OnePlus Nord 3 5G review και χαρακτηριστικά

Το OnePlus Nord 3 5G διαπρέπει σχεδόν σε κάθε πτυχή, από τη μαγευτική οθόνη και την ομαλή απόδοσή του μέχρι τις ικανές κάμερες, τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τις γρήγορες ταχύτητες φόρτισης. Αν και ο σχεδιασμός του μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακός οπτικά όσο κάποια άλλα σύγχρονα smartphone, παραμένει εργονομικό και άνετο στο κράτημα, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη.

Το OnePlus Nord 3 μπορεί να διατηρήσει την υπογραφή σχεδίασης διπλού γυαλιού με διάταξη κάμερας διπλού κύκλου, αλλά έχει τροποποιηθεί λίγο. Δεν υπάρχει ορθογώνιο περίβλημα κάμερας που προεξέχει, γεγονός που καθιστά τη σχεδίαση πιο καθαρή και το τηλέφωνο έχει πλέον επίσημα βαθμολογία IP54 για αντοχή στη σκόνη και στα πιτσιλίσματα από νερό.

Η οθόνη Fluid AMOLED είναι τώρα μεγαλύτερη, ταχύτερη και πιο "πολύχρωμη" - είναι ένα πάνελ 6,74 ιντσών με δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, βάθος χρώματος 10 bit, απόκριση αφής έως και 1000 Hz και υποστήριξη HDR10+ με υποστήριξη Netflix και Prime.

Προχωρώντας στο chipset - είναι το κορυφαίας ποιότητας Dimensity 9000 5G, μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το Dimensity 1200/1300 της προηγούμενης γενιάς με επεξεργαστή υψηλής τεχνολογίας και γραφικά που αξίζουν ναυαρχίδα.

Θετικά

  • Εξαιρετική οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας
  • Επιδόσεις επιπέδου ναυαρχίδας
  • Εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας και ταχύτητες φόρτισης
  • Πολύ καλή κύρια κάμερα

Αρνητικά

  • Η κάμερα selfie είναι βασική, οι λήψεις macro είναι κακές.
  • Δεν υπάρχει υποδοχή κάρτας microSD
  • Μόνο IP54 αντοχή στο νερό

Βαθμολογία

Σχεδιασμός

Οθόνη

Επιδόσεις

Κάμερα

Μπαταρία

Σχέση Αξίας/Τιμής

8.9

9.5

9.2

9.0

9.7

9.3

Συνολικά

Το OnePlus Nord 3 προσφέρει ισχύ κορυφαίας ποιότητας και φέρνει νέες αναβαθμίσεις στη σειρά Nord για να το διατηρήσει ανταγωνιστικό με το υπόλοιπο πακέτο. Μερικές ιδιορρυθμίες φωτογραφίας το κρατούν μακριά από την πρώτη θέση, αλλά το OnePlus Nord 3 είναι ένα σταθερό τηλέφωνο Android μεσαίας κατηγορίας.

EDITORS CHOICE

ΟnePlus Nord 3 5G Video Review

Σχεδιασμός

Η OnePlus έχει κρατήσει τα πράγματα απλά με τη σχεδίαση Nord 3. Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές του, το τηλέφωνο διαθέτει προστασία Corning Gorilla Glass 5 στο πίσω μέρος με επίπεδες άκρες, αντί για κυρτό πλαίσιο ή δερμάτινη πλάτη. Αν και αυτή η επιλογή δίνει στη συσκευή μια κορυφαία και γυαλιστερή εμφάνιση, την κάνει επίσης επιρρεπή στα δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι επίπεδες άκρες του ακουστικού προσφέρουν ασφαλές και άνετο κράτημα. Επιπλέον, με βάρος 193,5 g, η συσκευή αισθάνεται σχετικά ελαφριά και πιο άνετη στο κράτημα σε σύγκριση με άλλα smartphone που έχουν γυάλινη πλάτη. Το τηλέφωνο διαθέτει πλαστικό πλαίσιο και τέσσερις δακτυλίους γύρω από το πίσω μέρος: δύο για τις κάμερες και έναν για το φλας LED και τον αισθητήρα αυτόματης εστίασης ανίχνευσης φάσης (PDAF). Επιπλέον, το τηλέφωνο διαθέτει πιστοποίηση IP54, καθιστώντας το ανθεκτικό σε πιτσιλίσματα νερού.

Οι υπόλοιπες σχεδιαστικές επιλογές του Nord 3 5G παραμένουν οι ίδιες με τον προκάτοχό του, το OnePlus Nord 2T. Υπάρχει ένα ρυθμιστικό ειδοποίησης, μαζί με το κουμπί λειτουργίας στη δεξιά πλευρά, ενώ η αριστερή πλευρά του τηλεφώνου διαθέτει τον διακόπτη έντασης ήχου. Στο κάτω μέρος, μπορείτε να βρείτε μια θύρα USB Type-C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων, υποδοχή για την κάρτα SIM και μια μάσκα ηχείων. Το επάνω ακουστικό λειτουργεί ως δευτερεύον ηχείο. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης ένα blaster υπερύθρων στο επάνω άκρο για τον ασύρματο έλεγχο των οικιακών συσκευών. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, κάτω από την οθόνη, επιτρέποντας το αστραπιαία ξεκλείδωμα της συσκευής.

Οθόνη και ήχος

oneplus nord3 screen

Μιλώντας για την οθόνη, το OnePlus Nord 3 5G διαθέτει πάνελ Super Fluid AMOLED 6,74 ιντσών που φέρει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 40Hz-120Hz, βάθος χρώματος 10 bit και υποστήριξη HDR10+. Αυτός ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα μια απίστευτα ομαλή και αποκριτική εμπειρία εμφάνισης. Η κίνηση είναι ομαλή και απαλή, κάνοντας τις αλληλεπιδράσεις απολαυστικές και η κύλιση είναι αβίαστη. Τα χρώματα στην οθόνη φαίνονται ευκρινή και ζωντανά, ενώ οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές.

Το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης είναι εξαιρετικό για προβολή ακόμη και κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Επιπλέον, τα λεπτά πλαίσια του τηλεφώνου, μαζί με την πιστοποίηση Widevine L1 και την υποστήριξη HDR10, διασφαλίζουν ότι θα έχετε μια εξαιρετική εμπειρία θέασης ανεξάρτητα από το περιβάλλον σας. Επιπλέον, το smartphone διαθέτει εξαιρετική ποιότητα ήχου χάρη στα διπλά ηχεία του που έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια από το Dolby Atmos, εξασφαλίζοντας μια καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Επιδόσεις

Το OnePlus Nord 3 5G διαθέτει τον MediaTek Dimensity 9000 στο εσωτερικό του. Αυτό φέρνει σημαντική βελτίωση στην απόδοση του τηλεφώνου σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Σε συνθετικές δοκιμές αναφοράς, το κινητό επιτυγχάνει βαθμολογία 8.45.270 πόντων στο AnTuTu, που είναι περίπου 19% υψηλότερο από το σκορ AnTuTu του Nord 2T. Επιπλέον, το Nord 3 5G διαπρέπει στο Geekbench, κατακτώντας τα πρώτα charts με 984 βαθμούς στη δοκιμή ενός πυρήνα και 3.284 βαθμούς στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. 

Η απόδοση της συσκευής σε πραγματικό κόσμο είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακή. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης μου, δεν αντιμετώπισα ποτέ αξιοσημείωτες επιβραδύνσεις κατά τη διάρκεια πολλαπλών εργασιών ή παιχνιδιών. Το OnePlus Nord 3 5G χειρίστηκε αβίαστα εργασίες που απαιτούσαν πόρους, όπως η αναπαραγωγή παιχνιδιών με γραφικά HD και ομαλά 90 fps, χωρίς να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις ή προβλήματα πτώσης καρέ.

Το smartphone διαθέτει ψύξη θαλάμου ατμού 4.129 mm2 που βοηθά στη διάχυση της θερμότητας. Παρατήρησα την αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής ενώ εκτελούσα εντατικές εργασίες για εκτεταμένη διάρκεια, κάτι που είναι αποδεκτό.

Όσον αφορά τη μνήμη, το smartphone προσφέρει έως και 16 GB μνήμης RAM LPDDR5X και 256 GB γρήγορης αποθήκευσης UFS 3.1. Ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι επεκτάσιμος, αλλά μπορείτε να αυξήσετε τη μνήμη RAM χρησιμοποιώντας ένα τμήμα της ROM.

Κάμερες

oneplus nord3 camera

Στο τμήμα των καμερών, το OnePlus Nord 3 5G διαθέτει μια κύρια κάμερα 50MP Sony IMX890 με OIS, ο οποίος είναι ο ίδιος αισθητήρας με το OnePlus 11 5G. Αυτό συνοδεύεται από έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο αισθητήρα 8MP και μια μονάδα macro 2MP, μαζί με έναν αισθητήρα αυτόματης εστίασης (PDAF), ο οποίος είναι αρκετά αξιόπιστος.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από την κύρια κάμερα των 50MP ήταν αρκετά καλές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα χρώματα εμφανίστηκαν ζωντανά, αν και ελαφρώς υπερκορεσμένα, διατηρώντας ωστόσο αρκετό δυναμικό εύρος και αποτυπώνοντας με ακρίβεια λεπτομέρειες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ευκρινείς και καλά καθορισμένες εικόνες. Η λειτουργία πορτραίτου κάνει μια πολύ καλή δουλειά τόσο στον τόνο του δέρματος όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους όσο και στην ανίχνευση άκρων στα αντικείμενα. Η θόλωση του υπόβαθρου στις φωτογραφίες πορτραίτου φαίνεται αρκετά φυσική.

Προχωρώντας, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Nord 3 5G χρησιμοποιεί αυτόματα λήψεις μεγάλης έκθεσης για να καταγράψει αποδεκτές λεπτομέρειες, αν και με κάποιο θόρυβο σε ορισμένα σενάρια, ειδικά σε κάποιες περιοχές με σκιές. Τα χρώματα μπορεί να μην είναι αρκετά ακριβή, αλλά κάνει τη δουλειά.

Χρησιμοποιώντας την Νυχτερινή λειτουργία που προσφέρει η εφαρμογή της κάμερες παίρνουμε κάπως καλύτερα αποτελέσματα τόσο από πλευράς θορύβου όσο και στην ακρίβεια των χρωμάτων. Βέβαια χρειάζεται αν κρατήσουμε τα χέρια μας σταθερά για 1 με 2 δευτερόλεπτα παραπάνω από την αυτόματη νυχτερινή λειτουργία. 

Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα 8 MP διαθέτει οπτικό πεδίο 112 μοιρών (FoV), επιτρέποντάς της να τραβήξει εκτεταμένες λήψεις, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει άφθονο ηλιακό φως. Το επίπεδο λεπτομέρειας και ακρίβειας χρώματος μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο ο κύριος αισθητήρας, αλλά αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που παρατηρείται σε smartphone με υπερευγώνιους αισθητήρες (UW). Στα θετικά, ο αισθητήρας παρουσιάζει ελάχιστη παραμόρφωση γύρω από τις άκρες του πλαισίου, με αποτέλεσμα καθαρές και ακριβείς λήψεις ευρείας γωνίας.

Οι λήψεις χαμηλού φωτισμού και εσωτερικού χώρου από την κάμερα φαίνονται αρκετά κοκκώδεις ακόμα και με τη νυχτερινή λειτουργία ενεργοποιημένη και τα χρώματα είναι αρκετά ξεθωριασμένα. Αν και δεν έχουμε δει καλύτερα αποτελέσματα σε άλλες κάμερες 8MP της μεσαίας κατηγορίας.

Ο αισθητήρας macro 2MP στο smartphone είναι (τουλάχιστον για εμένα) ίδιος με όλα τα κινητά που διαθέτουν αισθητήρες macro 2MP. Αποτυγχάνει να προσφέρει ευκρινείς λήψεις λόγω του μικρού μεγέθους του αισθητήρα. Αν ταλαιπωρηθείτε αρκετά και με πολύ καλό φωτισμό ίσως καταφέρετε να πάρετε μία ή δυο καλές λήψεις.

Για selfies και βιντεοκλήσεις, το OnePlus Nord 3 5G διαθέτει μπροστινή κάμερα 16MP σε μία οπή στην οθόνη. Αυτή η κάμερα έχει καλή απόδοση τόσο σε συνθήκες φωτός ημέρας όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καταγράφοντας συμπαθητικές εικόνες. Ενώ η κάμερα τείνει να αναπαράγει ακριβείς τόνους δέρματος, εφαρμόζει κάποια λείανση στις λεπτομέρειες του προσώπου, με αποτέλεσμα μια ελαφρώς απαλή εμφάνιση.

Η OnePlus έχει συμπεριλάβει διάφορα φίλτρα και εργαλεία για ρετουσάρισμα του δέρματος για να πειραματιστούν οι χρήστες και να προσαρμόσουν τις selfies τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Όπως και η κύρια κάμερα, η μπροστινή κάμερα του Nord 3 5G υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία πορτρέτου, και κάνει μια καλή δουλειά με την ανίχνευση άκρων.

Μπαταρίας και ταχύτητα φόρτισης

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του OnePlus Nord 3 5G είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Με τη χωρητικότητα της μπαταρίας των 5.000 mAh, βίωσα 7 με 8 ολόκληρες ώρες προβολής στην οθόνη ενώ χρησιμοποιούσα εφαρμογές και λειτουργίες όπως Always-on-display, πλοήγηση, WhatsApp, κύλιση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και παιχνίδι. Με μια κανονική χρήση μέσα στην ημέρα ίσως χρειαστεί να το φορτίσετε στα μέσα της επόμενης ημέρας.

Οι ταχύτητες φόρτισης του OnePlus Nord 3 5G είναι επίσης αξιοσημείωτες. Το smartphone υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 80W, η οποία του επιτρέπει να επιτυγχάνει πλήρη φόρτιση από το 0 σε περίπου 50 λεπτά.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης