Η Sony πούλησε πάνω από 38,4 εκατομμύρια PS5 μετά από μια χρονιά ρεκόρ

Τώρα που έχει λύσει τις ελλείψεις εφοδιασμού της, η Sony βλέπει μεγάλη ζήτηση για κονσόλες PlayStation 5. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο blockbuster της, πουλώντας 6,3 εκατομμύρια PS5 - εντυπωσιακό νούμερο σε μια περίοδο εκτός διακοπών - σε σύγκριση με 2 εκατομμύρια πέρυσι.

Η Sony πούλησε πάνω από 38,4 εκατομμύρια PS5 μετά από μια χρονιά ρεκόρ

Αυτό ανεβάζει το σύνολο του για το οικονομικό έτος 2022 σε 19,1 εκατομμύρια, ξεπερνώντας εύκολα τη δική της πρόβλεψη για 18 εκατομμύρια. Η εταιρεία έχει πουλήσει τώρα 38,4 εκατομμύρια PS5 από τότε που κυκλοφόρησε η κονσόλα στα τέλη του 2020.

Τα νέα δεν ήταν τόσο καλά από την πλευρά του λογισμικού. Οι πωλήσεις παιχνιδιών μειώθηκαν στα 68 εκατομμύρια από 70,5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο και χαμηλότερες για το οικονομικό έτος (264,2 εκατομμύρια έναντι 303,2 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2021). Οι χρήστες του PlayStation Network μειώθηκαν στα 108 εκατομμύρια από 112 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο, αν και οι συνδρομητές του PS Plus αυξήθηκαν πολύ ελαφρά.

Όλα αυτά προστέθηκαν σε μια αρκετά μεγάλη ώθηση στα έσοδα στο τμήμα Gaming & Network Services, έως και 1,073 τρισεκατομμύρια γιεν (7,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με 665 δισεκατομμύρια γιεν (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια) το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν, ωστόσο, λόγω της επίδρασης στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Για το έτος, η Sony έφτασε τα 3,9 τρισεκατομμύρια γεν σε πωλήσεις (29 δισεκατομμύρια δολάρια), από 2,7 τρισεκατομμύρια γιεν (19,9 δισεκατομμύρια δολάρια) το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι η πορεία θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, προβλέποντας αύξηση εσόδων κατά 7% για το οικονομικό έτος 2023. Προβλέπει αυξημένες πωλήσεις υλικού, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών, αν και δεν είπε τίποτα για τα αποτελέσματα για το PlayStation VR2 μέχρι σήμερα.

Το τμήμα gaming της Sony εξακολουθεί να κυριαρχεί στα άλλα τμήματα της, αν και οι τεχνολογίες τσιπ/αισθητήρων και ψυχαγωγίας (τηλεοράσεις, κάμερες κ.λπ.) ήταν επίσης φωτεινά σημεία. Συνολικά, η Sony σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων οικονομικού έτους με 11,5 τρισεκατομμύρια γιεν σε πωλήσεις (84,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και 1,21 τρισεκατομμύρια γιεν (8,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε κέρδη.

Η Sony, φυσικά, μόλις σημείωσε μια σημαντική νίκη και έναντι του μεγαλύτερου αντιπάλου της. Χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο μπλόκαρε τη συγχώνευση της Microsoft με την Activision λόγω ανησυχιών για το cloud gaming, αν και η Microsoft έχει δεσμευτεί να αμφισβητήσει την απόφαση.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης