Η Samsung θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα Tri-Fold (τριπλά-αναδιπλούμενο) smartphone το 2023

Η Samsung είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της αγοράς των πτυσσόμενων τηλεφώνων, εξασφαλίζοντας περίπου το 80% της αγοράς το 2022. Η εταιρεία έχει κολλήσει σε δύο παράγοντες, συγκεκριμένα τη σειρά Fold σε στυλ βιβλίου και τη σειρά Clamshell Flip, αλλά ακούγεται σαν να θα μπορούσε να δει έναν τρίτο παράγοντα μορφής το 2023.

Η Samsung θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα Tri-Fold (τριπλά-αναδιπλούμενο) smartphone το 2023

Ο tipster Yogesh Brar ισχυρίστηκε στο Twitter ότι η Samsung θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια συσκευή που διπλώνει σε τρία σημεία φέτος εκτός από τα αναμενόμενα μοντέλα Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5. Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε για μια τριπλή αναδιπλούμενη συσκευή, καθώς η Samsung είχε προηγουμένως επιδείξει την τεχνολογία ενώ κατέθεσε και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτήν το 2020.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ιδέα και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παραπέμπουν σε μια συσκευή με δύο μεντεσέδες. Ο ένας από τους μεντεσέδες επιτρέπει την αναδίπλωση προς τα μέσα, ενώ ο άλλος μεντεσές επιτρέπει την αναδίπλωση προς τα έξω, με αποτέλεσμα ένα σχήμα Ζ όταν είναι μερικώς διπλωμένο.

Ο αναδιπλούμενος προς τα έξω μεντεσές θα επέτρεπε σε μέρος της αναδιπλούμενης οθόνης να χρησιμοποιείται ως οθόνη smartphone, σε αντίθεση με τη χρήση ξεχωριστής οθόνης για τον πίνακα smartphone. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την ανθεκτικότητα. Όλες οι πτυσσόμενες οθόνες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, επομένως η ύπαρξη μέρους τους στο εξωτερικό σημαίνει ότι εκτίθεται σε μεγαλύτερη φθορά, οδηγώντας ενδεχομένως σε περισσότερες γρατσουνιές.

Μια άλλη πιθανή ανησυχία είναι το πάχος της συσκευής, αν και πτυσσόμενα όπως το HONOR Magic Vs και το HUAWEI Mate X3 δείχνουν ότι είναι δυνατά πιο λεπτά σχέδια. Έτσι, μια συσκευή τριπλής αναδίπλωσης της Samsung θα μπορούσε θεωρητικά να καταλήξει να είναι τόσο παχύ όσο (ή οριακά παχύτερη) η τρέχουσα σειρά Galaxy Z Fold.

Ένα μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης, ωστόσο, είναι ότι θα μπορούσε να επιτρέψει πολύ μεγαλύτερες αναδιπλούμενες οθόνες σε αντίθεση με τις οθόνες 7,6 ιντσών έως 8 ιντσών που βλέπουμε στις τρέχουσες αναδιπλούμενες οθόνες τύπου Fold. Έτσι, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε πτυσσόμενες οθόνες ~ 11 ιντσών μέσω αυτού του παράγοντα τριπλής μορφής.

Σε κάθε περίπτωση, ο Brar ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει Galaxy S23 FE στα σκαριά, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό από τον σεβαστό δημοσιογράφο του WinFuture, Roland Quandt. Έτσι, όσοι περιμένουν μια πιο προσιτή ναυαρχίδα Galaxy ίσως χρειαστεί να αρκεστούν στο τυπικό Galaxy S23.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης