Ο επεξεργαστής Apple M2 Max με 12 πυρήνες εμφανίζεται στο Geekbench, έως και 20% ταχύτερος από τον M1 Max

Η καταχώρηση της βάσης δεδομένων Geekbench 5 φαίνεται να διαθέτει ένα δείγμα μηχανικής του M2 Max με 12 πυρήνες ARM που είναι 10% ταχύτερο σε δοκιμές ενός πυρήνα και 20% ταχύτερο σε δοκιμές πολλαπλών πυρήνων σε σύγκριση με τον M1 Max.

Ο επεξεργαστής Apple M2 Max με 12 πυρήνες εμφανίζεται στο Geekbench, έως και 20% ταχύτερος από τον M1 Max

Ο επεξεργαστής M2 της Apple κυκλοφόρησε φέτος με μέτριες βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό μοντέλο M1 και, από ό,τι δείχνουν τα τελευταία αποτελέσματα δοκιμών Geekbench που διέρρευσαν, τα τσιπ M2 Max που θα κυκλοφορήσουν το 2023 ενδέχεται να μην εντυπωσιάσουν και πολύ.

Το M2 Max φημολογείται ότι αυξάνει τον αριθμό πυρήνων της CPU από 10 σε 12 και η διαρροή του Geekbench 5 το επιβεβαιώνει. Η βασική συχνότητα πυρήνα φαίνεται επίσης να αυξάνεται από 3,2 σε 3,54 GHz (μέγιστο 3,7 GHz), αλλά αυτά τα νούμερα θα μπορούσαν να αυξηθούν καθώς οι δοκιμές έγιναν πιθανότατα σε πρώιμο δείγμα μηχανικής. Επιπλέον, το άλμα από το N5 της TSMC στους κόμβους παραγωγής N3E θα πρέπει επίσης να επιτρέψει βελτιωμένες συχνότητες CPU. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή με την τελευταία καταχώρηση βάσης δεδομένων Geekbench 5 είναι η συνολική μνήμη RAM των 96 GB του συστήματος που υποδεικνύεται στις προδιαγραφές.

Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα των δοκιμών Geekbench 5, το M2 Max κερδίζει 1889 πόντους στην δοκιμή ενός πυρήνα και 14586 πόντους για το τμήμα πολλαπλών πυρήνων, ή περίπου 10% και 20% βελτίωση απόδοσης σε σχέση με το M1 Max. Δεν είναι ακριβώς ένα μεγάλο άλμα, καθώς τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι παρόμοια με τους επεξεργαστές Alder Lake-H χαμηλότερης τεχνολογίας της Intel με 45 W TDP.

Μέχρι να κυκλοφορήσει το M2 Max, η Intel και η AMD αναμένεται να έχουν έτοιμους επεξεργαστές για φορητές συσκευές επόμενης γενιάς, οπότε το χάσμα απόδοσης θα μπορούσε να διευρυνθεί υπέρ των μοντέλων X86. Ωστόσο, η Apple έχει ακόμα την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα ή ακόμα και να νικήσει τον ανταγωνισμό με το M2 Ultra που φημολογείται ότι ενσωματώνει 24 πυρήνες CPU ARM και 96 πυρήνες GPU, καθώς και υποστήριξη έως 192 GB μνήμης RAM.

m2 max geekbench

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης