realme 8i Review & Χαρακτηριστικά: απίστευτα ομαλή εμπειρία

Η realme ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμα smartphone της σειράς 8 το οποίο έρχεται με την ονομασία realme 8i και είναι το πιο προσιτό smartphone σε ολόκληρη τη σειρά 8 μέχρι στιγμής αλλά διαμορφώνεται επίσης ως η πιο ενδιαφέρουσα προσφορά μεταξύ των συνομηλίκων του.

realme 8i Review & Χαρακτηριστικά: απίστευτα ομαλή εμπειρία

Το τηλέφωνο σχεδιάστηκε με γνώμονα τους gamers και τους φωτογράφους και προσφέρει οθόνη 120Hz, ικανό αλλά και οικονομικό chipset και πολλά υποσχόμενη κάμερα Samsung 50MP. Ας δούμε όμως περισσότερα! Εμείς εδώ στο Techfreaks.gr το έχουμε στα χέρια μας και αφού το δοκιμάσαμε θα σας αναλύσουμε παρακάτω αν όντως αξίζει να δώσετε αυτά τα χρήματα για το νέο κινητό της realme.

Θετικά

  • Εντυπωσιακό σχέδιο.
  • Προσαρμόσιμη οθόνη LCD 120Hz με καλή αντίθεση.
  • Εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Αποδεκτή απόδοση και επιδόσεις.
  • Καλή ποιότητα φωτογραφίας, καλή νυχτερινή λειτουργία.

Αρνητικά

  • Χωρίς αντίσταση σε νερό και σκόνη.
  • Πλήρως πλαστική κατασκευή.
  • Δεν υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία, το ηχείο δεν είναι πολύ δυνατό.
  • Χωρίς ultra-wide κάμερα.

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Οθόνη

Επιδόσεις

Κάμερα

Μπαταρία

Σχέση Αξίας/Τιμής

9.0

9.0

8.4

8.5

9.0

8.8

Συνολικά

Το Realme 8i δεν είναι ιδανικό, αλλά κανένα οικονομικό τηλέφωνο δεν μπορεί να είναι τέλειο. Το Realme 8i είναι καλό γι' αυτό που φτιάχτηκε - προσφέροντας μια απίστευτα ομαλή εμπειρία Android+RealmeUI και εντυπωσιακή αντοχή με την μεγάλη μπαταρία 5.000mAh, και η κάμερα του είναι αξιόπιστη μέρα και νύχτα. Δεν προσφέρει ultrawide shooter ή 30W+ γρήγορη φόρτιση και δεν υπάρχει στερεοφωνικός ήχος εκτός αν συνδέσετε κάποια ακουστικά στην υποδοχή 3,5 mm.

realme 8i Σχεδιασμός

realme 8i design

Το Realme έχει καλή προϊστορία στην κατασκευή καλών και όμορφων εμφανισιακά τηλεφώνων και το Realme 8i είναι ένα ακόμη παράδειγμα αυτού. Είναι η τυπική επίπεδη σχεδίαση μπροστά/καμπύλη πίσω, με έναν ωραίο χρωματισμό  που απλώνεται και σε όλο το πλαίσιο και έχει ενσωματώσει τη ροή στη σχεδίαση. Η όψη ακτίνας που κάνει το φως επάνω στο χρώμα έδωσε στο τηλέφωνο μια πιο λαμπερή, πιο ομαλή εμφάνιση που κάνει το μαύρο να δείχνει εξίσου εντυπωσιακό όταν το κρατάτε.

Η οθόνη LCD 6,6 ιντσών καλύπτεται από επίπεδο tempered γυαλί, στη συνέχεια έρχεται το επίπεδο πλαστικό πλαίσιο και, τέλος, υπάρχει η λαμπερή καμπύλη πλάτη που για εμένα αλλάζει όλη τη όψη του τηλεφώνου. Έχουμε το μοντέλο Space Black και το απίστευτα ελκυστικό του με την άνιση μετάβαση από τις μαύρες αποχρώσεις να φτάνουν σε ασημί λάμψεις. Το Realme 8i δεν είναι αδιάβροχο τηλέφωνο, οπότε αν το πάρετε, να είστε προσεκτικοί όταν βρέχει ή κοντά σε νερό.

Το πίσω μέρος, καταλαμβάνεται κυρίως από την οθόνη LCD 6,6 ιντσών. Υπάρχει μια μικρή τρύπα στην επάνω αριστερή γωνία, που ανοίγει το δρόμο για την selfie κάμερα των 16MP. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική τιμή του Realme 8i, αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πιο προσιτά 120Hz τηλέφωνα μέχρι σήμερα.

Πάνω από την οθόνη υπάρχει μια λεπτή μάσκα για το ακουστικό. Δεν λειτουργεί ως δεύτερο ηχείο - το Realme 8i έχει μόνο ένα ηχείο και είναι από κάτω. Δεν υπάρχει ούτε φωτεινή ένδειξη LED. Η μαύρη μπάρα κάτω από το πλαίσιο της οθόνης δεν είναι τόσο τεράστια και ευθυγραμμίζεται με τα πλαίσια άλλων οικονομικών τηλεφώνων.

Στη συνέχεια, υπάρχει ένας λαμπρός πίσω πίνακας που περιλαμβάνει τη ρύθμιση της τριπλής κάμερας και το φλας LED. Το πλαίσιο της κάμερας προεξέχει λίγο από το σώμα, και είναι τοποθετημένο στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, υπάρχουν τέσσερις εμφανείς δακτύλιοι για κάθε κάμερα και το φλας. Το Realme 8i κουνιέται λίγο όταν βρίσκεται σε ένα γραφείο, αλλά ποιο τηλέφωνο δεν το κάνει; Και αν αυτό σας ενοχλεί, απλώς φορέστε τη θήκη και η ταλάντευση δεν θα υπάρχει πια.

Δεν υπάρχει τίποτα στην κορυφή, αλλά το κάτω μέρος είναι μάλλον γεμάτο με την υποδοχή 3,5 mm, το μικρόφωνο, τη θύρα USB-C και τη μάσκα των ηχείων. Τα πλήκτρα έντασης ήχου και η υποδοχή τριών καρτών βρίσκονται στα αριστερά. Ο δίσκος καρτών φιλοξενεί δύο κάρτες nano-SIM και μια κάρτα microSD.

Τέλος, το κουμπί λειτουργίας είναι μόνο του στα δεξιά. Η επιφάνειά του διπλασιάζεται ως σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο ξεκλείδωμα αφής και το πάτημα για ξεκλείδωμα αν και λειτουργεί πολύ καλά και αρκετά γρήγορα.

Το Realme 8i έχει διαστάσεις 164,1 x 75,5 x 8,5 mm - δηλαδή όσο το Realme 7i - και ζυγίζει 194 γραμμάρια, 6g βαρύτερο από το 7i. Το νέο μοντέλο 8i έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι τα πλαίσια έχουν συρρικνωθεί λίγο από το προηγούμενο μοντέλο 7i.

realme 8i Οθόνη

realme 8i screen

Το Realme 8i διαθέτει οθόνη IPS LCD 6,6 ιντσών 1.080 x 2.412 pixel. Υποστηρίζει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 120Hz και μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ 30Hz, 48Hz, 50Hz, 60Hz, 90Hz και 120Hz. Οι αισθητήρες αφής λειτουργούν με ρυθμό δειγματοληψίας 180Hz. Δεν υπάρχει υποστήριξη HDR.

Ο πίνακας οθόνης έχει μια μικρή τρύπα στην επάνω αριστερή γωνία και προστατεύεται από επίπεδο tempered γυαλί. Η Realme υπόσχεται 600 nits μέγιστης φωτεινότητας για την οθόνη. Η οθόνη του Realme 8i προσφέρει αρκετά βαθιά επίπεδα μαύρου και η αναλογία αντίθεσης είναι αρκετά καλή σε περίπου 1250: 1.

Η οθόνη Realme 8i υποστηρίζει χρώματα DCI-P3 και είναι αρκετά ακριβής σε αυτόν τον χρωματικό χώρο. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη μπλε χροιά πάνω στο λευκό και το γκρι χρώμα. Η επιλογή της θερμότερης θέσης από τη γραμμή θερμοκρασίας χρώματος στις ρυθμίσεις της οθόνης αποδίδει καλύτερη ακρίβεια χρώματος και διορθώνει τη μπλε απόχρωση (αλλά αυτό είναι θέμα γούστου).

Τώρα, ας μιλήσουμε για ρυθμό ανανέωσης. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες ρυθμίσεις - Τυπική (60Hz), Αυτόματη και Υψηλή (120Hz). Το Auto και το High είναι προσαρμοστικά και το Realme 8i υποστηρίζει βήματα 30Hz, 48Hz, 50Hz, 60Hz, 90Hz και 120Hz.

Όταν χρησιμοποιείτε την προσαρμοστική λειτουργία 120Hz, θα έχετε ρυθμό ανανέωσης 120Hz κάθε φορά που αγγίζετε το τηλέφωνο και μέσω του διεπαφής χρήστη. Θα πέσει στα 30Hz μερικά δευτερόλεπτα μετά την τελευταία σας αλληλεπίδραση με την οθόνη, αν και όχι κάθε φορά.

Το Realme 8i ξεκλειδώνει τους τρόπους υψηλού ρυθμού ανανέωσης για συμβατά παιχνίδια, αλλά πρέπει να βελτιστοποιηθούν καθώς το υλικό δεν είναι τόσο ισχυρό για να επιτύχει 60fps, πόσο μάλλον υψηλότερους ρυθμούς καρέ. Ωστόσο, η Realme συνεργάζεται με προγραμματιστές για να πάρει επιλεγμένους τίτλους με ταχύτητα περίπου 90fps.

Εάν επιλέξετε Αυτόματη λειτουργία, η μόνη διαφορά είναι ότι το τηλέφωνο προτιμά να χρησιμοποιεί 90Hz για διεπαφές χρήστη και εφαρμογών αντί για 120Hz. Οι υπόλοιπες συμπεριφορές είναι οι ίδιες με αυτές του High mode. Τέλος, η χρήση του Standard (60Hz) χρησιμοποιεί 60Hz ανεξάρτητα από το τι βλέπετε στο κινητό σας και δεν είναι προσαρμοστική.

realme 8i Επιδόσεις

Το Realme 8i είναι το πρώτο smartphone που συναντάμε με το chipset Helio G96 της MediaTek. Κατασκευάζεται στη διαδικασία κατασκευής 12nm FinFET από την TSMC, όπως και τα προηγούμενα τσιπ G9x.

Το Helio G96 έχει τον ίδιο οκταπύρηνο επεξεργαστή με τους Helio G90, G90T και G95-διαθέτει δύο πυρήνες Cortex-A76 υψηλής απόδοσης στα 2.05GHz και έξι ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες Corext-A55 που λειτουργούν στα 2.0GHz.

Το τσιπ Helio G96 διαθέτει μια νέα GPU από τη γενιά Valhalla της ARM - το Mali -G57. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τσιπ G9x, εδώ έχουμε μια διαμόρφωση διπλού πυρήνα αντί για τετραπύρηνο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν θα δούμε βελτιωμένη απόδοση ή όχι. Υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, αλλά είναι άλλο αν θα μπορεί να φτάσει τα 120fps σε παιχνίδια (πιθανώς όχι).

Τέλος, το Realme 8i είναι διαθέσιμο σε δύο διαμορφώσεις, αμφότερες με LPDDR4X RAM και UFS 2.1 αποθήκευση - 4 GB RAM + 64 GB και 6 GB RAM + 128 GB (η μονάδα που έχουμε στα χέρια μας). Οι βαθμολογίες από τη δοκιμή Geekbench CPU είναι αυτονόητες - ο επεξεργαστής Realme 8i είναι ένας από τους πιο ισχυρούς σε αυτήν την ομάδα τιμών χαμηλού προϋπολογισμού.

Η offscreen απόδοση της νέας GPU είναι αποδεκτή, στο ίδιο επίπεδο με το Dimensity 700U (Realme 8 5G) και κοντά στο Snapdragon 720G (Realme 8 Pro). Το Realme 8i τα πήγε πολύ καλά στη δοκιμή CPU Throttle διατηρώντας σχεδόν το 80% της μέγιστης απόδοσής του κατά τη διάρκεια μιας ώρας χρήσης CPU 100%. Στη συνέχεια σημείωσε σταθερότητα 94,5% στο 3D Mark Stress Test - ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

realme 8i Κάμερα

Το Realme 8i έχει τρεις φακούς στην πλάτη του - μια κύρια κάμερα 50MP με ευρυγώνιο φακό, ένα macro 2MP και έναν μονόχρωμο αισθητήρα βάθους 2MP. Υπάρχει επίσης μια selfie κάμερα 16MP μέσα στη στρογγυλή τρύπα της οθόνης.

Η κύρια κάμερα του Realme 8i χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Samsung 50MP ISOCELL S5KJN1 1/2,76 "" με φίλτρο Tetracell και εικονοστοιχεία 0,64μm (ίδια με το Redmi 10). Ο αισθητήρας συνδυάζεται με φακό f/1.8 και υποστηρίζει PDAF. Η λειτουργία νύχτας είναι διαθέσιμη σε αυτήν την κάμερα. Η macro κάμερα διαθέτει αισθητήρα 2MP GalaxyCore GC02M1 με εικονοστοιχεία 1,75μm και διάφραγμα f/2,4 αλλά δεν διαθέτει αυτόματη εστίαση. Τέλος, υπάρχει ένας μονόχρωμος αισθητήρας βάθους 2MP OmniVision OV02B1.

Η selfie κάμερα χρησιμοποιεί αισθητήρα 16MP SK Hynix Hi-1364Q 1/3 "με εικονοστοιχεία 1.0μm. Αυτή έχει φακό f/2.05 και η εστίαση είναι σταθερή.

Η εφαρμογή κάμερας είναι η γνωστή Oppo/Realme με μερικές τροποποιήσεις για την τελευταία έκδοση. Υπάρχουν λιγότερα μενού - οι περισσότερες από τις λειτουργίες είναι τώρα στο κύριο rolodex, κάτι που είναι καλό. Ωστόσο, η κάμερα Macro εξακολουθεί να βρίσκεται στην ενότητα Περισσότερα που αναφέρεται ως λειτουργία Ultra Macro.

Η εφαρμογή προσφέρει AI Scene Enhancement (επίσης γνωστή ως Chroma Boost ή Dazzle Color) - είναι σαν μια προηγμένη λειτουργία HDR, η οποία μπορεί να στοιβάζει αρκετές εικόνες για να προσφέρει ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στο δυναμικό εύρος. Ωστόσο, η πιο σημαντική «βελτίωση» είναι ο υψηλότερος κορεσμός χρωμάτων.

Εντελώς αναμενόμενα, η κύρια κάμερα αποθηκεύει από προεπιλογή φωτογραφίες 12,5MP και αυτές είναι απλά εξαιρετικές σε φως ημέρας ή καλά φωτισμένα περιβάλλοντα! Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, έντονα και ζωντανά χρώματα, παράλογα καλή αντίθεση και δυναμική εμβέλεια. Ο θόρυβος είναι επίσης απίστευτα χαμηλός. Οι φωτογραφίες δείχνουν ισορροπημένη ευκρίνεια και ο χώρος, τα άτομα ή τα αντικείμενα φαίνονται φυσικά στις περισσότερες σκηνές.

Τα χρώματα είναι λίγο πιο κορεσμένα από ό, τι πρέπει, αλλά για αυτήν την κατηγορία προϋπολογισμού, θα λέγαμε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα με το οποίο είμαστε εντάξει. Η ρύθμιση HDR ορίστηκε στο Auto από προεπιλογή. Παρατηρήσαμε ότι η εφαρμογή κάμερας χρησιμοποιεί HDR αρκετά συχνά, έτσι αποφασίσαμε να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες χωρίς HDR. Οι φωτογραφίες χωρίς HDR είναι ευκρινέστερες, ακόμη και υπερβολικά ευκρινείς κατά περιόδους, και αναμένεται ότι το δυναμικό εύρος δεν είναι τόσο μεγάλο, αν και ακόμα αρκετά καλό. Τα χρώματα δεν είναι υπερ-κορεσμένα εδώ και είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική σκηνή.

Επομένως, εξαρτάται από εσάς αν προτιμάτε τις ισορροπημένες αλλά πιο κορεσμένες χρωματικά φωτογραφίες HDR ή τις πιο ευκρινείς και ακριβείς χρωματικά εικόνες χωρίς HDR. Υπάρχουν εναλλαγές ζουμ στο shooter, αλλά η κάμερα δεν προσφέρει ζουμ χωρίς απώλειες. Οι φωτογραφίες που θα πάρετε με ψηφιακό ζουμ - σημαίνει απλά περικοπή του κέντρου της κανονικής εικόνας και αναβάθμιση της. Δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα εδώ.

Το Realme 8i διαθέτει μονόχρωμη κάμερα 2MP στο πίσω μέρος, η οποία χρησιμοποιείται ως αισθητήρας βάθους κατά τη λήψη πορτρέτων με την κύρια κάμερα. Και είχαμε ωραίες φωτογραφίες εδώ, ειδικά για αυτήν την κατηγορία χαμηλού προϋπολογισμού. Οι φωτογραφίες πορτρέτου δείχνουν λεπτομερή και ευκρινή θέματα, καλά εκτεθειμένα και διαχωρισμένα με δεξιοτεχνία από το φόντο. Η προσομοιωμένη θολούρα φαίνεται επίσης ωραία.

Υπάρχει επίσης μια μακρο κάμερα 2MP με σταθερή εστίαση στα 4 εκατοστά περίπου. Μπορεί να τραβήξει καλές και ευκρινείς φωτογραφίες, αλλά πρέπει να τις τραβήξετε από τη σωστή απόσταση, διαφορετικά θα γίνει θολό και απαλό. Μόλις καταλάβετε την ουσία αυτής της κάμερας, μπορείτε να τραβήξετε μερικές κοντινές φωτογραφίες αλλά μόνο σε καλά φωτισμένο περιβάλλον. Οι φωτογραφίες των 2MP είναι αρκετά λεπτομερείς, αλλά τα χρώματα έχουν χαθεί λίγο.

Η λήψη φωτογραφιών τη νύχτα χωρίς Νυχτερινή λειτουργία είναι κακή ιδέα. Οι εικόνες είναι σχετικά θολές και κατακλύζονται από θόρυβο. Προσφέρουν καλή έκθεση και κορεσμένα χρώματα, αλλά αυτό είναι το μόνο καλό που μπορούμε να πούμε. Η λεπτομέρεια χάνετε επίσης σε πολλές δοκιμές που κάναμε.

Η νυχτερινή λειτουργία λειτουργεί τέλεια και χρειάζονται 2 δευτερόλεπτα για τη λήψη και άλλα 2 δευτερόλεπτα για την επεξεργασία της φωτογραφίας. Είναι ευκρινείς και λεπτομερείς, με εξειδικευμένο καθαρισμό θορύβου, εξαιρετική έκθεση, υπέροχο κορεσμό χρωμάτων και εξαιρετική αντίθεση. Όλα τα highlights αποκαθίστανται, ενώ οι σκιές διατηρούνται με φυσική εμφάνιση. Συνολικά, η νυχτερινή λειτουργία κάνει μια αξιοσημείωτη δουλειά, ειδικά όταν σκεφτείτε ότι το Realme 8i είναι ένα οικονομικό τηλέφωνο.

Οι selfies των 16 MP είναι πολύ συμπαθείς - τα θέματα είναι λεπτομερή, τα χρώματα είναι ακριβή και ο θόρυβος είναι χαμηλός. Εάν ενεργοποιηθεί το Auto HDR, η ευκρίνεια θα πέσει, αλλά το δυναμικό εύρος θα πάρει μια ωραία ώθηση.

Εγγραφή βίντεο

Το Realme 8i καταγράφει βίντεο έως 1080@30fps με την κύρια κάμερα. Δεν υπάρχει λειτουργία 4K, ούτε η λήψη 60fps είναι διαθέσιμη. Ο ρυθμός bit βίντεο είναι κακός στα 50Mbps (το πλάνο των 30 δευτερολέπτων είναι 180MB!), Ενώ ο ήχος εγγράφεται σε στερεοφωνικό ρυθμό bit888kbps. Υπάρχει πάντα ενεργοποιημένη ηλεκτρονική σταθεροποίηση. Τα κλιπ από την κύρια κάμερα έχουν ακριβή ισορροπία λευκού και τα υπέροχα χρώματα, η αντίθεση και το δυναμικό εύρος είναι επίσης καλά. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι εντάξει για πλάνα 1080p, αλλά όχι τόσο έντονο όσο περιμέναμε, πιθανότατα λόγω του συνεχώς ενεργοποιημένου EIS.

realme 8i Μπαταρία

Το Realme 8i, όπως και το Realme 8 5G, τροφοδοτείται από μια μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh που υποστηρίζει φόρτιση 18W.  Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια της realme, το realme 8i μπορεί να παραμένει στη λειτουργία αναμονής για 28 ημέρες.  Συνεχόμενες 47 ώρες κλήσης, 40 ώρες μουσικής, 11 ώρες στο YouTube ή 8 ώρες για MLBB. Το realme 8i υποστηρίζει λειτουργία γρήγορης φόρτισης 18 W, καθώς χρειάζονται 36 λεπτά για να φορτιστεί στο 50%.

Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, συντομεύει τον χρόνο αυτόματης απενεργοποίησης οθόνης στα 15 δευτερόλεπτα και απενεργοποιεί τον συγχρονισμό παρασκηνίου για να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε αυτήν τη λειτουργία, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να παραμείνουν ενεργές 6 εφαρμογές που χρησιμοποιούνται κυρίως, έτσι ώστε να επιτύχετε εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης