Το PS4 πούλησε διπλάσιες κονσόλες από το Xbox One, αποκαλύπτει η Microsoft

Για χρόνια, η Microsoft αρνείται να μοιραστεί τους αριθμούς πωλήσεων για τις κονσόλες Xbox της, αφήνοντάς μας στο σκοτάδι για το πόσο καλά ή κακά έχουν πουλήσει σε σύγκριση με τα μηχανήματα του PlayStation και της Nintendo.

Το PS4 πούλησε διπλάσιες κονσόλες από το Xbox One, αποκαλύπτει η Microsoft

Αλλά τώρα, νέα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το PS4 φέρεται να πούλησε πάνω από δύο φορές καλύτερα από το Xbox One, σύμφωνα με τη Microsoft. Η Microsoft κυκλοφόρησε το Xbox One το 2013 με έμφαση στην τηλεόραση, το Kinect και την ψυχαγωγία πολυμέσων.

Αυτό κατέληξε να βυθίσει τα πρώτα χρόνια της κονσόλας καθώς η σύγχρονη κονσόλα της Sony εκείνη την εποχή, το PlayStation 4, επικεντρώθηκε εξ ολοκλήρου σε παιχνίδια που οδηγούσαν σε πωλήσεις υπέρ της Sony. Τελικά το Xbox One εγκατέλειψε όλα τα τηλεοπτικά πράγματα και η Microsoft σταμάτησε να αναφέρει αριθμούς πωλήσεων για την κονσόλα λίγα χρόνια μετά την ακατάστατη κυκλοφορία της.

Αυτές οι πληροφορίες για το Xbox One εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από το Game Luster σε έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη Microsoft στην εθνική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βραζιλίας. Το The Verge μπόρεσε να μεταφράσει τα έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η Sony πούλησε πάνω από τις διπλάσιες κονσόλες PS4 σε σύγκριση με το Xbox τελευταίας γενιάς της Microsoft.

«Η Sony ξεπέρασε τη Microsoft όσον αφορά τις πωλήσεις κονσολών και την εγκατεστημένη βάση, έχοντας πουλήσει περισσότερες από τις διπλάσιες [κονσόλες] Xbox στην τελευταία γενιά», επιβεβαίωσε η Microsoft στα δικαστικά έγγραφα που ανέβηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι και αναλυτές εκεί έξω κατάλαβαν ότι το Xbox One δεν είχε πουλήσει τόσο καλά όσο το PS4, το να το ακούς από τη Microsoft εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον καθώς η εταιρεία σταμάτησε να αναφέρει αριθμούς πωλήσεων Xbox το 2016. Είναι επίσης ετυπωσιακό να ακούς πόσο μεγάλο κενό φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του Xbox One και του PS4, με την τελευταίας γενιάς οικιακή κονσόλα της Sony να πωλεί πάνω από διπλάσια σε σύγκριση με το Xbox.

Τα δικαστικά έγγραφα αποτελούν μέρος ενός συνεχούς νομικού ταξιδιού για τη Microsoft, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον έλεγχο από διάφορες ρυθμιστικές ομάδες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με την αμφιλεγόμενη και μαζική εξαγορά της Activision Blizzard.

Κάνοντας μερικά γρήγορα μαθηματικά, η Sony ανέφερε τελευταία ότι οι πωλήσεις του PS4 κατά τη διάρκεια της ζωής τους ήταν λίγο πάνω από 117 εκατομμύρια. Έτσι το Xbox One πούλησε λιγότερα από 58 εκατομμύρια. Ο πραγματικός αριθμός των κονσολών Xbox One που πωλήθηκαν είναι πιθανώς πιο κοντά στα 55 εκατομμύρια, με βάση την προηγούμενη έρευνα από αναλυτές. Ακολουθούν μερικοί συγκρίσιμοι αριθμοί. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις του Xbox 360 έληξαν στα 84 εκατομμύρια το 2014. Το WiiU απέστειλε περίπου 13 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Έτσι το Xbox One πέφτει άνετα ανάμεσα σε αυτά τα δύο προηγούμενα μηχανήματα.

Ακολουθήστε μας στο
facebook | Instagram | Google News

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης