Το νέο τσιπ M2 Ultra της Apple προσφέρει ακόμα περισσότερη απόδοση από πριν

Το WWDC 2023 είναι εδώ και χρησιμεύει ως η σκηνή για μερικά από τα πιο φιλόδοξα παιχνίδια υλικού της Apple που έχουμε δει ποτέ. Στην καρδιά μεγάλου μέρους του πρόσφατου υλικού της Apple ήταν η σειρά τσιπ M που ξεκίνησε με τη γενιά M1 και προστέθηκε σε αναβαθμίσεις Pro, Max και Ultra.

Το νέο τσιπ M2 Ultra της Apple προσφέρει ακόμα περισσότερη απόδοση από πριν

Βρισκόμαστε τώρα στη γενιά M2 με αναβαθμίσεις Pro και Max και η Apple μόλις ανακοίνωσε το νέο M2 Ultra, το πιο δυνατό SoC της που έχει βγάλει μέχρι σήμερα. Το M2 Ultra είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με τον M1 Ultra από τις αρχές του 2022 και μία μεγάλη αναβάθμιση προδιαγραφών σε σχέση με το M2 Max που ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο στο WWDC 2022.

Το αποκορύφωμα του M2 Ultra είναι οι 24 πυρήνες CPU του που αναλύονται σε 16 υψηλότερους -πυρήνες απόδοσης και οκτώ πυρήνες απόδοσης. Τους πυρήνες της CPU συμπληρώνουν έως και 76 πυρήνες GPU, καθώς και επιλογές RAM 64 GB, 128 GB και 192 GB.

Άλλες αξιοσημείωτες προδιαγραφές του M2 Ultra περιλαμβάνουν τον 32-πύρηνο Neural Engine του που βοηθάει με πολύπλοκους φόρτους εργασίας και μοντέλα μηχανικής εκμάθησης. Όπως και με την προηγούμενη γενιά M1, το M2 Ultra είναι πρακτικά δύο μήτρες M2 Max που συνδέονται με την αρχιτεκτονική UltraFusion της Apple.

apple m2 ultra specs

Για να εκτιμήσετε πραγματικά την κλίμακα του M2 Ultra, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις επόμενες καλύτερες επιλογές σας σε chipset της Apple. Το επόμενο καλύτερο M2 Max έχει 12 πυρήνες CPU, 38 πυρήνες GPU και έως 96 GB μνήμης RAM, ενώ το πιο προσγειωμένο M2 Pro φτάνει έως και 12 πυρήνες CPU, 19 πυρήνες GPU και έως 32 GB μνήμης RAM.

Για μια άποψη σχετικά με την αναβάθμιση της γενιάς, το M1 Ultra είχε 20 πυρήνες CPU, 64 πυρήνες GPU και έως 128 GB μνήμης RAM. Ανεξάρτητα από το πώς συγκρίνετε, το M2 Ultra είναι το πιο ισχυρό τσιπ που βγαίνει από την Apple, όπως θα έπρεπε.

Οι επιδόσεις του M2 Ultra είναι σίγουρα το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του, αλλά αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το αποτύπωμά του. Μπορείτε να έχετε παρόμοια και καλύτερη απόδοση από ανταγωνιστές, αλλά αυτές οι εναλλακτικές είναι μεγαλύτερες, πιο ογκώδεις και έχουν υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας. 

Το M2 Ultra είναι διαθέσιμο στο νέο Mac Studio του 2023. Μπορείτε επίσης να το αποκτήσετε στο Mac Pro που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Αν ψάχνετε να αποκτήσετε έναν φορητό υπολογιστή Apple Macbook με το ίδιο SoC, δεν θα υπάρχει, καθώς η Apple δεν προσφέρει αυτό το SoC για φορητούς υπολογιστές. Προς το παρόν, δεν θα σας συμβουλεύαμε να περιμένετε για να το δείτε σε iPad ή iPhone.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης