Φήμες δηλώνουν ότι η OPPO και η Oneplus αποχωρούν από την Ευρώπη

Αυτό που ξεκίνησε με μια αναφορά από μια κινεζική έκδοση που ονομάζεται 36Krypton έχει μετατραπεί σε πολλές αναφορές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από αξιόπιστους tister του κλάδου όπως ο Max Jambor και το SnoopyTech του Twitter.

Φήμες δηλώνουν ότι η OPPO και η Oneplus αποχωρούν από την Ευρώπη

Ποια είναι τα μεγάλα νέα; Λοιπόν, φαίνεται ότι η OPPO και οι υπο-μάρκες της BBK Group, συμπεριλαμβανομένης της OnePlus και πιθανώς της Realme, αποχωρούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφέρεται ότι η εταιρεία αποσύρεται από την Ευρώπη λόγω του υψηλού κόστους των πωλήσεων στην περιοχή.

Αν και τα προϊόντα πωλούνται σε ευρωπαϊκές χώρες, η απόδοση της επένδυσης δεν είναι υψηλή. Επικαλούμενος μια πηγή κοντά στο θέμα, το 36Krypton αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση της OPPO αιμορραγεί (μετάφραση).

Μακροοικονομικοί λόγοι ευθύνονται επίσης για την υποτιθέμενη αποχώρηση της OPPO από την ΕΕ. Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και ο αυξανόμενος πληθωρισμός οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής ισχύος στην περιοχή. Η Counterpoint Research αναφέρει ότι το 2022 ήταν η χειρότερη χρονιά για τις αποστολές smartphone στην Ευρώπη. Οι αποστολές της OPPO, ειδικότερα, μειώθηκαν κατά 39% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

smartphones shipments q4 2022

Η OnePlus διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές για έξοδο από την Ευρώπη. Η εταιρεία έστειλε email στο Android Authority την ακόλουθη δήλωση:

Η OnePlus δεν θα αποχωρήσει από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και διατηρεί σταθερές λειτουργίες στις τοπικές αγορές. Η OnePlus θα συνεχίσει να επενδύει στην Ευρώπη και να παρέχει πιο καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για τους χρήστες της.

Παρόμοια λογική ακολουθεί και η OPPO η οποία δήλωσε:

Η ευρωπαϊκή αγορά ήταν πάντα μια από τις βασικές αγορές μας. Κάναμε μια καλή αρχή στην ευρωπαϊκή αγορά το 2023 και οι δραστηριότητές μας στην Ευρώπη είναι ως συνήθως. Με την επιτυχημένη κυκλοφορία του Find N2 Flip στο Λονδίνο και την παρουσίαση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών και προϊόντων μας στο MWC 2023, η OPPO θα συνεχίσει να εστιάζει στις ανάγκες των χρηστών και να παρέχει πιο καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Όσο για την realme όπως είδαμε πρόσφατα κυκλοφόρησε το realme 10 στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ενώ τους επόμενους μήνες αναμένουμε να δούμε και τα μεγαλύτερα αδέρφια του.

 

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης