Οι νέες αναβαθμίσεις κάμερας της σειράς Galaxy S22, επιτρέπουν στους χρήστες να αποτυπώνουν τα αστέρια σαν επαγγελματίες

Φέτος, η Samsung με το Galaxy S22 παρουσίασε την εξελιγμένη κάμερα της σειράς με προηγμένες λειτουργίες Nightography. Τώρα, η κάμερα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με την ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Expert RAW και μια ολοκαίνουργια εφαρμογή που ονομάζεται Camera Assistant, χάρη στην οποία οι λήψεις παρουσιάζουν ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Οι νέες αναβαθμίσεις κάμερας της σειράς Galaxy S22, επιτρέπουν στους χρήστες να αποτυπώνουν τα αστέρια σαν επαγγελματίες

Αποτυπώνοντας τον Γαλαξία με τη λειτουργία Astrophoto στο Expert RAW

Το Expert RAW αναβαθμίζει τις ήδη ισχυρές δυνατότητες νυχτερινής φωτογραφίας της σειράς S22 με την προηγμένη λειτουργία Astrophoto. Η ολοκαίνουργια αυτή λειτουργία επιτρέπει την αποτύπωση του βραδινού ουρανού, του γαλαξία, των αστερισμών και της νυχερινής υπαίθρου σε εντυπωσιακές λήψεις, με μεγάλη ευκρίνεια.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τον οδηγό Sky για να εντοπίσουν τη θέση των αστερισμών, των ηλιακών συστημάτων, των ομάδων αστεριών και των νεφελωμάτων. Η κάμερα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τμηματοποίησης AI και επεξεργασίας πολλαπλών καρέ, που βασίζεται στις κινήσεις ενός ουράνιου σώματος, για τη λήψη φωτογραφιών σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτικές λήψεις αστεριών που μοιάζουν σαν να τραβήχτηκαν με κορυφαίας ποιότητας επαγγελματικό εξοπλισμό.

expert raw astrophoto samsung

Για όσους θέλουν να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, μία από τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η αναβάθμιση είναι η λειτουργία πολλαπλής έκθεσης (Multiple exposure) για λήψη πολλών εικόνων ταυτόχρονα, που στη συνέχεια συνδυάζονται με τη λειτουργία Overlay, δημιουργώντας μια ξεχωριστή λήψη. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και να πειραματιστεί, τοποθετώντας πολλές εικόνες τη μία πάνω στην άλλη για να δημιουργήσει απίστευτες «αφηρημένες» λήψεις.

Για πρόσβαση στην έκδοση beta των λειτουργιών Astrophoto και Multiple exposure, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στις επιλογές Special Photo στο μενού Ρυθμίσεις του Expert RAW.

Η εφαρμογή Camera Assistant2 διευρύνει τις δυνατότητες λήψεων

Όποιος διαθέτει πάθος για τη φωτογραφία, αποκτά και το δικό του στυλ λήψης. Επομένως, είναι σημαντικό η κάμερα που χρησιμοποιεί να λειτουργεί ως ένα όχημα δημιουργικότητας. Με τη νέα εφαρμογή Camera Assistant, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες που επιθυμεί να χρησιμοποιεί, για μια πλήρως προσαρμοσμένη εμπειρία λήψης.

Η λήψη της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από το Galaxy Store είτε από την εφαρμογή Good Lock. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής, μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Good Lock ή αποκτώντας πρόσβαση στο μενού Βοηθός κάμερας κάτω από τις Ρυθμίσεις κάμερας στην κύρια εφαρμογή κάμερας.

Η εφαρμογή Camera Assistant προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες, όπως η αυτόματη εναλλαγή φακού, το Auto HDR και το ταχύτερο κλείστρο. Υπάρχουν, επίσης, περισσότερες επιλογές όταν, για παράδειγμα, γίνεται επιλογή στον αριθμό των φωτογραφιών που θα γίνει λήψη, αφού σβήσει το χρονόμετρο.

Η εφαρμογή Camera Assistant δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

Αυτόματο HDR: Για λήψη ατμοσφαιρικών εικόνων χωρίς εφέ HDR, ο χρήστης μπορεί απλώς να το απενεργοποιήσει.

Εξομάλυνση Εικόνας: Μπορεί να γίνει ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας για να εξομαλυνθούν οι αιχμηρές άκρες και οι υφές των φωτογραφιών.

Αυτόματη εναλλαγή φακού: Ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης εναλλαγής φακού, η οποία αλλάζει αυτόματα τους φακούς της κάμερας σε σκοτεινά περιβάλλοντα ή καθώς πλησιάζει πιο κοντά στο αντικείμενο λήψης. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης επιθυμεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τηλεφακό αντί για τον ευρυγώνιο φακό, μπορεί απλά να τον απενεργοποιήσει από το μενού.

Εγγραφή βίντεο σε λειτουργία φωτογραφίας: Αυτή η λειτουργία μπορεί πλέον να απενεργοποιηθεί. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν ένα βίντεο κλιπ πατώντας παρατεταμένα το κουμπί στη λειτουργία φωτογραφίας, αποτρέποντας την εγγραφή βίντεο κατά λάθος.

Αριθμός φωτογραφιών με Χρονοδιακόπτη: Ενώ υπήρχε ήδη η δυνατότητα λήψης αυτόματα πολλών φωτογραφιών διαδοχικά, ο χρήστης μπορεί τώρα να επιλέξει πόσες φωτογραφίες θα ληφθούν (1, 3, 5 ή 7 φωτογραφίες).

Ταχύτερο κλείστρο: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη λήψη έως και επτά φωτογραφιών σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν γίνεται λήψη κινούμενων αντικειμένων.

Λήξη χρονικού ορίου κάμερας: Νέα δυνατότητα επιλογής του χρόνου που θα παραμένει ενεργοποιημένη η εφαρμογή Κάμερα (οθόνη προεπισκόπησης) για 1, 2, 5 ή 10 λεπτά.

Καθαρή προεπισκόπηση σε οθόνες HDMI: Εμφάνιση της προεπισκόπησης της κάμερας χωρίς μενού και κουμπιά σε οθόνες συνδεδεμένες με HDMI.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης