Η σειρά τηλεοράσεων 2023 Neo QLED της Samsung έλαβε πιστοποίηση μείωσης άνθρακα από το Carbon Trust

Η πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι τα έξι μοντέλα Neo QLED 8K και Neo QLED 4K διαθέτουν μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα συγκριτικά με τα προηγούμενα, με βάση το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα, καθώς η Samsung επεκτείνει τις προσπάθειές της για βιωσιμότητα, περισσότερα από 20 μοντέλα αναμένεται να κερδίσουν πιστοποιήσεις φέτος.

Η σειρά τηλεοράσεων 2023 Neo QLED της Samsung έλαβε πιστοποίηση μείωσης άνθρακα από το Carbon Trust

Η Samsung Electronics, ανακοίνωσε ότι έξι μοντέλα της σειράς Neo QLED για το 2023 έλαβαν την πιστοποίηση μείωσης άνθρακα «Reducing CO2» από το Carbon Trust. Η πιστοποίηση αυτή, που απονέμεται σε ένα προϊόν όταν αποδεδειγμένα το αποτύπωμα άνθρακα του έχει μειωθεί χρόνο με το χρόνο, αποτελεί μια απόδειξη των προσπαθειών της Samsung να ενισχύσει τη βιωσιμότητα στον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

«Η αναγνώριση της αποστολής βιωσιμότητας της Samsung από έναν αξιόπιστο οργανισμό αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη επιβράβευση, καθώς παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία προϊόντων που εστιάζουν στο μέλλον του πλανήτη μας», σημείωσε ο Seokwoo Yong, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Επικεφαλής του Visua lDisplay Business στη Samsung Electronics. «Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεοράσεων στον κόσμο, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να οδηγούμε τη βιομηχανία μέσα από το παράδειγμα μας και θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία με στόχο την επίτευξη θετικών αλλαγών».

Το CarbonTrust είναι μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων για το κλίμα που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με αποστολή να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή και να μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα (GHG). Ο υπολογισμός που πραγματοποιεί ο οργανισμός για την απονομή πιστοποίησης σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα περιλαμβάνει αξιολόγηση της ποσότητα GHG που παράγεται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος από την παραγωγή έως τη διάθεση, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Σημειώνεται πως ο οργανισμός δεν λαμβάνει υπόψη τις μετατοπίσεις άνθρακα.

Τα μοντέλα Neo QLED του 2023 έλαβαν την πιστοποίηση αυτή, ως αναγνώριση των προσπαθειών της Samsung να μειώσει το βάρος των προϊόντων και την κατανάλωση ενέργειας τους κατά τη χρήση, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Τα έξι πιστοποιημένα μοντέλα περιλαμβάνουν τρεις οθόνες Neo QLED 8K και τρεις Neo QLED 4K. Καθώς η Samsung στοχεύει να επεκτείνει το εύρος αυτών των προσπαθειών, αναμένει να κερδίσει πιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα για περισσότερα από 20 μοντέλα φέτος στην τελευταία της σειρά τηλεοράσεων QLED, Crystal UHD και OLED, καθώς και σε οθόνες και προϊόντα ψηφιακής σήμανσης.

Το 2021, η SamsungNeo QLED έγινε η πρώτη οθόνη που έλαβε την πιστοποίηση ανάμεσα σετηλεοράσεις 4K και υψηλότερης ευκρίνειας. Το επόμενο έτος, 16 μοντέλα στη σειρά 2022 της Samsung, συμπεριλαμβανομένων 11 μοντέλων από τη σειρά τηλεοράσεων QLED, Crystal UHD και Lifestyle, καθώς και πέντε οθόνες και προϊόντα σήμανσης, έλαβαν επίσης αυτή την πιστοποίηση.

Ως παγκόσμιος ηγέτης της τηλεόρασης για 17η συνεχή χρονιά, η VisualDisplayBusiness της Samsung συνεχίζει να εισάγει στην αγορά προϊόντα και πρακτικές με οικολογική συνείδηση.

 

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης