Αυτό το σφάλμα των Windows είναι τόσο επικίνδυνο που ακόμα και τα Windows 7 λαμβάνουν ενημέρωση κώδικα

Οι τακτικές ενημερώσεις που λαμβάνει ο υπολογιστής σας μπορεί να φαίνονται ενοχλητικές περιστασιακά, αλλά είναι κρίσιμες για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή στο διαδίκτυο. Παράδειγμα: Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση κώδικα για μια ευπάθεια zero-day που επηρεάζει όλους τους υπολογιστές με Windows.

Αυτό το σφάλμα των Windows είναι τόσο επικίνδυνο που ακόμα και τα Windows 7 λαμβάνουν μια ενημέρωση κώδικα

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας από τη Microsoft επηρεάζει κάθε πρόσφατη έκδοση των Windows. Αυτήν τη στιγμή κυκλοφορεί στα Windows 11, 10 και 8/8.1, καθώς και σε όλες τις εκδόσεις του Windows Server που επιστρέφουν στον Windows Server 2008. Κυκλοφορεί επίσης στα Windows 7, παρόλο που οι ενημερώσεις ασφαλείας υποτίθεται ότι έληγαν στις 14 Ιανουαρίου 2020.

Η εν λόγω ευπάθεια προσδιορίζεται ως CVE-2022-37969 και είναι ένα σφάλμα που επιτρέπει την αύξηση του προνομίου στο πρόγραμμα οδήγησης συστήματος αρχείων καταγραφής των Windows Common, το οποίο ένας εισβολέας μπορεί να εκμεταλλευτεί για να αποκτήσει δικαιώματα σε επίπεδο συστήματος σε μια ευάλωτη συσκευή. Ο εισβολέας θα χρειαζόταν πρόσβαση σε ένα παραβιασμένο μηχάνημα και τη δυνατότητα εκτέλεσης κώδικα σε αυτό, επομένως αυτή η ευπάθεια θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάτι σαν ιό ή ένα κατά τα άλλα κακόβουλο αρχείο.

Η Microsoft έδωσε τα εύσημα σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες ερευνητών από τις CrowdStrike, DBAPPSecurity, Mandiant και Zscaler για την αναφορά του προβλήματος, ίσως σηματοδοτώντας ότι αυτή η ευπάθεια εκμεταλλευόταν ήδη υπολογιστές χρηστών — κάτι που θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει την επείγουσα ανάγκη για την επίλυση του προβλήματος ακόμη και σε μη υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows 7.

Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας κυκλοφορεί τώρα σε υπολογιστές, επομένως φροντίστε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας μόλις έχετε την ευκαιρία.

Ακολουθήστε μας στο
facebook | Instagram | Google News

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης