Το iPhone 15 φαίνεται να έχει κάμερα 48MP, USB-C, αποθήκευση έως 1 TB και την καλύτερη μπαταρία ποτέ

Καθώς πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο (ή, όπως τον αποκαλούμε, τον μήνα του νέου iPhone), όλοι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ποιες δυνατότητες θα συμπεριληφθούν και αν αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση, στην νέα συσκευή της Apple. Και η αλήθεια είναι ότι η νέα σειρά iPhone μονοπωλεί το ενδιαφέρον για τον Σεπτέμβριο.

Το iPhone 15 φαίνεται να έχει κάμερα 48MP, USB-C, αποθήκευση έως 1 TB και την καλύτερη μπαταρία ποτέ

Με το λανσάρισμα να απέχει μερικούς μήνες ακόμη, υπήρξαν ήδη τεράστιες διαρροές για το iPhone 15 και ενώ ορισμένα πράγματα παραμένουν ίδια, υπάρχουν μερικές πολύ συναρπαστικές αλλαγές, ειδικά για την κάμερα στα τυπικά μοντέλα iPhone 15.

Φήμες για κάμερα iPhone 15

Είχαμε ήδη ακούσει φήμες ότι ολόκληρη η οικογένεια του iPhone 15 θα διέθετε κάμερα 48MP - αυτή είναι μια τεράστια αναβάθμιση από τον αισθητήρα 12MP στο iPhone 14 στον ίδιο αισθητήρα 48MP που βρέθηκε στα μοντέλα iPhone 14 Pro. Αυτό έχει πλέον επιβεβαιωθεί, κάτι που είναι εξαιρετικά νέα για όποιον ενδιαφέρεται για τα τυπικά μοντέλα, αλλά όσοι θέλουν να αγοράσουν το Pro ή το Pro Max μπορεί να αναρωτιούνται τι θα το ξεχωρίσει.

Σύμφωνα με το India Today, τα μοντέλα iPhone 15 Pro είναι πιθανό να περιλαμβάνουν τηλεφακό και σαρωτή LiDar που μπορεί να βελτιώσει τις δυνατότητες χαμηλού φωτισμού, να παράγει πιο ευκρινείς εικόνες και να επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Αναμένεται επίσης ότι η κάμερα στα Pro μοντέλα θα επεκταθεί περισσότερο από ό,τι στα υπάρχοντα Pro μοντέλα για να αντισταθμίσει έναν φακό περισκοπίου που θα επιτρέπει ζουμ 5-6x.

Εάν χρησιμοποιείτε πολύ το τηλέφωνό σας, θα είναι ευπρόσδεκτα νέα ότι η σειρά iPhone 15 θα έχει αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας 3.877 mAh ενώ τα μοντέλα Plus θα έχουν τεράστια μπαταρία 4.912 mAh - μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το iPhone 14 Plus 4.325 mAh. Μεταφρασμένο σε ώρες χρήσης, σημαίνει ότι το τυπικό iPhone 15 θα μπορούσε να διαρκέσει για σχεδόν 24 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, ενώ το iPhone 15 Pro Max θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 32 ώρες, κάτι που ανταποκρίνεται στο επιτυχημένο Samsung Galaxy S23 Ultra.

Η μεγαλύτερη αλλαγή σε όλα τα μοντέλα iPhone θα είναι η αφαίρεση του καλωδίου lightning της Apple, ηλικίας δεκαετίας, υπέρ της καθολικής θύρας USB Type-C σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ. Η Apple μπορεί να έχει χάσει τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων στη μοναδική της θύρα, αλλά σχεδόν για όλους, αυτή θα είναι μια ευπρόσδεκτη κίνηση καθώς οι περισσότερες συσκευές αυτές τις μέρες διαθέτουν την θύρα USB-C.

Όσον αφορά την οθόνη, το iPhone 15 θα παραμείνει το ίδιο ως προς το μέγεθος, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε βελτιωμένο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η τροφοδοσία στα τυπικά μοντέλα iPhone 15 θα είναι το ίδιο chipset Bionic A16 που βρίσκεται στα μοντέλα iPhone 14 Pro, ενώ τα μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Mac είναι πιθανό να επωφεληθούν από τον πιο πρόσφατο και καλύτερο επεξεργαστή Bionic A17 της Apple.

Συνολικά, φαίνεται ότι οι πιο συναρπαστικές αναβαθμίσεις του iPhone 15 θα παραδοθούν στα τυπικά μοντέλα. Μερικές διαφορές στις κορυφαίες προδιαγραφές ξεχωρίζουν τα Pro μοντέλα, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι ένα μοντέλο με κάμερα 48MP στις χαμηλότερες τιμές είναι κάτι που αξίζει να αγοράσετε.

Δεν έχει γίνει καμία αναφορά για επιλογές τιμής ή χρώματος (αν και ελπίζω ότι θα είναι καλύτερες από τις χρωματικές παλέτες του iPhone 14, καθώς δεν ήμουν ο μεγαλύτερος θαυμαστής). Ελπίζουμε μόνο ότι η Apple θα σκεφτεί να κρατήσει τις ίδιες τιμές με τα περσινά μοντέλα παρά τις αναβαθμίσεις.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης