεται πίσω από έναν φακό με διάφραγμα f/2,4 που έχει σταθερή εστίαση.
Υπάρχει μια αρκετά ικανή λειτουργία Pro, όπου μπορείτε να τροποποιήσετε μόνοι σας τις παραμέτρους λήψης και να έχετε πρόσβαση σε καθεμία από τις τρεις κάμερες, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας macro. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις 4 προεπιλογές ισορροπίας λευκού ή να επιλέξετε τη θερμοκρασία φωτός με ένα ρυθμιστικό, υπάρχει ένα ρυθμιστικό χειροκίνητης εστίασης (με επιλογή αιχμής, ιδιαίτερα χρήσιμο για τη macro) και ταχύτητα κλείστρου (1/4000s έως 30s/20s για macro) και έλεγχος ISO με εύρος ανάλογα με την κάμερα που χρησιμοποιείτε.
Η νυχτερινή λειτουργία είναι διαθέσιμη στην κύρια και στην υπερευρεία κάμερα, καθώς και σε επίπεδο μεγέθυνσης 2x (αλλά δεν υπάρχει Auto εκεί). Η αυτόματη νυχτερινή λειτουργία είναι μια εναλλαγή στις ρυθμίσεις, ενεργοποιημένη από προεπιλογή και επιτρέπει στο τηλέφωνο να αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει τη νυχτερινή λειτουργία ή όχι. Η Xiaomi δεν προσφέρει ρυθμίσεις έκθεσης για καμία από τη Νυχτερινή λειτουργία.
Υπάρχει επίσης η λειτουργία Dual video που μπορεί να καταγράψει ένα διαχωρισμό 50-50 μεταξύ της κάμερας selfie και της κύριας κάμερας στο πίσω μέρος. Τέλος, η λειτουργία Movie Effects αποκαλύπτει τις ειδικές λειτουργίες του Χόλιγουντ για τις οποίες είναι τόσο δυνατή η Xiaomi - περιλαμβάνουν Magic Zoom, Slow Shutter, Time Freeze, Night time-lapse και Parallel world..
Τέλος, χάρη στα τρία μικρόφωνα γύρω από το Xiaomi 11T Pro, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το προαιρετικό ζουμ ήχου κατά τη λήψη βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ας πούμε έναν ομιλητή ή έναν τραγουδιστή.
Ποιότητα εικόνας το φως της ημέρας
Το 11T τραβάει πολύ ωραίες φωτογραφίες με την κύρια κάμερά του - καλύτερες, θα λέγαμε, από αυτές που βγάλαμε από το 11T Pro. Οι προεπιλεγμένες λήψεις 12 MP είναι πλούσιες σε λεπτομέρειες και αποδίδονται με πιο οργανικό τρόπο από το τηλέφωνο Pro - οι πολύπλοκες λεπτές υφές όπως το γρασίδι ή το χαλίκι δεν παρουσιάζουν την υπερβολική ευκρίνεια που είδαμε εκεί.
Τα χρώματα είναι αρκετά κορεσμένα, αλλά δεν θα το λέγαμε υπερβολικά έτσι και, μαζί με τη σταθερά ακριβή ισορροπία λευκού, δημιουργούν μια συνολική πολύ ελκυστική παρουσίαση. Το δυναμικό εύρος είναι καλό και μόνο σε ιδιαίτερα έντονο φως η καμπύλη τόνου με μεγαλύτερη αντίθεση αυτού του τηλεφώνου μπορεί να σας αφήσει με μερικά εντυπωσιακά highlights. Οι εικόνες πλήρους ανάλυσης 108MP είναι πραγματικά πολύ καλές ανάλογα με τη σκηνή και το θέμα και θα μπορούσαν να σας δώσουν κάποια αξιοσημείωτη επιπλέον λεπτομέρεια. Φυσικά, ο επιπλέον θόρυβος είναι επίσης μέρος της εξίσωσης, μαζί με την αύξηση των μεγεθών των αρχείων, αλλά το χρώμα και το δυναμικό εύρος δεν υποφέρουν πάνω από το συνηθισμένο.
Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι οι λήψεις με ζουμ 2x από το τηλέφωνο φαίνονται αισθητά χειρότερες σε επίπεδο pixel. Θα ήταν καλύτερη ιδέα στη συνέχεια, εάν χρειάζεστε πιο ωραία αποτελέσματα και μικρότερο κάδρο, να κάνετε λήψη στα 108MP και να κάνετε περικοπή στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το ανεπιτήδευτο ultrawide δίνει μια εκπληκτικά εξαιρετική απόδοση. Οι εικόνες του είναι ευκρινείς και λεπτομερείς για τα 8MP τους, ενώ ο θόρυβος διατηρείται υπό έλεγχο. Το δυναμικό εύρος είναι επίσης πολύ καλό. Ελαφρώς κάτω (αν και όχι κάτω του μετρίου) είναι η χρωματική απόδοση, όπου λαμβάνουμε λίγο πιο χαμηλή απόδοση των θερμών χρωμάτων και αποκορεσμού, αλλά όχι αρκετά για να καταστρέψουν την καλή εντύπωση που μας άφησε η ultrawide κάμερα.
Ποιότητα εικόνας σε χαμηλό φωτισμό
Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά της κύριας κάμερας είναι να εφαρμόζει την επεξεργασία Νυχτερινής λειτουργίας σε κάποιο βαθμό σε χαμηλό φωτισμό, μια δυνατότητα που ελέγχεται με μια εναλλαγή στις ρυθμίσεις που μπορείτε να απενεργοποιήσετε εάν θέλετε τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων. Λέμε να το αφήσετε, όμως, καθώς έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορείτε να περιμένετε ισορροπημένες εκθέσεις με καλά διατηρημένα highlights και αξιοπρεπώς ανεπτυγμένες σκιές.
Τα χρώματα διατηρούν τον κορεσμό τους και δεν υπάρχουν περίεργα προβλήματα ισορροπίας λευκού στον δύσκολο φωτισμό. Δεν είναι ευκρινείς παντού - οι πιο σκοτεινές περιοχές μπορεί να είναι λίγο θολές, αλλά όπου υπάρχει φωτισμός, υπάρχει ευκρίνεια και λεπτομέρεια.
Η σωστή Νυχτερινή λειτουργία εισάγει βελτιώσεις στην έκθεση σε σκιές και βοηθά στην αποκάλυψη λεπτομέρειας στις πιο σκοτεινές περιοχές - τα τονισμένα σημεία δεν διαφέρουν πολύ, αλλά δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα άλλο να ζητήσετε εκεί. Η βαρύτερη όξυνση θα φέρει αυτή την επεξεργασμένη εμφάνιση Νυχτερινής λειτουργίας, αλλά η Xiaomi διατηρεί μια μετρημένη προσέγγιση σε αυτό, επομένως δεν παραπονιόμαστε πραγματικά.
Χωρίς κανενός είδους Νυχτερινή λειτουργία - στη λειτουργία Φωτογραφίας με απενεργοποιημένη την Αυτόματη Νυχτερινή λειτουργία - μπορείτε να περιμένετε περισσότερα εκρηκτικά σημεία, αλλά γενικά παρόμοια επίπεδα ανάπτυξης σκιών. Αυτές οι εικόνες μπορούν να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα στην ευκρίνεια υπό συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού σε σχέση με αυτές της Νυχτερινής λειτουργίας, οπότε αν έχετε μια σκηνή με λιγότερο αντίθεση με πιο ισορροπημένο φωτισμό (και μπορεί να σας ενοχλεί), αξίζει να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εναλλαγή. Απλά είναι πιθανό σε πολλά σενάρια να αντιμετωπίσετε αρκετό θόρυβο - κάτι που εξαφανίζει η νυχτερινή λειτουργία.
Σε επίπεδο ζουμ 2x, με ενεργοποιημένη την Αυτόματη Νυχτερινή λειτουργία, θα λαμβάνετε το ίδιο μήνυμα στο σκόπευτρο που σας υπενθυμίζει να διατηρείτε το τηλέφωνο σταθερό, αλλά σύμφωνα με την εμπειρία μας, δεν υπήρχε πραγματική επεξεργασία της νυχτερινής λειτουργίας σε αυτήν την περίπτωση. Οι εικόνες θα τείνουν να είναι απαλές να χάνουν τις λεπτομέρειες και να εμφανίζουν θόρυβο σε αυτήν την περίπτωση, αν και μια αρκετά καλά φωτισμένη σκηνή μπορεί να δημιουργήσει μια, καλά, αξιοπρεπή λήψη για κοινή χρήση στα social. Είχαμε περιορισμένο δυναμικό εύρος σε αυτά, ιδιαίτερα στο highlight άκρο.
Κάμερα Macro
Έχουμε επαινέσει συχνά τη Xiaomi για την προσφορά μιας πραγματικά χρήσιμης (όσο χρήσιμη μπορεί να είναι για μερικούς) αποκλειστικής κάμερας macro και η μονάδα ισοδύναμης με 50mm 5MP με αυτόματη εστίαση στο 11T μπορεί να σας προσφέρει μερικά πολύ ωραία κοντινά πλάνα. Λαμβάνετε πολύ καλές λεπτομέρειες στα μικροσκοπικά θέματα σας (εντός των περιορισμών των διαθέσιμων 5MP, φυσικά) και τα χρώματα έχουν ένα ευχάριστο επίπεδο. Σίγουρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις κάμερες των 2MP που βλέπουμε στα περισσότερα mid-range τηλέφωνα.
Εγγραφή βίντεο
Το Xiaomi 11T καταγράφει βίντεο έως και 4K30 με την κύρια κάμερά του - δεν υπάρχει 4K60 και δεν υπάρχει ούτε 8K, και για αυτές τις λειτουργίες, θα πρέπει να κοιτάξετε το 11T Pro. Παίρνετε 1080p στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο 11T, αν σας αρέσει η εγγραφή με υψηλό ρυθμό καρέ. Το ultrawide, εν τω μεταξύ, μεγιστοποιείται στα 1080p στα 30fps.
Έχετε μια επιλογή κωδικοποιητών ως συνήθως - τον h.264 για καλύτερη συμβατότητα και τον h.265 για μικρότερα μεγέθη αρχείων. Η ηλεκτρονική σταθεροποίηση είναι διαθέσιμη σε όλους τους τρόπους λειτουργίας. Ο ήχος εγγράφεται στερεοφωνικά, με γενναιόδωρο ρυθμό μετάδοσης bit 256 kbps.
Το 4K30 από την κύρια κάμερα (ρυθμός bit 50 Mbps) φαίνεται εξαιρετικό - ειδικά για την κατηγορία του. Βλέπουμε κάποια εξαιρετική λεπτομέρεια και αποδίδεται με έναν πολύ συμπαθητικό, φυσικό τρόπο. Η ισορροπία λευκού είναι ακριβής, τα χρώματα είναι ελκυστικά ζωντανά, το δυναμικό εύρος είναι κορυφαίο.
Xiaomi 11T Μπαταρία
Το Xiaomi 11T βασίζεται σε μια μπαταρία 5.000 mAh για να κρατά "ζωντανό" το τηλέφωνο, λίγο περισσότερο από το τα 4.500 mAh όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των ανταγωνιστών. Έχει επίσης την ίδια χωρητικότητα με το 11T Pro, αλλά πρέπει να τροφοδοτήσει ένα SD888, το οποίο δεν φημίζεται ακριβώς για την εξοικονόμηση ενέργειας του.
Πράγματι, το 11T σημείωσε μεγάλους αριθμούς σε όλους τους τομείς και ξεπέρασε το 11T Pro σε όλους τους κλάδους. Το 11T ήταν καλό για λίγο περισσότερες από 23 ώρες αναπαραγωγής βίντεο (14:27 ώρες στο Pro) ή 14:40 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi σε σταθερά 120 Hz (2 ώρες περισσότερες από το Pro) και ξεπέρασε τα πάντα με σχεδόν 30 ώρες φωνητικών κλήσεων (7 ώρες περισσότερες από το Pro). Αυτό στο οποίο δεν είναι τόσο καλό το 11T είναι η αναμονή και αυτό έβλαψε το συνολικό του αποτέλεσμα.
Σε πακέτο με το 11T υπάρχει ο φορτιστής 67W της Xiaomi που μπορεί να μεταβάλει την τάση εξόδου μεταξύ 5V και 20V και το ρεύμα του μεταξύ 6,2A και 3,25A, αντίστοιχα, κατά τη γρήγορη φόρτιση. Είναι αρκετά συμπαγές για τη μέγιστη ονομαστική του ισχύ, κάτι που είναι ωραίο.
Αυτός ο προσαρμογέας μας έφερε από το 0% στο 100% σε 41 λεπτά - 5 λεπτά περισσότερο από ό,τι υπόσχεται η Xiaomi, αν και ο αριθμός τους μπορεί να είναι με απενεργοποιημένη τη συσκευή ενώ εμείς στην δοκιμή μας την είχαμε ενεργή. Αλλά και για περίπου 40 λεπτά δεν είχαμε κανένα παράπονο.
follow us
Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube