realme 8 5G review: Η realme κάνει την τεχνολογία 5G προσιτή σε όλους

Τα υπέρ: Χαμηλή τιμή για 5G, Καλές επιδόσεις, Εύκολο στη χρήση λογισμικό, Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Τα κατά: Οι κάμερες δεν είναι εξαιρετικές, οι ταχύτητες φόρτισης θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες

Συνολικά: Το realme 8 5G φιλοξενεί συνδεσιμότητα 5G χωρίς να αυξάνει την τιμή και αυτό έχει οδηγήσει σε ορισμένους συμβιβασμούς, όπως η έλλειψη κατάλληλης γρήγορης φόρτισης και κάποια μείωση του υλικού της κάμερας. Το Realme 8 5G έχει ελκυστικό σχεδιασμό και επιπλέον οθόνη υψηλής ταχύτητας 90Hz που λειτουργεί αρκετά καλά. Όσον αφορά την απόδοση, το Dimensity 700 τα πήγε πολύ καλά στην πρακτική καθημερινή χρήση και αποδείχθηκε αρκετά καλό για τα παιχνίδια.

realme 8 5G review: Η realme κάνει την τεχνολογία 5G προσιτή σε όλους

Βαθμολογία

Σχεδιασμός=8.6

Οθόνη=8

Κάμερα=7.6

Μπαταρία=9.5

Επιδόσεις=8.5

Τα τηλέφωνα της σειράς realme 8 που ξεκίνησαν λίγο καιρό, τα realme 8 Pro και realme 8, βασίστηκαν σε επεξεργαστές που δεν είχαν συνδεσιμότητα 5G. Η realme προσθέτει σήμερα μια επιλογή 5G για τη σειρά Realme 8. Η ιδέα εδώ είναι να παρέχει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές χωρίς να αυξήσει την τιμή.

Το realme 8 5G περιλαμβάνει ένα νέο chipset MediaTek Dimensity 700 5G και οθόνη ρυθμού ανανέωσης 90Hz - πράγματα που λείπουν από τα realme 8 και realme 8 Pro που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Ωστόσο, έγιναν μερικοί άλλοι συμβιβασμοί για την προσαρμογή αυτών των τάσεων στην ίδια τιμή.

Λειτουργεί λοιπόν το realme 8 5G ως εναλλακτική λύση για το realme 8; Βάλαμε το τηλέφωνο στο μικροσκόπιο και τώρα είμαστε έτοιμοι για να απαντήσουμε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να λάβετε μια απόφαση αγοράς. Ας δούμε λοιπόν τι έχει να προσφέρει το realme 8 5G και αν αξίζει να το αγοράσετε.

 

Realme 8 5G Σχεδιασμός

Από το εξωτερικό, πολύ λίγο διαφοροποιείται το realme 8 5G από τα αδέλφια του 8 και 8 Pro. Απλά στο πίσω μέρος πλέον έχει εξαφανιστεί το τεράστιο dare to leap και η πλάτη πλέον είναι πιο διακριτική. Το πλαίσιο που περιλαμβάνει τις κάμερες διατηρεί το ορθογώνιο σχήμα του, αν και το Realme 8 5G διαθέτει ρύθμιση τριπλής κάμερας σε αντίθεση με την τετραπλή κάμερα στις άλλες δύο παραλλαγές. Ο τέταρτος κύκλος έχει τις λέξεις AI εγγεγραμμένες σε αυτό ενώ η μονάδα φλας τοποθετείται σε μια μικρή λωρίδα κάτω από το πλαίσιο της κάμερας. Η realme ισχυρίζεται ότι η συσκευή είναι ένα από τα πιο λεπτά τηλέφωνα με δυνατότητα 5G στην αγορά σε πάχος μόλις 8,5 mm που φαίνεται να ισχύει και είναι κάπως εντυπωσιακό καθώς η τεχνολογία 5G χρειάζεται παραπάνω χώρο μέσα στο κινητό τηλέφωνο. Το τηλέφωνο ζυγίζει περίπου 185g δίνοντάς του μια ελαφριά αίσθηση και ένα εύκολο κράτημα στην παλάμη.

Το πίσω πλαίσιο και το πλευρικό πλαίσιο είναι και τα δύο πολυανθρακικά. Δεδομένου ότι η οθόνη είναι μια οθόνη IPS LCD, ένας πλευρικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν μια λογική επιλογή και βρίσκεται στην θέση που είναι το κουμπί Power της συσκευής. Οι συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη απαιτούν ένα πάνελ AMOLED και οι πίσω αισθητήρες δεν είναι πλέον τάση. Ο αισθητήρας είναι πολύ γρήγορος και αξιόπιστος δεν έχουμε κανένα θέμα εδώ.

Άλλες πτυχές του σχεδιασμού παραμένουν ως επί το πλείστον οι ίδιες, και αυτό περιλαμβάνει τη θύρα USB-C, την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και τη γρίλια ηχείων στο κάτω μέρος. Η απλότητα των κουμπιών, συμπεριλαμβανομένων των έντασης ήχου στο πλάι, παραμένει αρκετά εντυπωσιακή. Πάνω από τα κουμπιά αυξομείωσης ήχου είναι το tray για τις κάρτες SIM και microSD. Το realme 8 5G υποστηρίζει 2 κάρτες SIM 5G και ξεχωριστή υποδοχή για την κάρτα microSD μέχρι 1TB. Είναι προφανές ότι το Realme 8 5G είναι μια συσκευή που έχει την ευχρηστία στο μυαλό και όχι μια φαντατερή εμφάνιση.

 

Realme 8 5G Οθόνη

Η μεγάλη διαφορά στο μπροστινό μέρος είναι ότι για το Realme 8 5G η realme έχει επιλέξει ένα πάνελ IPS LCD αντί για τις οθόνες AMOLED στις οποίες η σειρά Realme 8 είχε μεταβεί. Η ίδια η οθόνη είναι 6,5 ιντσών FHD + με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και λόγο διαστάσεων 20: 9. Για το selfie shooter, υπάρχει η τρύπα διάτρησης που έχει γίνει όλο και πιο κοινή σε ολόκληρο το τμήμα κινητών της μεσαίας κατηγορίας και είναι κάτι που δεν μας ενοχλεί καθόλου.

Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε πολλά σχετικά με την εμπειρία προβολής της συσκευής που δεν έχει ήδη εξηγηθεί στην κριτική μου στο Realme 7. Για μια προσιτή συσκευή, το Realme 8 5G προσφέρει μια καλή, διάτρητη και ελαφρώς κορεσμένη οθόνη. Οι συνήθεις επιλογές προσαρμογής για τον έλεγχο της θερμοκρασίας χρώματος και των προφίλ μπορούν να βρεθούν στο μενού ρυθμίσεων μαζί με μια εναλλαγή για τη σκοτεινή λειτουργία και να την προσαρμόσετε στον χρωματισμό που σας ταιριάζει.

Ο ρυθμός ανανέωσης 90Hz λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις και έχετε τη δυνατότητα να μεταβείτε σε χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης για εξοικονόμηση μπαταρίας. Στα 600nits, η οθόνη γίνεται επίσης πολύ φωτεινή για να διαβάσετε το τηλέφωνό σας ακόμα και σε έντονο ηλιακό φως. Υπάρχει κάποια μετατόπιση χρώματος εκτός άξονα και τα μαύρα δεν είναι τόσο εμφανή, αλλά αυτά αναμένονται από μια οθόνη LCD σε αυτό το τμήμα τιμών οπότε δεν έχουμε κανένα παράπονο εδώ. Από τη θετική πλευρά, υπάρχει πιστοποίηση WideVine L1, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο HD σε πλατφόρμες OTT.

Realme 8 5G Επιδόσεις

Το realme 8 5G χρησιμοποιεί το νέο 7nm MediaTek Dimensity 700 SoC, το οποίο είναι οριακά καλύτερο από το MediaTek Helio G95 στο Realme 8, τουλάχιστον σύμφωνα με τις βαθμολογίες στα banchmarks. Για τη συνολική βαθμολογία 297.216 του τελευταίου στο Antutu, ενώ ο πρώτος καταγράφει βαθμολογία 304.952. Εδώ μπορείτε να δείτε ότι η βαθμολογία GPU των 8 5G με 68.849 βαθμούς είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη βαθμολογία GPU του Realme 8 με 85.774 βαθμούς. Ωστόσο, σε όλες τις άλλες πτυχές όπως η CPU, η μνήμη και το UI, το Realme 8 5G έρχεται μπροστά, γι 'αυτό μπορεί να ανταγωνιστεί με το Helio G95 SoC του Realme 8.

Άλλες βαθμολογίες αξιολόγησης δίνουν επίσης μια πολύ παρόμοια εικόνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το realme 8 5G είναι ένα γρήγορο τηλέφωνο για την τιμή του και ταιριάζει με τα ολοένα και υψηλότερα πρότυπα απόδοσης που έχουν τεθεί στο τμήμα προϋπολογισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Στην πραγματικότητα, αυτό φαίνεται να είναι η μεγάλη χάρη της συσκευής, όταν το συγκρίνουμε εναντίον των αδελφών του.

Οι συνηθισμένες εργασίες, όπως οι πολλαπλές εργασίες και οι τρέχουσες εργασίες στο παρασκήνιο, λειτουργούν όπως μπορείτε να περιμένετε σε μια προσιτή συσκευή. Η έκδοση που εξετάζω έρχεται με 8 GB RAM, αλλά υπάρχει επίσης μια έκδοση 4 GB της συσκευής και μία με 6GB μνήμης RAM. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις αυτή με τα 4GB και με τα 6GB, και η Realme έχει εφαρμόσει και για τις 2 εκδόσεις κάτι που ονομάζεται Dynamic RAM Expansion Technology. Βασικά, μέσω κάποιου λογισμικού, το Realme 8 5G θα σας επιτρέψει να επεκτείνετε τη μνήμη RAM μετατρέποντας μέρος της εσωτερικής αποθήκευσης σε εικονική μνήμη.

Οι εργασίες που σχετίζονται με την GPU εκτελούνται επίσης αρκετά καλά. Παρόλο που η συσκευή βαθμολογεί λίγο χαμηλά στην πτυχή GPU των δοκιμών συγκριτικής αξιολόγησης, τα παιχνίδια βαρέως τύπου όπως το Call of Duty Mobile λειτουργούν αρκετά καλά στο επίπεδο των επιτρεπόμενων γραφικών ρυθμίσεων στον τίτλο. Υπάρχει πολύ λίγη υπερθέρμανση σε σημείο που δεν αξίζει να την αναφέρω και το παιχνίδι λειτούργησε χωρίς να πέσει κανένα frame μέχρι περίπου 1 ώρα ασταμάτητης χρήσης.

Ας μάθουμε αν το 5G είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεστε αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο σημείο πώλησης του τηλεφώνου. Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η επόμενη γενιά επικοινωνιών βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πραγματικότητα μέσα στον επόμενο χρόνο, πόσο ωφέλιμο θα ήταν σε ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας είναι ένα διαφορετικό θέμα. Η υπάρχουσα υποδομή 4G / LTE είναι αρκετά αξιόπιστη και με την πάροδο των ετών ήταν αποτελεσματική στην παροχή υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο στους χρήστες. Το 5G προσελκύει χρήστες με υψηλότερο εύρος ζώνης και εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο από ό, τι έχουμε συνηθίσει. Σε λίγο καιρό λοιπόν η τεχνολογία 5G θα είναι διαθέσιμη και το realme 8 5G θα είναι έτοιμο να την υποστηρίξει. 

Η Realme έχει διατηρήσει το ίδιο RealmeUI 2.0 με βάση το Android 11 που μπορεί να βρεθεί σε πολλές συσκευές που κυκλοφόρησε η εταιρεία φέτος. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την εφαρμογή της Realme για αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια αρκετά καθαρή εμπειρία android. Το Bloatware έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και η χρηστικότητα έχει καλυφθεί από προηγούμενες εκδόσεις.

Realme 8 5G Κάμερα

Οι κάμερες έχουν μειωθεί στο realme 8 5G, σε σύγκριση με τα αδέλφια του. Η κύρια κάμερα είναι ένας αισθητήρας 48MP Samsung GM1, ο οποίος συνδυάζεται με έναν αισθητήρα B&W και έναν shooter macro 2MP. Από την αρχή, καθίσταται σαφές ότι δεν είναι η ιδανική ρύθμιση κάμερας για ένα τηλέφωνο που μοιράζεται την επωνυμία realme 8. Η συμπερίληψη ενός εξαιρετικά ευρυγώνιου φακού, θα ήταν τουλάχιστον μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Γενικά, το realme 8 5G δεν έχει αξιοσημείωτες δυνατότητες λήψης φωτογραφιών. Σε περιπτώσεις καλού φωτισμού, ο αισθητήρας θα τραβήξει κάποιες καλές λήψεις, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια κοκκώδης εικόνα στις φωτογραφίες και τα χρώματα είναι ως επί το πλείστον υπερβολικά κορεσμένα. Το δυναμικό εύρος είναι αρκετά καλό και η έκθεση σε σκοτεινές περιοχές μιας λήψης προσφέρει αξιοπρεπείς λεπτομέρειες.

Ακόμα κι έτσι, υπάρχει περιττή εξομάλυνση των υφών που καλύπτουν τις λεπτομέρειες που αναζητούν οι επαγγελματίες σε μια φωτογραφία, αλλά πάλι δεν είναι ένα τηλέφωνο για επαγγελματίες, αυτό που χρειάζεται ένας μέσος χρήστης για φωτογραφίες στα social media το καλύπτει επαρκώς. Τη νύχτα, υπάρχει θόρυβος στο σκοτάδι και δεν θα δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Βέβαια παρόμοια και ίσως και χειρότερη ανάλυση είχαμε δει και στο Redmi Note 9T 5G που είχαμε κάνει review πριν λίγο καιρό. Η ειδική νυχτερινή λειτουργία κάνει μια καλή δουλειά στη διαδικασία καθαρισμού του θορύβου και βελτιώνει την κατάσταση. Από την άποψη της έκθεσης, το τηλέφωνο τείνει να μειώνει το φαινόμενο flaring του φακού, αλλά οι λεπτομέρειες που έχουν ληφθεί έχουν πολύ απαλή εστίαση. Η καταγραφή οποιουδήποτε αντικειμένου που κινείται γρήγορα σε περιορισμένο φωτισμό είναι πολύ δύσκολη για τη συσκευή.

Όσον αφορά τον αισθητήρα B&W, η χρήση ενός μονόχρωμου φίλτρου σε μια λήψη από τον κύριο αισθητήρα θα σας δώσει περίπου τα ίδια αποτελέσματα με τις φωτογραφίες από αυτόν τον φακό. Οι λήψεις σε κατακόρυφο προσανατολισμό έχουν αξιοπρεπή ανίχνευση άκρων και απαλό θόλωμα που είναι εύκολο στο μάτι. Οι λήψεις macro βασίζονται κυρίως ανάλογα με το πόσο καλό είναι το φως που πέφτει στο θέμα. Θα μπορούσε μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα να είναι μια καλύτερη και πιο πολύτιμη προσθήκη; Σίγουρα το πιστεύω, καθώς ένα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο έχει καλύτερη περίπτωση χρήσης.

Η μπροστινή κάμερα παραμένει ένα 16MP shooter που υπήρξε στάνταρ σε πολλά τηλέφωνα realme στο παρελθόν. Είναι αποδεκτό για ένα οικονομικό τηλέφωνο όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικά, καλά φωτισμένα περιβάλλοντα και θα σας δώσει αξιοπρεπείς λήψεις και το λογισμικό της κάμερας που διαθέτει το realme θα σας δώσει επίσης πολλές δυνατότητες beauty ΑΙ. Ναι είναι ένα τηλέφωνο που στον τομέα της κάμερας έχει ότι χρειάζεται ένας νεαρός χρήστης χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει μια περιουσία για αυτό.

Μπορείτε να εγγράψετε έως και 1080p @ 30fps βίντεο και η ποιότητα είναι περίπου μέση.

Realme 8 5G Μπαταρία

Όσον αφορά την μπαταρία, έχετε μια σημαντική μονάδα 5.000 mAh, αλλά υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W σε σύγκριση με τη λύση 30W στο Realme 8. Συνήθως πήρα κάπου περίπου 6 ώρες οθόνης ή περίπου μιαμιση ημέρα με τακτική μέση χρήση στη συσκευή. Χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να γεμίσει εντελώς η συσκευή, κάτι που πρέπει να θυμάστε. 

Το realme 8 5G υποστηρίζει μια έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G. Καθώς τα δίκτυα 5G απαιτούν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, εξαντλούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να αντισταθμίζει το παραπάνω, η realme έδωσε στην συσκευή μια έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G.  Η έξυπνη τεχνολογία 5G ανιχνεύει με έξυπνο τρόπο το ευρύτερο περιβάλλον του σήματος και πραγματοποιεί αυτόματα εναλλαγή μεταξύ 4G και 5G χωρίς καθυστέρηση στον χρόνο μετάβασης, επιτυγχάνοντας 30% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με κινητές συσκευές που δεν διαθέτουν την έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας 5G. 

Η λειτουργία Super Power Saving Mode χρησιμοποιεί τεχνική συντονισμού της CPU, ρύθμιση του οπίσθιου φωτισμού και άλλες στρατηγικές και στοχευμένα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για συγκεκριμένες εφαρμογές. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας του συστήματος και παρατείνεται η διάρκεια ζωής της συσκευής. Οι λειτουργίες Sleep Standby Optimization, App Quick Freeze και Screen Battery Optimization βελτιστοποιούν επίσης τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).