Το One UI 6.1 κατηγορείται για μείωση της ταχύτητας φόρτισης κατά 40% σε ορισμένα τηλέφωνα Samsung Galaxy

Οι χρήστες στα φόρουμ κοινότητας της Samsung αναφέρουν ότι η ενημέρωση One UI 6.1 μείωσε την ταχύτητα φόρτισης των τηλεφώνων τους. Δύο από αυτές τις αναφορές υποστηρίζουν μια απότομη μείωση 40%. Ωστόσο, σε μια δοκιμή, το Samsung Galaxy S23 της Sammobile φορτίστηκε μια χαρά μετά την ενημέρωση.

Το One UI 6.1 κατηγορείται για μείωση της ταχύτητας φόρτισης κατά 40% σε ορισμένα τηλέφωνα Samsung Galaxy

Η Samsung κυκλοφόρησε επίσημα το One UI 6.1 για τις συσκευές Galaxy τελευταίας γενιάς. Η νέα ενημέρωση φέρνει έναν καλό αριθμό λειτουργιών, οι οποίες περιλαμβάνουν το Galaxy AI. Αλλά σύμφωνα με κάποιους χρήστες φαίνεται ότι η νέα έκδοση δεν τα πάει καλά σε προηγούμενα τηλέφωνα. Πολλοί άνθρωποι στο Community Forum της Samsung αναφέρουν ότι η ταχύτητα φόρτισης των συσκευών τους έχει μειωθεί.

Για παράδειγμα, μία από τις αναφορές προέρχεται από χρήστη του Galaxy Z Fold 5, ο οποίος λέει ότι το τηλέφωνο φορτίζεται στα 15 watt, παρόλο που είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή Samsung 25 watt. Πρόκειται για μια απότομη μείωση 40%. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Ένας άλλος χρήστης που έχει ένα Samsung Galaxy S23 Ultra ανέφερε το ίδιο πράγμα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την ενημέρωση των smartphone τους στο One UI 6.1.

Αφού είδε αυτές τις αναφορές, η Sammobile ανέλαβε την ευθύνη να ανακαλύψει εάν το One UI 6.1 δημιουργεί πραγματικά πρόβλημα στα τηλέφωνα και δοκίμασε το Samsung Galaxy S23, το ενημέρωσε με το πιο πρόσφατο λογισμικό και το σύνδεσε σε φορτιστή PPS 120 watt. Αφού εξέτασε τις ενδείξεις τάσης και έντασης από έναν εξωτερικό μετρητή, η Sammobile κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενημέρωση δεν ευθύνεται για χαμηλότερες ταχύτητες φόρτισης.

Στη δοκιμή, διαπίστωσε ότι το Galaxy S23 φορτιζόταν σε κανονικές ταχύτητες, που είναι 20 Watt. Ναι, εξακολουθεί να είναι 5 Watt χαμηλότερη από τη διαφημιζόμενη ταχύτητα γρήγορης φόρτισης του τηλεφώνου, αλλά η συσκευή φορτίζει περιστασιακά στα 25 Watt. Η Sammobile σημειώνει επίσης ότι η ταχύτητα φόρτισης παρέμεινε η ίδια ακόμη και πριν το smartphone ενημερωθεί σε One UI 6.1.

Λοιπόν, τι γίνεται με τις αναφορές χρηστών; Η Sammobile λέει ότι οι χρήστες πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται καθώς αυξάνονται τα ποσοστά της μπαταρίας. Δηλαδή, οι χρήστες είναι πιθανό να έχουν χαμηλότερες ταχύτητες επειδή φορτίζουν τις συσκευές τους με σχεδόν γεμάτη μπαταρία. Είναι επίσης πιθανό η εφαρμογή που χρησιμοποιούν, η οποία είναι το Electron, να μην εμφανίζει τις σωστές μετρήσεις.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης