Κολλάνε οι εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Android; Η Google θα σας προτρέπει να τις ενημερώσετε

Το Blog Android Developers της Google ανακοίνωσε χθες (μέσω AndroidPolice) μια ενδιαφέρουσα νέα δυνατότητα για τους χρήστες Android συσκευών με Android 7.0 ή νεότερη έκδοση. Εάν μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν κολλάει στο προσκήνιο (σε αντίθεση με όταν εκτελείται στο παρασκήνιο) και είναι διαθέσιμη μια πιο σταθερή έκδοση της εφαρμογής, το Play Store θα τους ζητήσει να ενημερώσουν την εφαρμογή.

Κολλάνε οι εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Android; Η Google θα σας προτρέπει να τις ενημερώσετε

Η Google σημειώνει ότι από την άποψη, αυτό θα μειώσει το "ποσοστό σφαλμάτων που αντιλαμβάνεται ο χρήστης" της εφαρμογής. Οι προγραμματιστές και οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για να ενεργοποιήσουν το μήνυμα προτροπής, καθώς ενεργοποιείται αυτόματα όταν το Google Play προσδιορίσει ότι μια νεότερη έκδοση μιας εφαρμογής που έχει διακοπεί έχει χαμηλότερο ποσοστό σφαλμάτων με βάση έγκυρα στατιστικά στοιχεία.

Θα μπορούσατε να ρωτήσετε, πώς θα στείλει η εφαρμογή ένα μήνυμα προτροπής εάν έχει διακοπεί; Η απάντηση είναι απλή. Εφόσον η ειδοποίηση προέρχεται από το Play Store και όχι από την εφαρμογή, το μήνυμα προτροπής θα εμφανιστεί ακόμα και αν η εφαρμογή διακοπεί κατά την εκκίνηση.

Η ειδοποίηση δείχνει το όνομα της εφαρμογής και το μέγεθος της ενημέρωσης. Το μήνυμα αναφέρει, "Η εφαρμογή σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά η πιο πρόσφατη ενημέρωση για την εφαρμογή ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα. Εγκαταστήστε την ενημέρωση και ανοίξτε ξανά την εφαρμογή. Εάν θέλετε να ενημερώσετε αργότερα, μεταβείτε στη Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής στο Google Play." Υπάρχουν δύο κουμπιά που μπορούν να πατηθούν. Το λευκό στα αριστερά λέει "Όχι, ευχαριστώ", ενώ το πράσινο στα δεξιά λέει "Ενημέρωση".

android apps update promit

Η Google λέει ότι λαμβάνει υπόψη τρία πράγματα τα οποία προσαρμόζει με την πάροδο του χρόνου, προκειμένου να βοηθήσει τους προγραμματιστές να βεβαιωθούν ότι οι εφαρμογές τους προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες της. Αυτά τα τρία κατώτατα όρια περιλαμβάνουν:

  • Επίπεδο δραστηριότητας χρήστη μιας έκδοσης εφαρμογής σύμφωνα με το Vitals για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε στατιστική συνάφεια.
  • Ποσοστό σφαλμάτων στο προσκήνιο μιας έκδοσης εφαρμογής και της νεότερης έκδοσής της.
  • Πόσες φορές μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα προτροπής για κάθε έκδοση της εφαρμογής σας σε μια συσκευή, εάν ο χρήστης δεν επιλέξει να την ενημερώσει.

Αυτό το τελευταίο όριο φαίνεται να υποδεικνύει ότι θα εναπόκειται στον προγραμματιστή να καθορίσει πόσο συχνά θα ζητείται από έναν χρήστη μιας από τις εφαρμογές του να ενημερώνεται στην πιο πρόσφατη έκδοση της εν λόγω εφαρμογής.

Οι περισσότεροι χρήστες Android, θα υποθέσουμε, ίσως χρειαστεί να τους ζητηθεί μόνο μία φορά να ενημερώσουν και θα γίνει αμέσως. Προφανώς, δεν είναι όλοι οι χρήστες αποφασισμένοι να εκτελούν την πιο πρόσφατη, σταθερή και συνήθως την καλύτερη έκδοση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης