Google Gemini: Γιατί διατηρεί τις συνομιλίες σας για 3 χρόνια;

Η σταδιακή αντικατάσταση του Google Assistant από το Gemini στις συσκευές Android έχει φέρει στο προσκήνιο σημαντικά ζητήματα ιδιωτικότητας.

Google Gemini η προεπιλεγμένη ρύθμιση «Keep Activity» κρύβει μια μεγάλη παγίδα ιδιωτικότητας
Google Gemini η προεπιλεγμένη ρύθμιση «Keep Activity» κρύβει μια μεγάλη παγίδα ιδιωτικότητας

Όπως αναδείχθηκε από αναφορές στο Notebookcheck, η προεπιλεγμένη ρύθμιση "Keep Activity" (Διατήρηση Δραστηριότητας) για χρήστες άνω των 18 ετών συνεπάγεται την καταγραφή των συνομιλιών, των μεταγραφών του Gemini Live, της τοποθεσίας και του τρόπου χρήσης της εφαρμογής.

Ανθρώπινος Έλεγχος & Διατήρηση Δεδομένων για 3 Έτη

Η πιο κρίσιμη λεπτομέρεια αφορά τον ανθρώπινο έλεγχο:

  1. Διαχωρισμός από τον Λογαριασμό: Ένα ποσοστό των συνομιλιών αποστέλλεται σε ομάδες αξιολόγησης (προσωπικό της Google και εξωτερικούς συνεργάτες) για τη βελτίωση του μοντέλου AI, αφού πρώτα αποσυνδεθεί από τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

  2. Η Παγίδα της Διαγραφής: Εάν διαγράψετε το ιστορικό δραστηριότητάς σας, οι συνομιλίες που έχουν ήδη αξιολογηθεί από ανθρώπους ΔΕΝ διαγράφονται. Διατηρούνται στους διακομιστές της Google για έως και 3 χρόνια.

  3. 72 Ώρες Αποθήκευσης: Ακόμη κι αν απενεργοποιήσετε πλήρως το "Keep Activity", η Google διατηρεί τις συνομιλίες σας για 72 ώρες για λόγους παροχής της υπηρεσίας, διαχείρισης feedback και ασφάλειας.

Εξαίρεση Ήχου: Η Google διευκρινίζει ότι τα αρχεία ήχου, τα βίντεο και τα screenshares από το Gemini Live δεν χρησιμοποιούνται προεπιλεγμένα για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Ωστόσο, οι γραπτές μεταγραφές (transcripts) αυτών των συνομιλιών καλύπτονται κανονικά από το Keep Activity.

Πώς να Προστατεύσετε τα Δεδομένα σας

Αν θέλετε να περιορίσετε την έκθεσή σας:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Gemini και πατήστε την εικόνα προφίλ σας $\rightarrow$ Δραστηριότητα (Activity) (ή επισκεφθείτε το myactivity.google.com).

  2. Απενεργοποιήστε πρώτα το Keep Activity.

  3. Διαγράψτε το υπάρχον ιστορικό (μπορείτε επίσης να αλλάξετε την περίοδο αυτόματης διαγραφής από τους 18 μήνες στους 3 μήνες).

Σημείωση: Η σειρά έχει σημασία! Απενεργοποιήστε πρώτα τη ρύθμιση και μετά διαγράψτε. Παρόλα αυτά, όσα δεδομένα έχουν ήδη περάσει σε ανθρώπινο έλεγχο θα παραμείνουν αποθηκευμένα για τα 3 χρόνια.

Διαβάστε Επίσης:

Πείραμα της OpenAI πήγε λάθος

 

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του