Το iPhone 15 Ultra μπορεί να έρθει με κάμερα Sony περίπου 1 ίντσας

Η Apple εδώ και 7 χρόνια δεν είχε αυξήσει τον αριθμό των megapixel του κύριου αισθητήρα στα iPhone, επομένως είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ανάλυση της κάμερας δεν θα αλλάξει ξανά σύντομα. Αλλά η Apple θα κάνει άλλες αλλαγές και σύμφωνα με μια νέα φήμη, η κύρια κάμερα του iPhone 15 Ultra θα είναι πολύ καλύτερη από τον αισθητήρα 48MP του iPhone 14 Pro Max.

Το iPhone 15 Ultra μπορεί να έρθει με κάμερα Sony περίπου 1 ίντσας

Ο γνωστός leaker Ice Universe λέει ότι το iPhone 15 Pro Max, το οποίο πολλές αναφορές λένε ότι θα είναι γνωστό ως iPhone 15 Ultra, θα χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα Sony για την κύρια κάμερα. Το iPhone 14 Pro Max είναι εξοπλισμένο με τον αισθητήρα Sony IMX803 48MP, ενώ το iPhone 15 Ultra θα έχει τον αισθητήρα IMX903.

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο αισθητήρων, σύμφωνα με τη σημερινή διαρροή, είναι ότι η κάμερα του iPhone 14 Pro Max είναι 1/1,28 ίντσες, ενώ ο IMX903 είναι αισθητήρας 1/1,14 ιντσών. Οι μεγαλύτεροι αισθητήρες είναι θεωρητικά καλύτεροι από τους μικρούς αισθητήρες, καθώς μπορούν να συλλάβουν περισσότερο φως και λεπτομέρειες.

Παρόλο που ένας αισθητήρας 1/1,14 ιντσών δεν είναι ακριβώς ο ίδιος με έναν αισθητήρα 1 ιντσών, ο Ice Universe υπονοεί ότι θα είναι σχεδόν το ίδιο καλό. Σύμφωνα με μια αναφορά Νοεμβρίου, ο αισθητήρας IMX903 θα μπορούσε επίσης να έχει διπλάσιο επίπεδο saturation signal, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του θορύβου και στη βελτίωση του δυναμικού εύρους.

Πρόσφατα, έχουμε δει μερικά κινέζικα τηλέφωνα Android με αισθητήρες 1 ιντσών και έχουν αποδειχθεί σοβαρές προκλήσεις για smartphone με κορυφαία κάμερα που βασίζονται σε αισθητήρες υψηλών megapixel και AI φωτογραφία. Ένας μεγαλύτερος κύριος αισθητήρας θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να υποτάξει τον ανταγωνισμό.

Το iPhone 15 Ultra είναι επίσης πολύ πιθανό να έχει μια νέα κάμερα περισκοπίου με έως και 6x οπτικό ζουμ. Το iPhone 15 Pro πιθανότατα θα κολλήσει με την κάμερα 3x τηλεφακού του iPhone 14 Pro Max.

Ακούσαμε πολλές φήμες για την αλλαγή του σχεδιασμού του iPhone 15 Pro, οπότε αν και δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι τα νέα τηλέφωνα θα χάσουν τα φυσικά κουμπιά, οι φήμες για την κάμερα είναι πιο πιστευτές. Τα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας αναμένεται επίσης να έχουν νέο chipset 3 nm και όλα τα μοντέλα θα έχουν τις θύρες Dynamic Island και USB-C. Η νέα σειρά θα αποκαλυφθεί πιθανώς τον Σεπτέμβριο, όπως μας έχει συνηθίσει η Apple.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης