Η Huawei λαμβάνει πάνω από ένα εκ. κρατήσεις για τη σειρά Mate 50

Η ιστορία έχει ειπωθεί πολλές φορές για το πώς οι περιορισμοί των ΗΠΑ που τέθηκαν στην Huawei την οδήγησαν σε μια διαφορετική πορεία από αυτή που θα έκανε την εταιρεία τη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο. Το 2019, η εταιρεία τοποθετήθηκε στη λίστα των ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας που την εμποδίζουν να αποκτήσει πρόσβαση στην αλυσίδα εφοδιασμού της που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Αυτό σήμαινε ότι η έκδοση Google Mobile Services (GMS) του Android ήταν εκτός ορίων και είχε ως αποτέλεσμα η Huawei να αναπτύξει το δικό της HarmonyOS (τώρα στην τρίτη της έκδοση). Οι περιορισμοί των ΗΠΑ δεν έχουν εκτροχιάσει εντελώς την Huawei καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται για να επιστρέψει στην παλιά της αίγλη.

Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, μια απίστευτη σύμπτωση ή ένδειξη για κάτι πιο κακόβουλο, οι ΗΠΑ άλλαξαν τους κανόνες εξαγωγής τους για να αποτρέψουν τα χυτήρια που χρησιμοποιούν τεχνολογία των ΗΠΑ από το να αποστέλλουν τσιπ αιχμής στην Huawei. Αυτό ανάγκασε την Huawei να χρησιμοποιήσει τα τελευταία SoC Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm που τροποποιήθηκαν για να απενεργοποιήσουν την υποστήριξη 5G. Αυτό είναι το τσιπ που πρόκειται να τροφοδοτήσει τα περισσότερα από τα μοντέλα Huawei Mate 50 του 2022 του κατασκευαστή.

Μόνο μία ναυαρχίδα φέτος για τη Huawei; Α ναι. Δεν καταφέραμε να αναφέρουμε ακόμη ότι λόγω των ενεργειών που ανέλαβαν οι ΗΠΑ, η Huawei δεν είναι πλέον σε θέση να προσφέρει δύο κορυφαία μοντέλα το χρόνο όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, εναλλάσσεται κάθε χρόνο μεταξύ των τηλεφώνων της σειράς P με εστίαση στη φωτογραφία και της σειράς Mate που εστιάζει στην τεχνολογία αιχμής.

mate 50 banner

Μετά την κυκλοφορία της σειράς P50 πέρυσι, η Huawei αναμένεται να αποκαλύψει τα Mate 50, Mate 50 E, Mate 50 Pro και Mate 50 RS στις 6 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία λέξη για τη σειρά διαδόθηκε από το MyDrivers (μέσω GizChina), το οποίο σημείωσε ότι το Mate 50 E θα έχει το chipset Snapdragon 778G 4G στο εσωτερικό του σε αντίθεση με το chipset Snapdragon 8+ Gen 1 4G που θα εμφανίζεται στο Mate 50 και Mate 50 Pro. Φημολογούνται πέντε χρωματικές επιλογές: "μαύρο, λευκό, πράσινο, πορτοκαλί και χρυσό".

Η σειρά Mate 50 φέρεται να περιλαμβάνει έναν αισθητήρα κάμερας 50MP (το Sony IMX 766) με μεταβλητό διάφραγμα που γίνεται μεγαλύτερο για να αφήνει περισσότερο φως να μπαίνει κατά τη λήψη φωτογραφιών σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Το διάφραγμα στενεύει αφήνοντας λιγότερο φως για φωτογραφίες που λαμβάνονται σε καταστάσεις όπου υπάρχει εξαιρετικά έντονος φωτισμός. Το μοντέλο Pro θα διαθέτει καμπύλη οθόνη και έχει γίνει κάποια συζήτηση για μια λειτουργία μπαταρίας έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν μια τηλεφωνική κλήση, να στέλνουν μηνύματα και να κάνουν περισσότερα ακόμη και με μια νεκρή μπαταρία.

Η Huawei έχει αρχίσει να λαμβάνει κρατήσεις για τη σειρά Mate 50 στον ιστότοπό της και μέσω των τοποθεσιών που ανήκουν στους συνεργάτες της. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν γίνει πάνω από 1 εκατομμύριο κρατήσεις. Αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι η Huawei έχει πιστούς οπαδούς και ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να ανακτήσει την ηγετική της θέση τουλάχιστον στην Κίνα.

Φυσικά, η πραγματοποίηση μιας κράτησης δεν απαιτεί από τον καταναλωτή να ξοδέψει χρήματα, επομένως τα πιο σημαντικά δεδομένα θα είναι ο αριθμός των προπαραγγελιών που θα λάβει η Huawei για τα τηλέφωνα Mate 50. Με αυτές τις πληροφορίες, θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για τον αριθμό των Κινέζων αγοραστών τηλεφώνων που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν την νέα συσκευή της Huawei.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης