Το Diablo IV, το Cyberpunk 2077 και το Spider-Man τρέχουν ήδη σε macOS χάρη στον νέο εξομοιωτή Game Porting Toolkit

Το MacOS Sonoma beta φαίνεται να εκτελεί παιχνίδια DX12 με σχετική ευκολία στους επεξεργαστές M1 και M2 μέσω του εξομοιωτή Wine που περιλαμβάνεται στο Game Porting Toolkit. Το Cyberpunk 2077 δυσκολεύεται στο M1 με ρυθμίσεις Ultra, αλλά οι επεξεργαστές M2 μπορούν να εκτελέσουν το Diablo IV, το Hogwarts Legacy και το Spider-Man σε περισσότερα από 30 fps.

Το Diablo IV, το Cyberpunk 2077 και το Spider-Man τρέχουν ήδη σε macOS χάρη στον νέο εξομοιωτή Game Porting Toolkit

Η διαβόητη κακή υποστήριξη gaming της Apple θα μπορούσε να γίνει παρελθόν σύντομα με την ενημέρωση macOS Sonoma που προσθέτει μια λειτουργία παιχνιδιού και το Game Porting Toolkit για προγραμματιστές. Αυτά τα χαρακτηριστικά παρουσιάστηκαν χωρίς πολλές φανφάρες στην εκδήλωση WDCC ‘23, αλλά ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτές οι κάπως υποτιμημένες πτυχές gaming που έρχονται στο macOS μπορεί να αποδειχθούν μεγάλη υπόθεση για την Apple τα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, ορισμένοι δοκιμαστές macOS είχαν την ευκαιρία να παίξουν με το Game Porting Toolkit και ανακαλύφθηκε ότι περιλαμβάνει επίσης τον CrossOver εξομοιωτή Wine που επιτρέπει ήδη στους τίτλους παιχνιδιών DX12 να εκτελούνται σε macOS με αξιοπρεπή αποτελέσματα.

macbook cyberpank

Ο εξομοιωτής Wine περιλαμβάνεται στην πραγματικότητα για τους προγραμματιστές παιχνιδιών ώστε να αξιολογούν γρήγορα και να σχεδιάζουν μια θύρα παιχνιδιού, ωστόσο οι χρήστες του macOS προχώρησαν και βελτίωσαν περαιτέρω το λογισμικό για να επιτρέψουν σε παιχνίδια όπως το Diablo IV, το Cyberpunk 2077, το Spider-Man, το Hogwarts Legacy και το Elden Ring να τρέχουν ακόμη και σε επεξεργαστές πρώτης γενιάς M1. Φυσικά, η απόδοση στους επεξεργαστές M1 δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά τα νεότερα μοντέλα M2 με πιο ισχυρά iGPU δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Το Diablo IV, για παράδειγμα, δοκιμάστηκε σε επεξεργαστή M2 Max σε ανάλυση 1512 x 982 (το μισό της πραγματικής μέγιστης ανάλυσης 3024 x 1964) με μέγιστες ρυθμίσεις ποιότητας και το chipset της Apple ήταν σε θέση να τρέξει το παιχνίδι κατά μέσο όρο 80 - 90 fps.

Ένας άλλος κάτοχος του M2 Max δοκίμασε το Hogwarts Legacy με ρυθμίσεις Medium και ανάλυση απόδοσης περιορισμένη στα 1008 x 655 και κατάφερε να χτυπήσει 35-40 fps. Παρόμοιες μετρήσεις fps καταγράφηκαν με τον ίδιο επεξεργαστή στο Spider-Man με ανάλυση 1800 x 1169.

macbook gta3

Η εκτέλεση του Cyberpunk 2077 σε ένα παλαιότερο τσιπ M1 αποδείχθηκε μια μικρή πρόκληση. Ανεβάζοντας τα πάντα μέχρι το Ultra, το παιχνίδι έτρεχε μόνο στα ~15 fps με μειωμένη ανάλυση 1440 x 900. Ένα πιο ισχυρό M2 θα μπορούσε πιθανότατα να φτάσει κοντά στα 60 fps με τις υψηλές ρυθμίσεις.

Το Elden Ring που εκτελείται σε M1 Pro σε ανάλυση 1728 x 1117 έχει σχεδόν 50 fps, ενώ ένα M2 Pro κατάφερε να πετύχει 100+ fps στο GTA 3 Vice City με ανάλυση 1800 x 1033.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα ελήφθησαν χωρίς τη βοήθεια της σούπερ ανάλυσης MetalFX της Apple. Μια εφαρμογή, ανά τίτλο, για αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι πλέον δυνατή με το Game Porting Toolkit, ενισχύοντας περαιτέρω την απόδοση, ελπίζουμε, κατά τουλάχιστον δύο φορές.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης