Σύντομα το Galaxy Watch σας μπορεί να σας ενημερώνει για τους ακανόνιστους ρυθμούς

Σήμερα το πρωί, η Samsung ανακοίνωσε ότι οι ειδοποιήσεις ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού θα φτάσουν στα Galaxy Watches μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor. Η νέα λειτουργία λειτουργεί για να ανιχνεύει σημάδια κολπικής μαρμαρυγής (AFib) παρακολουθώντας τους καρδιακούς παλμούς των χρηστών για ανωμαλίες.

Σύντομα το Galaxy Watch σας μπορεί να σας ενημερώνει για τους ακανόνιστους ρυθμούς

Όταν εντοπιστεί ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός, οι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε ανησυχίες που μπορεί να χρειαστεί να μοιραστούν με έναν γιατρό. Όπως πάντα, η Samsung δεν σκοπεύει η συσκευή να χρησιμεύσει ως αντικατάσταση της επίσημης ιατρικής περίθαλψης ή να βασίζεται στην ανίχνευση ή τη διάγνωση μιας σοβαρής πάθησης. Αντίθετα, η νέα λειτουργία θα βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθούν στενότερα την υγεία της καρδιάς τους μεταξύ των επισκέψεων σε γιατρό.

Αν και το Samsung Galaxy Watch απέχει πολύ από το πρώτο wearable που παρέχει ειδοποιήσεις ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, η δυνατότητα είναι μια συναρπαστική προσθήκη στην πλατφόρμα υγείας της Samsung. Θα φτάσει πρώτα στα νέα μοντέλα Galaxy Watch Series 6 που πρόκειται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος με το One UI 5 Watch. Σύμφωνα με τη Samsung, στη συνέχεια θα φιλτράρει σε παλαιότερα μοντέλα όπως τα Galaxy Watch 5 και 4 με την πάροδο του χρόνου.

Από τις περισσότερες από 70 αγορές με πρόσβαση στην εφαρμογή Samsung Health Monitor, 13 θα βλέπουν ειδοποιήσεις ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού από αυτό το καλοκαίρι. Η τελική λίστα των επιλέξιμων περιοχών περιλαμβάνει τις ΗΠΑ χάρη στην έγκριση του χαρακτηριστικού από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Ομοίως, το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Κορέας έχει επίσης εγκρίνει τη λειτουργία.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Κορέα, οι ακόλουθες αγορές μπορούν να αναμένουν να δουν το νέο χαρακτηριστικό:

Αργεντίνη
Αζερμπαϊτζάν
Κόστα Ρίκα
Δομινικανή Δημοκρατία
Εκουαδόρ
Γεωργία
Γουατεμάλα
Χονγκ Κονγκ
Ινδονησία
Παναμάς
ΗΑΕ

Δεν βλέπουμε προς το παρών καμία Ευρωπαϊκή χώρα αλλά μην απελπίζεστε. Προφανώς αυτή η λειτουργία θα πρέπει να περάσει από κάποια έγκριση για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και αυτό η Samsung θα το κάνει το επόμενο διάστημα οπότε πιθανότατα τους επόμενους μήνες θα δούμε και σε Ευρωπαϊκές χώρες την νέα λειτουργία. 

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης