Η Apple επιβεβαιώνει περισσότερα προβλήματα για αγοραστές iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

Τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max υποφέρουν από ένα περίεργο πρόβλημα που προκαλεί οριζόντιες γραμμές να αναβοσβήνουν στις οθόνες τους. Η Apple έχει πλέον επιβεβαιώσει το πρόβλημα και αποκάλυψε ότι εργάζεται για μια επιδιόρθωση.

Η Apple επιβεβαιώνει περισσότερα προβλήματα για αγοραστές iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα της Apple που είδαν από το MacRumors, η εταιρεία παραδέχεται ότι οι πελάτες μπορεί «να αναφέρουν ότι όταν ενεργοποιούν ή ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό τους, βλέπουν για λίγο οριζόντιες γραμμές να αναβοσβήνουν στην οθόνη».

Το σημαντικότερο είναι ότι η Apple απέκλεισε ένα ελάττωμα υλικού που μπορεί να οδήγησε σε ανάκληση, λέγοντας στο σημείωμα ότι «είναι ενήμερη για το ζήτημα και σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση λογισμικού που θα επιλύσει το πρόβλημα».

Πότε έρχεται το "προσεχώς"; Η προφανής απάντηση φαίνεται να είναι το iOS 16.3, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμή beta, αλλά αυτό φαίνεται απίθανο. Αυτή η σημαντική ενημέρωση μόλις εισήλθε στη δεύτερη δημόσια έκδοση beta και η Apple συνήθως κυκλοφορεί τέσσερις έως έξι beta πριν από την κυκλοφορία. Κατά συνέπεια, δεν θα περίμενα το iOS 16.3 να φτάσει πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πιο πιθανό, είναι το iOS 16.2.1. Ενώ το iOS 16.2 ήταν σχετικά σταθερό, εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα από την προβληματική κυκλοφορία του iOS 16, τα οποία η Apple αντιμετωπίζει σε μια σειρά εκδόσεων «μικρών διορθώσεων». Είναι σπάνιο για την Apple να δοκιμάζει δημόσια beta ενημερώσεις δευτερευόντων σημείων, επομένως μια αποκλειστική επιδιόρθωση θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μόλις η εταιρεία είναι έτοιμη.

Σε μια νέα αναφορά, η MacRumors αναφέρει ότι μια «πληθώρα σφαλμάτων» αναφέρεται από κατόχους iPhone που εκτελούν iOS 16, ορισμένα από τα οποία είναι ειδικά για τη σειρά iPhone 14. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αργή απόκριση του πληκτρολογίου, το πάγωμα της κάμερας, οι δυσλειτουργίες του περιβάλλοντος χρήστη (μερικές πραγματικά περίεργες) και πολλά άλλα. Η αναφορά συνδέεται με πολλές καταγγελίες στο Reddit, σε φόρουμ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το MacRumors επισημαίνει επίσης σχόλια από μια τριάδα σημαντικών τεχνολογικών YouTubers, των οποίων τα tweets σχετικά με το iOS 16.2 — την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS 16 — και τα μοντέλα iPhone 14 σημείωσαν σημαντική ώθηση τις τελευταίες 48 ώρες. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να λένε για τα προβλήματα με το iOS 16.2», έγραψε στο Twitter ο Aaron Zollo της Zollotech. «Ελπίζουμε να έχουμε μια σημαντική διόρθωση σφαλμάτων σύντομα. Το ακούω όλο και περισσότερο κάθε μέρα».

Μια δημοσκόπηση από την Rjey Tech βρήκε ότι το 44% των κατόχων iPhone ανέφερε περισσότερα σφάλματα εφαρμογών μετά την ενημέρωση στο iOS 16.2, ενώ ο Tom 'The Tech Chap' Honeyands έγραψε στο Twitter ότι «Το iPhone 14 pro max μου είναι το πιο buggy iPhone που έχω χρησιμοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ... Είναι ιδέα μου?? (iOS 16.2)» και έλαβε χιλιάδες εκατοντάδες απαντήσεις που επιβεβαίωναν τις υποψίες του.

Η Apple έχει δουλειά να κάνει και με το iOS 16.3 να απέχει ακόμη εβδομάδες από την κυκλοφορία, θα περίμενα την κυκλοφορία του iOS 16.2.1 νωρίτερα παρά αργότερα.

Ενημέρωση 17/01: Σύμφωνα με πηγές η Apple εργάζεται για να διορθώσει το σφάλμα οριζόντιων γραμμών, το οποίο στοχεύει να κυκλοφορήσει σε μια ενημέρωση iOS 16.2.1 όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να αντιμετωπίσει πολλά άλλα ζητήματα από την κυκλοφορία του iOS 16.2 ως προτεραιότητα, αλλά οποιαδήποτε καθυστέρηση θα τα οδηγήσει στο iOS 16.3, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μόλις αυτόν τον μήνα.

Ενημέρωση 19/01: Το iOS 16.3 θα φτάσει πλέον την επόμενη εβδομάδα, μετά από μια σημαντικά μικρότερη περίοδο δοκιμών από τις περισσότερες σημαντικές ενημερώσεις των τελευταίων ετών. Αυτό σημαίνει ότι το iOS 16.2.1 θα μείνει πίσω.

Το iOS 16.3 είναι μια σημαντική έκδοση, προσθέτοντας σημαντικές νέες λειτουργίες. Αυτό περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των κοντινών επιλογών στάθμευσης στους Χάρτες της Apple, βελτιώσεις χρηστικότητας στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης SOS, υποστήριξη για κλειδιά ασφαλείας τρίτων αντί για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και νέες ειδοποιήσεις για το HomePod Handoffs.

Το τελευταίο από αυτά είναι πιθανό να φτάσει πριν από το πρώτο νέο HomePod της Apple από το 2020, το οποίο ο Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε χθες, ότι «θα έρθει αρκετά σύντομα». Οι λεπτομέρειες παραμένουν ασυνήθιστα σπάνιες για ένα φαινομενικά επικείμενο προϊόν, με φήμες να υποστηρίζουν ότι θα αντικαταστήσει το αρχικό HomePod, αντί να είναι μια ενημέρωση του νεότερου HomePod Mini, αλλά λίγα άλλα είναι γνωστά.

Τα iPhone 14 Pro και Pro Max είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα. Για όσους κρατούν τον αριθμό, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το πρόβλημα εμφάνισης σε μια λίστα που περιλαμβάνει ζητήματα ενεργοποίησης iMessage και FaceTime, CarPlay, μετεγκατάσταση δεδομένων και σφάλματα iCloud, προβήματα φακών κάμερας, τυχαίες επανεκκινήσεις, σφάλματα κλειδώματος οθόνης και Dynamic Island και υπερβολική εξάντληση της μπαταρίας.

Με τις συναρπαστικές διαρροές του iPhone 15 να εμφανίζονται ήδη, όποιος εξακολουθεί να να θέλει μια αναβάθμιση της συσκευής του μπορεί να προτιμήσει να περιμένει να κάνει αναβάθμιση του μια γενιά. Αλλά για τους κατόχους iPhone 14 Pro και Pro Max, τουλάχιστον ξέρετε ότι η τελευταία από μια μακρά σειρά επιδιορθώσεων δεν απέχει πολύ.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης