Πόσα πληρώνει η Apple για τα εξαρτήματα που χρειάζεται για την κατασκευή του iPhone 14 Pro Max;

Το 9to5Mac μπόρεσε να δει μια ανάλυση από την ερευνητική εταιρεία Counterpoint Research που εξηγεί πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή του iPhone 14 Pro Max. 

Δείτε πόσα πληρώνει η Apple για τα εξαρτήματα που χρειάζεται για την κατασκευή του iPhone 14 Pro Max

Χάρη σε δύο νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στο τρέχον κορυφαίο iPhone, την always-on display και την ευρεία κάμερα 48MP, το κόστος κατασκευής του iPhone 14 Pro Max αυξήθηκε κατά 3,4% σε σύγκριση με το κόστος παραγωγής του iPhone 13 Pro Max.

Η Apple, τιμολογώντας το iPhone 14 Pro Max ίδια με το iPhone 13 Pro Max, μειώνει τα μικτά κέρδη.

Η αναφορά της Counterpoint σημειώνει ότι οι τιμές για τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στο iPhone 14 Pro Max μειώθηκαν. «Σε σύγκριση με αυτό του προκατόχου του, το μερίδιο κόστους του μικτού ομίλου κινητής τηλεφωνίας του iPhone 14 Pro Max μειώθηκε στο 13% λόγω της πτώσης των τιμών των εξαρτημάτων καθώς η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G αυξάνεται σε δημοτικότητα». Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές κατασκευάζουν περισσότερα εξαρτήματα συμβατά με 5G, γεγονός που μειώνει το κόστος αγοράς τους.

Το Counterpoint αναφέρει ότι κάθε chipset A16 Bionic έχει 11 δολάρια υψηλότερη τιμή από το A15 Bionic. Φέτος η Apple περιόρισε τη χρήση του νέου τσιπ στις συσκευές της σειράς iPhone 14 Pro. Τα μοντέλα που δεν είναι Pro τροφοδοτούνται από την προηγούμενη γενιά A15 Bionic SoC.

Για να επαναλάβουμε, το iPhone 14 Pro Max είναι εξοπλισμένο με το A16 Bionic και το chipset υπολογίζεται στο 20% του κόστους των υλικών που πληρώνει η Apple για την κατασκευή κάθε μιας από τις κορυφαίες συσκευές της. Επιπλέον, τα εξαρτήματα που σχεδιάζει η ίδια η Apple για χρήση στο iPhone 14 Pro Max αποτελούν το 22% του κόστους υλικών (BoM), ποσοστό υψηλότερο από αυτό που φαίνεται στο iPhone 13 Pro Max. Το BoM είναι μια λίστα υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός συγκεκριμένου προϊόντος.

bionic a15

Η Apple δαπανά έως και 474 $ για να κατασκευάσει κάθε μονάδα iPhone Pro Max 128 GB με υποστήριξη για mmWave 5G υψηλής ζώνης και 5G μεσαίας προς χαμηλή ζώνη υπό 6 GHz. Σε ορισμένες αγορές, το iPhone 14 Pro Max δεν διαθέτει υποστήριξη για mmWave 5G. Αυτά τα μοντέλα, που διαθέτουν επίσης 128 GB αποθηκευτικού χώρου, κόστισαν στην Apple 454 $ για την κατασκευή. Το μικτό κόστος υλικών για το iPhone 14 Pro Max 128 GB ανέρχεται σε 464 $ για κάθε μονάδα.

Μιλώντας για το 5G, το επιπλέον κόστος για την προσθήκη συμβατότητας 5G στη σειρά iPhone 12 οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες από έτος σε έτος αυξήσεις στο κόστος εξαρτημάτων. Η σειρά iPhone 2020 ήταν η πρώτη που υποστήριξε συνδεσιμότητα 5G. Η προσθήκη των εξαρτημάτων που απαιτούνται για να επιτραπεί στα μοντέλα iPhone 12 να συνδεθούν με 5G είχε ως αποτέλεσμα η Apple να πληρώσει 26% περισσότερο για εξαρτήματα σε σύγκριση με όσα πλήρωνε για την προηγούμενη σειρά iPhone 11.

Αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν μόνο το κόστος των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός iPhone 14 Pro Max με 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Δεν περιλαμβάνει το κόστος για τη συναρμολόγηση του προϊόντος, τη συσκευασία του προϊόντος και την αποστολή του προϊόντος. Άλλα κόστη που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε περιλαμβάνουν την Έρευνα & Ανάπτυξη, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης