Επιβεβαιώθηκε: Η Apple θα "τελειώσει" τα φυσικά κουμπιά με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra

Όπως όλα δείχνουν η Apple αποφάσισε να καταργήσει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό υλικού. Μετά την επιτυχή κατάργηση του δίσκου SIM και της υποδοχής ακουστικών, φαίνεται ότι η εταιρεία α έχει πλέον βάλει στο στόχαστρο… τα φυσικά κουμπιά.

Επιβεβαιώθηκε: Η Apple θα παραιτηθεί από τα φυσικά κουμπιά με τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra

Ακούσαμε αναφορές ότι η επόμενη σειρά iPhone 15 της Apple θα εισάγει μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αντικατάστασης των φυσικών κουμπιών, εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, ο αναλυτής της Apple και γνώστης της βιομηχανίας Ming-Chi Kuo επιβεβαίωσε ότι το 2023 θα μπορούσε να σημάνει την αρχή του τέλους των φυσικών κουμπιών στο iPhone.Σε μια σειρά από tweets, ο Kuo παρουσίασε πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι τα high-end μοντέλα iPhone 15 θα διαθέτουν κουμπιά solid-state, εξοπλισμένα με κινητήρες Taptic για να μιμούνται την αίσθηση των φυσικών κουμπιών. Ο Kuo έχει επίσης ξεχωρίσει την εταιρεία που πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση του iPhone σε μη φυσικά κουμπιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Apple έχει ήδη κάνει κάτι παρόμοιο με το κουμπί Home σε προηγούμενα iPhone και το trackpad στη σειρά MacBook. Για αναφορά, το τελευταίο δεν ανταποκρίνεται φυσικά στην πίεση, αλλά μάλλον μιμείται την αίσθηση της αφής μέσω δονήσεων.Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μετάβαση αρχικά θα περιοριστεί στα iPhone «Pro» της Apple - το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max, τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν να ονομαστούν iPhone 15 Ultra. Τόσο τα κουμπιά λειτουργίας όσο και τα κουμπιά έντασης ήχου θα επηρεαστούν από την αλλαγή. Ο διακόπτης Ring/Silent αναμένεται να παραμείνει.

Σύμφωνα με τον Kuo, εάν η μετάβαση καταλήξει με επιτυχία, είναι πολύ πιθανό η Apple να εισάγει κουμπιά solid-state σε άλλες premium συσκευές του χαρτοφυλακίου της, όπως το iPad Pro και το Apple Watch Ultra.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο τελικός στόχος της Apple με αυτήν τη μετάβαση. Το πιο άμεσο πλεονέκτημα είναι ένα επιπλέον στρώμα ανθεκτικότητας και ίσως καλύτερη αντοχή σε σκόνη και νερό, αλλά θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα. Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης