Συναρπαστικές νέες δυνατότητες του iOS 17 περιγράφονται αναλυτικά στη νέα σημαντική διαρροή

Το συνέδριο WWDC'23 της Apple με επίκεντρο τους προγραμματιστές αναμένεται στις αρχές Ιουνίου, επομένως είναι φυσιολογικό να αναμένουμε όλο και περισσότερες συζητήσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκδόσεις λογισμικού iOS 17, iPadOS 17 και macOS.

Συναρπαστικές νέες δυνατότητες του iOS 17 περιγράφονται αναλυτικά στη νέα σημαντική διαρροή

Ενώ πολλές φήμες υποστηρίζουν ότι το 2023 θα μπορούσε να είναι ως επί το πλείστον μια ξηρή χρονιά για σημαντικές αλλαγές στο iOS, μια νέα νέα διαρροή που προέρχεται από το Twitter δίνει μια διαφορετική,κάπως συναρπαστική εικόνα για το iOS 17.

Ο υπεύθυνος που διαρρέει για τις εν λόγω πληροφορίες, "analyst941", δεν έχει καθιερωμένο όνομα στις διαρροές, αλλά έχει πολλές σωστές διαρροές όσον αφορά την Apple. Ωστόσο, είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τι έχει να μας πει.

iOS 17: Νέες δυνατότητες

Πρώτα και κύρια, η διαρροή επαναλαμβάνει ότι το iOS 17 θα είναι διαθέσιμο για όλες τις συσκευές που υποστήριζαν το iOS 16. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 8 και τα νεότερα iPhone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone SE 2nd Gen και 3rd Gen, θα αποκτήσουν iOS 17. Προφανώς δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν τα iPad που τροφοδοτούνται από τα τσιπ A9 ή A10 Fusion θα υποστηρίζουν το επερχόμενο iPadOS 17. Εάν η Apple δεν εγκαταλείψει την υποστήριξη για τα tablets, το iPad Air 3rd Gen και τα νεότερα iPad θα λάβουν όλα iPadOS 17.

Όπως αναφέραμε, το θέμα του iOS 17 θα μπορούσε να είναι η βελτιωμένη απόδοση, η αποτελεσματικότητα και η σταθερότητα.

Το iOS 17 μπορεί επίσης να φέρει βελτιώσεις και νέες λειτουργίες στο Dynamic Island punch hole. Σύμφωνα με τον "analyst941", η ομάδα μάρκετινγκ της Apple "πίεσε" την ομάδα σχεδιασμού λογισμικού να καταλήξει σε μια πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά εμπειρία Dynamic Island, "πιθανόν να ωθήσει τις πωλήσεις του τυπικού iPhone 15". Όπως λένε οι φήμες, τα επερχόμενα iPhone και iPhone 15 Plus θα υιοθετήσουν επίσης το σχέδιο Dynamic Island τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αλλαγές μάλλον θα πρέπει να αναμένονται και στο Κέντρο Ελέγχου. Αν και είναι ασαφές, ο tipster αναφέρει «σημαντικές αλλαγές» στη διεπαφή χρήστη και προσαρμογή του βασικού στοιχείου iOS, το οποίο θα πρέπει να ταιριάζει πολύ καλά με την τελευταία προσπάθεια του iOS για τη βελτίωση των συνολικών δυνατοτήτων προσαρμογής του.

Το Spotlight Search και η Αναζήτηση γενικά θα πρέπει να λάβουν σημαντική ώθηση στη χρησιμότητα τους, σύμφωνα με την τελευταία διαρροή iOS 17.  Πιθανώς το πιο συναρπαστικό νέο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι τα λεγόμενα "Ενεργά γραφικά στοιχεία", τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν πραγματικά διαδραστικά γραφικά στοιχεία, με κουμπιά, ρυθμιστικά και άλλα στοιχεία. Σίγουρα ακούγεται μια βελτίωση στα κυρίως ενημερωτικά widget που έχουμε στο iOS αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ο "analyst941" αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρο εάν αυτή η δυνατότητα θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το iOS 17.

Το Always On Display, που βρίσκεται προς το παρόν μόνο στο iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max, φέρεται να έχει επίσης ορισμένες νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Τα φίλτρα Focus Mode, τα οποία σας επιτρέπουν να δημιουργείτε συγκεκριμένους κανόνες για ειδοποιήσεις και άλλες πτυχές του iOS, είναι επίσης έτοιμα να αποκτήσουν νέες δυνατότητες. Και τι είναι μια ενημέρωση iOS χωρίς αλλαγές στον τρόπο χειρισμού των ειδοποιήσεων!

Ένα άλλο βασικό στοιχείο του iOS, η εφαρμογή Κάμερας, θα μπορούσε επίσης να υποστεί πολλές αλλαγές, πιθανότατα σχετικά με τη διεπαφή και τη διάταξή της. Αυτά μπορεί να φτάσουν μόνο για τη σειρά iPhone 15, ωστόσο, καθώς τα iPhone 15 Pro και Pro Max αναμένεται να παρουσιάσουν μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση κάμερας στην κάμερα του iPhone.

Αναμένεται επίσης να εμφανιστούν νέα μενού στις Ρυθμίσεις και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις προσβασιμότητας και ορισμένα από αυτά μπορεί να κάνουν το iPhone πιο εύκολο στη χρήση για παιδιά και ηλικιωμένους.

iOS 17: Πότε θα κυκλοφορήσει;

Οι προσδοκίες μας είναι ότι το iOS 17 θα κάνει το ντεμπούτο του στο WWDC’23, όταν τα περισσότερα από τα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά του θα παρουσιαστούν στη σκηνή. Μετά από αυτό, θα δούμε το iOS 17 να εμφανίζεται αρχικά ως beta με επίκεντρο τους προγραμματιστές λίγο μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ομιλίας του WWDC και η πρώτη δημόσια έκδοση beta του iOS 17 θα πρέπει να φτάσει περίπου ένα μήνα μετά.

Το iOS 17 θα κυκλοφορήσει επίσημα κάπου κοντά με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 15, πιθανότατα στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, όταν αναμένουμε να έχουμε τα επόμενα τηλέφωνα της Apple στα χέρια μας.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης