Ελάττωμα υλικού στα Galaxy S23 και S23 Plus προκαλεί θολές φωτογραφίες

Δεν είναι ασυνήθιστο τα νέα smartphone να έχουν προβλήματα και τα περισσότερα από αυτά είναι συνήθως σφάλματα λογισμικού. Αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται να συμβαίνει με τα Samsung Galaxy S23 και S23 Plus. Τα τηλέφωνα φαίνεται να έχουν ελαττωματικό κύριο φακό, με αποτέλεσμα οι εικόνες να είναι θολές.

Ελάττωμα υλικού στα Galaxy S23 και S23 Plus προκαλεί θολές φωτογραφίες

Πολλοί χρήστες του Galaxy S23 και του S23 Plus λένε ότι έχουν παρατηρήσει θαμπώματα δακτυλίου στις φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από τα τηλέφωνα τους. Βασικά, ορισμένα μέρη των εικόνων εμφανίζονται θολά και εκτός εστίασης.

Αυτό είναι πιο αξιοσημείωτο σε εικόνες με κείμενο, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες εικόνες δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εάν δεν είστε πολύ συγκεκριμένοι για την ποιότητα της εικόνας, μπορεί να μην παρατηρήσετε αυτά τα ζητήματα, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, ορισμένα τμήματα των εικόνων είναι σίγουρα θολά και δεν έχουν τόσο ευκρίνεια όσο τα άλλα μέρη.

Το θέμα πρωτοεμφανίστηκε στα γερμανικά φόρουμ τεχνολογίας και ο αριθμός των καταγγελιών αυξάνεται. Το Reddit, τα φόρουμ XDA και οι πίνακες κοινότητας της Samsung είναι γεμάτες με δημοσιεύσεις σχετικά με το πρόβλημα.

Το Notebookcheck λέει ότι το Galaxy S23 Plus έχει επίσης αυτό το πρόβλημα. Οι εικόνες ήταν επίσης θολές στη λειτουργία RAW, η οποία σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα ασυμπίεστης εικόνας απευθείας από τον αισθητήρα, γεγονός που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού.

Οι άνθρωποι της SamMobile λένε ότι κατάφεραν να αναπαράγουν το πρόβλημα στις μονάδες Galaxy S23 και S23 Plus, αλλά μόνο οι εικόνες κειμένου και εγγράφων είχαν προβλήματα.

galaxy s23 camera problem sample

Φαίνεται ότι οι περισσότερες από τις προβληματικές μονάδες κατασκευάστηκαν στο Βιετνάμ, όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μέρος των τηλεφώνων Samsung, αλλά ορισμένες μονάδες της Ινδίας και της Νότιας Κορέας έχουν επίσης το πρόβλημα.

Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον φακό της κύριας μονάδας 50MP. Είτε είναι κακής ποιότητας είτε έχει ελαφρά κλίση. Η Samsung δεν έχει σχολιάσει ακόμη το ζήτημα και εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για ελάττωμα υλικού, οι επηρεαζόμενοι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να αντικαταστήσουν τη μονάδα κάμερας. Η Samsung λέγεται ότι ετοιμάζει μια τεράστια ενημέρωση κάμερας για τη σειρά Galaxy S23, οπότε υπάρχει μια μικρή ελπίδα ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης