Μετά ακολούθησαν 3 γενιές Redmi 9,10 & 11 οι οποίες είχαν μικρές βελτιώσεις – αναβαθμίσεις αλλά συνολικά ήταν facelift του πολύ καλού 8 pro – εάν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο θα ήταν μάλλον το Redmi Note10 pro κυρίως για την οθόνη και τις κάμερες του, αλλά και πάλι δεν είχε την εξέλιξη του συνόλου των δυνατοτήτων του 8 pro ώστε να ταράξει τα νερά της κατηγορίας.
Αυτό άλλαξε με την έλευση της σειράς 12 και κυρίως με το Redmi note 12 pro 5g, όχι γιατί το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο της σειράς , αλλά γιατί είναι το καλύτερο σε σχέση με τα χρήματα που ζητάει τόσο με τα υπόλοιπα redmi όσο και γενικότερα στην κατηγορία του.
Η συσκευή παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2022 και αμέσως έγινε ευρέως αποδεκτή από το καταναλωτικό κοινό και βεβαίως όχι άδικα.
Με διαστάσεις 76Χ162,9Χ7,9 mm και βάρος 187 gr είναι σίγουρα μία χορταστική συσκευή, πολύ όμορφη αισθητικά, με boxy design και glossy finish που του προσδίδουν μία premium αίσθηση η οποία όμως είναι μαγνήτης για δαχτυλικά αποτυπώματα ιδίως στο μαύρο χρώμα το οποίο καλό είναι να αποφύγετε, πηγαίνοντας στο άσπρο ή το γαλάζιο, αλλιώς η χρήση θήκης είναι απαραίτητη. Είναι το πιο λεπτό Redmi όλων των εποχών.
Διαβάστε Επίσης: Redmi Note 12 Pro Plus Review: Το smartphone που αλλάζει τη μεσαία κατηγορία
Η οθόνη του στις 6,67 ίντσες είναι FHD+ με αναλογία 20:9, έχει ανάλυση 1080x2400p φτάνοντας τα 395 ppi, υποστηρίζει και αναγνωρίζεται από τις πλατφόρμες ως HDR10+ με Dolby Vision, είναι βεβαίως 120 hz με μεταβαλλόμενη λειτουργία, έχει ευαισθησία αφής στα 240 hz, είναι 10 Bit (1 δις χρώματα) και φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 900 nits φωτεινότητας στο auto brightness σε εξωτερικές συνθήκες, προστατεύεται δε από Gorilla Glass 5.
Πραγματικά η εμπειρία θέασης είναι κορυφαία για την κατηγορία, σε όλες τις συνθήκες και σε συνδυασμό με τον επίσης πολύ καλό και γεμάτο ήχο από τα στέρεο ηχεία του με Dolby Atmos συνθέτουν ένα αποδοτικό και ιδιαίτερα ευχάριστο multimedia σύνολο.
Ο επεξεργαστής του Mediatek Dimensity1080 (είναι ουσιαστικά ένας υπερχρονισμένος 920) στα 6nm είναι αποδοτικός, ταχύτατος, χωρίς κολλήματα και δισταγμούς, ικανός να τα βγάλει πέρα σε κάθε απαιτητική καθημερινή χρήση καλύπτοντας ολοκληρωμένα κάθε ανάγκη σου, πετυχαίνοντας μάλιστα την χρυσή τομή απόδοσης - αυτονομίας. Με σκορ στο Antutu V9 γύρω στις 540000 δεν είναι παιχνιδομηχανή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι διασκεδαστικό και σε αυτό τον τομέα, υποστηριζόμενο και από μία ιδιαίτερα δυνατή (για την κατηγορία) Mali G68 MC4 κάρτα γραφικών.
Όσον αφορά τις κάμερες η Xiaomi δυστυχώς συνεχίζει να επηρεάζεται από τα τερτίπια του μάρκετινγκ παρέχοντας 3 φακούς στο πίσω μέρος, από τους οποίους οι 2 είναι οι κλασσικοί ελλιπείς πλέον για την κατηγορία (υπερευρυγώνιος 8MP με f/1,9 & macro 2MP με f/ 2,4), των οποίων η απόδοση είναι τουλάχιστον μέτρια. Για παράδειγμα θα μπορούσε να τους ενοποιήσει σε έναν πιο αποδοτικό υπερευρυγώνιο των 12MP με λειτουργία macro. Όμως στον κύριο αισθητήρα ξεπέρασε εαυτόν χρησιμοποιώντας έναν κορυφαίο αισθητήρα για την κατηγορία και όχι μόνο: τον Sony IMX 766 με f/1,88, με μεγάλο φυσικό μέγεθος στο 1/1,56¨ και μάλιστα με OIS (optical image stabilization), για πρώτη φορά σε redmi.
Η απόδοση του τόσο την ημέρα όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού πραγματικά εντυπωσιάζει παρέχοντας φωτογραφίες και βίντεο (4Κ) με λεπτομέρεια, βάθος, ελαφρώς ζωντανά χρώματα και πολύ καλό δυναμικό εύρος. Οι λήψεις είναι τόσο καλές που πραγματικά δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις από τις λήψεις του ακριβότερου μοντέλου Redmi note 12 pro plus με τον αισθητήρα των 200 mpx της Samsung, κάνοντας το να φαίνεται σαν περιττή πολυτέλεια...
Διαβάστε Επίσης: Redmi Note 12 Pro Plus Review: Το smartphone που αλλάζει τη μεσαία κατηγορία
Το σύνολο ολοκληρώνεται με μία selfie κάμερα των 16MP με f/ 2,2 παρέχοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα επίσης σε όλες τις συνθήκες ,άκρως αξιοποιήσιμα για τα social media του χρήστη.
Η συσκευή έρχεται σε 2 εκδόσεις μνήμης 6/128 & 8/256, έχει NFC για ανέπαφες συναλλαγές, 3.5 Jack για ακουστικά (κάτι που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές παραλείπουν πλέον) και υπέρυθρες για να την χρησιμοποιήσετε ως τηλεχειριστήριο.
Υποστηρίζει Bluetooth 5,2 για χαμηλή κατανάλωση, διαθέτει πιστοποίηση IP53 αδιαβροχοποίησης (splash proof) παίρνει 2 κάρτες SIM αλλά δυστυχώς όχι SD για επέκταση μνήμης και δεν έχει ραδιόφωνο (εκτός σύνδεσης).
Ένα φάουλ της Xiaomi είναι ότι η συσκευή έρχεται με android 12 (ενώ θα μπορούσε άνετα χρονικά να παρουσιαστεί με android 13) και εδώ το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο εάν αναλογιστούμε ότι η υποστήριξη στα συγκεκριμένα μοντέλα είναι για 2 χρόνια αναβαθμίσεις συστήματος και για 3 χρόνια αναβαθμίσεις ασφαλείας, συνδυασμός όχι και τόσο ελκυστικός πλέον...
Το Redmi Note 12 Pro παίρνει ζωή από μία μπαταρία των 5000 mah προσδίδοντας του κορυφαία αυτονομία απόρροια και του πολύ αποδοτικού επεξεργαστή παρέχοντας ένα sot από 7 έως 9 ώρες (ανάλογα με την χρήση αλλά και τις ρυθμίσεις της οθόνης). Στην δοκιμή μου, έβγαλε ένα μέσο όρο 8,5 ώρες σε 2 πλήρεις ημέρες χρήσης. Υποστηρίζει φόρτιση 67W που φορτίζουν πλήρως την συσκευή σε περίπου 40 λεπτά και σε αντίθεση των καιρών ο φορτιστής συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία όπως και το καλώδιο φόρτισης αλλά και μία αρκετά καλή διάφανη θήκη σιλικόνης παρέχοντας μία ολοκληρωμένη συσκευασία.
Διαβάστε Επίσης: Redmi Note 12 Pro Plus Review: Το smartphone που αλλάζει τη μεσαία κατηγορία
Συμπερασματικά είναι μία ολοκληρωμένη συσκευή, άξιος απόγονος του θρυλικού Redmi Note 8 Pro, η οποία όχι απλά δεν θα σας απογοητεύσει πουθενά, αλλά θα καλύψει απόλυτα όλες σας τις ανάγκες καθημερινής χρήσης και όχι μόνο, σε όλες τις συνθήκες σε μία άκρως ελκυστική τιμή για αυτά που παρέχει (vfm).
follow us
Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube