Η Samsung εξηγεί γιατί οι φωτογραφίες από την σελήνη δεν είναι ψεύτικες

Η Samsung εξηγεί πως οι κάμερες των συσκευών Samsung Galaxy συνδυάζουν τεχνολογίες σούπερ ανάλυσης με τεχνολογία AI και τεχνολογία Scene Optimizer για να παράγουν εικόνες υψηλής ποιότητας της Σελήνης.

Η Samsung εξηγεί γιατί οι φωτογραφίες από την σελήνη δεν είναι ψεύτικες

Η Samsung δεσμεύεται να προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες κάμερας στην κατηγορία σε όλες τις συνθήκες. Από την παρουσίαση του Galaxy S10, η σειρά Samsung Galaxy έχει αξιοποιήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) στις κάμερές της για να βοηθήσει τους χρήστες να απαθανατίσουν κάθε επική στιγμή οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Ως μέρος αυτού, η Samsung ανέπτυξε τη λειτουργία Scene Optimizer, μια λειτουργικότητα κάμερας που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίζει αντικείμενα και έτσι να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στους χρήστες. Από την παρουσίαση της σειράς Galaxy S21, το Scene Optimizer μπόρεσε να αναγνωρίσει το φεγγάρι ως συγκεκριμένο αντικείμενο κατά τη διαδικασία λήψης φωτογραφιών και εφαρμόζει τη μηχανή βελτίωσης λεπτομέρειας της λειτουργίας στη λήψη.

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία του φεγγαριού, το σύστημα κάμερας της συσκευής Galaxy1 σας θα αξιοποιήσει αυτήν την τεχνολογία AI βασισμένης σε βαθιά μάθηση, καθώς και την επεξεργασία πολλαπλών καρέ, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πολλαπλά βήματα, τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες που συμβάλλουν στην παροχή υψηλής ποιότητας εικόνων του φεγγαριού.

Κατανόηση Super Resolution και Scene Optimizer

Προκειμένου να τραβήξετε μια καθαρή φωτογραφία του φεγγαριού, οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων Galaxy αξιοποιούν τη τεχνολογία Super Resolution για να συνθέσουν περισσότερες από 10 εικόνες που λαμβάνονται με ζουμ 25x ή υψηλότερο. Η εικόνα που λαμβάνεται με ζουμ 25x ή παραπάνω πρέπει να εξαλείφει τον θόρυβο και να βελτιώνει τη διαύγεια και άλλες λεπτομέρειες.

Η τεχνολογία Super Resolution βοηθά στην παραγωγή εικόνων μέσω σύνθεσης πολλαπλών καρέ. Όταν το Scene Optimizer είναι ενεργοποιημένο και το φεγγάρι έχει αναγνωριστεί ως αντικείμενο, η κάμερα θα προσφέρει στους χρήστες μια φωτεινή και καθαρή εικόνα μέσω του μηχανισμού βελτίωσης λεπτομέρειας του Scene Optimizer πάνω από την τεχνολογία Super Resolution.

Scene Optimizer samsung

AI Deep Learning για Αναγνώριση Αντικειμένων της Σελήνης

Ο κινητήρας για την αναγνώριση του φεγγαριού κατασκευάστηκε με βάση μια ποικιλία σχημάτων και λεπτομερειών φεγγαριού, από πανσέληνο έως μισοφέγγαρο, και βασίζεται σε εικόνες που λαμβάνονται από τη θέα μας από τη Γη.

Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο βαθιάς μάθησης AI για να ανιχνεύσει την παρουσία του φεγγαριού και να προσδιορίσει την περιοχή που καταλαμβάνει – όπως υποδηλώνεται από το τετράγωνο πλαίσιο – στη σχετική εικόνα. Μόλις το μοντέλο AI ολοκληρώσει την εκμάθησή του, μπορεί να ανιχνεύσει την περιοχή που καταλαμβάνει το φεγγάρι ακόμα και σε εικόνες που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαίδευση.

Ωστόσο, το φεγγάρι δεν θα αναγνωριστεί σωστά από την κάμερα και την τεχνολογία Scene Optimizer εάν επισκιάζεται από σύννεφα ή εάν το ίδιο το αντικείμενο της σελήνης είναι η πλευρά που δεν είναι ορατή από τη Γη.

ai model samsung

Η διαδικασία ελέγχου φωτεινότητας

Μόλις η συσκευή αναγνωρίσει το φεγγάρι μετά τη μεγέθυνση, θα ελέγχει τη φωτεινότητα της οθόνης για να παρουσιάζει το φεγγάρι πιο καθαρά, διατηρώντας παράλληλα τη βέλτιστη φωτεινότητα.

Αντίστοιχα, όταν οι χρήστες τραβούν φωτογραφίες του φεγγαριού νωρίς το απόγευμα, ο ουρανός γύρω από το φεγγάρι θα φαίνεται πιο σκούρος από το πραγματικό χρώμα του ουρανού, επειδή η συσκευή θα σκουρύνει τη φωτεινότητα του φόντου του αντικειμένου, προκειμένου να κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πιο καθαρά. Μόλις η συσκευή σας αναγνωρίσει το φεγγάρι, θα προσαρμόζει συνεχώς την εστίαση για να παραμένει απευθείας στο φεγγάρι.

brightness samsung

Λήψη των πιο σταθερών δυνατών εικόνων

Η Samsung παρουσίασε τη λειτουργία Zoom Lock, η οποία μειώνει αυτόματα τα εφέ μιας συσκευής που κουνιέται χωρίς να χρειάζεται τρίποδο. Συνδυάζοντας τις τεχνολογίες OIS και VDIS, το Zoom Lock είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει το θάμπωμα της εικόνας που μπορεί να προκληθεί από τα χέρια και βοηθά τους χρήστες να τραβούν πραγματικά επικές λήψεις σελήνης.

Ενώ κάνετε ζουμ και αγγίζετε την οθόνη ή διατηρείτε την εστίαση στο φεγγάρι για περισσότερο από 1,5 δευτερόλεπτο, η λειτουργία Κλείδωμα ζουμ θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Η γραμμή περιγράμματος του χάρτη ζουμ στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης θα αλλάξει από λευκό σε κίτρινο και το φεγγάρι θα σταθεροποιηθεί στην οθόνη.

Βελτίωση λεπτομέρειας με βάση το AI για τη λήψη της Σελήνης

Όταν το φεγγάρι που αναγνωρίζεται από τη συσκευή Galaxy βρίσκεται σε κατάλληλο επίπεδο φωτεινότητας, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το κουμπί λήψης, ακολουθώντας την κάμερα κάνει πολλά βήματα για να δώσει μια φωτεινή και καθαρή εικόνα του φεγγαριού.

Πρώτον, το Scene Optimizer επιβεβαιώνει ξανά εάν θα εφαρμοστεί η μηχανή βελτίωσης λεπτομέρειας μέσω της επεξεργασίας AI. Στη συνέχεια, η κάμερα τραβάει πολλές φωτογραφίες και στη συνέχεια τις συνθέτει σε μια ενιαία, φωτεινή εικόνα με μειωμένο θόρυβο.

ai moon samsung

Αφού πραγματοποιηθεί η επεξεργασία πολλαπλών καρέ, η κάμερα της συσκευής Galaxy αξιοποιεί περαιτέρω τη μηχανή βελτίωσης λεπτομέρειας AI του Scene Optimizer που βασίζεται σε βαθιά μάθηση για να εξαλείψει αποτελεσματικά τον υπολειπόμενο θόρυβο και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις λεπτομέρειες της εικόνας.

Η Samsung συνεχίζει να βελτιώνει το Scene Optimizer για να μειώσει κάθε πιθανή σύγχυση που μπορεί να προκύψει μεταξύ της πράξης λήψης φωτογραφίας της πραγματικής σελήνης και μιας εικόνας της σελήνης.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης