Σύμφωνα με έρευνα το iPhone είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για όσους προέρχονται από Android

Η μετάβαση σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα smartphone περιλαμβάνει την εκμάθηση του τρόπου λειτουργίας του και εκτός εάν η διεπαφή χρήστη είναι διαισθητική, αυτό το βήμα μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι υπήρξε μια αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των χρηστών Android που μεταβαίνουν στο iOS, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών.

Σύμφωνα με έρευνα το iPhone είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για όσους προέρχονται από Android

Ωστόσο, πολλοί χρήστες iOS για πρώτη φορά βιώνουν μια απότομη καμπύλη μάθησης, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την υπηρεσία σύγκρισης smartphone Green Smartphones. Το Android και το iOS έχουν διαφορετικές διεπαφές χρήστη και αν κρίνουμε από τις αναζητήσεις που γίνονται στο Google, το Android είναι πιο διαισθητικό από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Αυτό σημαίνει ότι τα τηλέφωνα Android είναι ευκολότερα στη χρήση και στην πλοήγηση, ενώ για έναν νέο χρήστη μπορεί να είναι δύσκολο να εκτελέσει βασικές εργασίες στο iPhone. Οι χρήστες iOS στις ΗΠΑ συχνά δυσκολεύονται να εκτελέσουν εργασίες όπως ο αποκλεισμός κάποιου και η επαναφορά των τηλεφώνων τους. Τα Green Smartphones διαπίστωσαν ότι οι χρήστες iPhone πραγματοποιούν 58 τοις εκατό περισσότερες αναζητήσεις από τους χρήστες Android στο Google για να βρουν οδηγίες σχετικά με τις καθημερινές λειτουργίες και εργασίες.

84.000 χρήστες iPhone ζητούν τη βοήθεια της Google για τη λήψη εγγραφής οθόνης, ενώ μόνο 24.000 χρήστες Android χρειάζονται βοήθεια για το ίδιο πρόβλημα κάθε μήνα κατά μέσο όρο.

61.000 κάτοχοι iPhone εισάγουν τον όρο αναζήτησης «Πώς γίνεται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων» στο Google κάθε μήνα, σε σύγκριση με 8.400 κατόχους smartphone Android. Άλλες εργασίες που είναι πιο εύκολες στο Android από το iOS περιλαμβάνουν την ηχογράφηση μιας τηλεφωνικής κλήσης, τη ρύθμιση του τηλεφωνητή, την κοινή χρήση τοποθεσίας, τη διαγραφή μιας εφαρμογής, τη μεταφορά φωτογραφιών, την ενημέρωση ενός τηλεφώνου και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συσκευής.

android vs iphone stats

Οι μόνες δύο εργασίες που αναζητούν περισσότερο οι νέοι χρήστες Android από τους νέους χρήστες iPhone είναι η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης και η σάρωση ενός κωδικού QR.

Συνολικά, οι χρήστες iOS πραγματοποιούν 358.000 αναζητήσεις στο Google κάθε μήνα για να λάβουν βοήθεια σχετικά με την πλοήγηση και τη χρήση των τηλεφώνων τους, ενώ οι χρήστες Android πραγματοποιούν 226.000 αναζητήσεις. Αυτό σημαίνει ότι το Android έχει μια διεπαφή με επίκεντρο τον χρήστη και οι περισσότεροι νέοι χρήστες δεν χρειάζονται ρητές οδηγίες για να χρησιμοποιήσουν τηλέφωνα Android.

Δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να εγκαταλείπουν το Android για το iOS, μπορεί να θεωρηθεί ότι παρόλο που τα iPhone είναι λίγο δύσκολα στη χρήση στην αρχή, είναι ομαλό ταξίδι μόλις οι χρήστες αποκτήσουν εξοικείωση με το iOS.

Στο τέλος της ημέρας, και τα δύο λειτουργικά συστήματα έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα iPhone υποστηρίζονται για πέντε έως έξι χρόνια και οι εφαρμογές υψηλής ποιότητας έρχονται συχνά στο iOS πριν από το Android. Το Android είναι πιο προσαρμόσιμο, δεν είναι περιοριστικό και σε κάποιους μπορεί να αρέσει το σύστημα διαχείρισης ειδοποιήσεων περισσότερο από το iOS.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης