Η Google προειδοποίησε το προσωπικό της για τη χρήση chatbots AI

Το προσωπικό της Google θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό όταν χρησιμοποιεί chatbots AI, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου Bard της εταιρείας. Η εταιρεία έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς το προσωπικό της Google για να τους προειδοποιήσει σχετικά με την κοινή χρήση επιχειρηματικών δεδομένων με chatbots AI.

Η Google προειδοποίησε το προσωπικό της για τη χρήση chatbots AI

Η χρήση chatbots που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη γνωρίζει άνθηση μεταξύ των χρηστών. Ωστόσο, ακόμη και οι εργαζόμενοι μερικές φορές χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα ή να λύσουν ένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι ενδέχεται να μοιράζονται εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρείας με ένα chatbot. Όπως ίσως γνωρίζετε, τα δεδομένα που μοιράζονται με ένα chatbot παραμένουν στους διακομιστές chatbot και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων.

Αναφέρθηκε στις αρχές Απριλίου ότι το ChatGPT διέρρευσε πληροφορίες ημιαγωγών της Samsung αφού οι υπάλληλοι της εταιρείας μοιράστηκαν πηγαίους κώδικες με το εργαλείο. Εκείνη την εποχή, η Samsung εφάρμοσε προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Τώρα, η Google ακολουθεί τον ίδιο δρόμο ζητώντας από τους υπαλλήλους να μην εισάγουν εμπιστευτικό υλικό σε chatbots AI.

Οι υπάλληλοι της Google δεν θα πρέπει να εισάγουν εμπιστευτικά δεδομένα σε chatbot AI

Η εταιρία ζητά επίσης από τους μηχανικούς και τους προγραμματιστές να μην χρησιμοποιούν τους κωδικούς που δημιουργούνται από chatbots AI. Η Google σημείωσε ότι προτιμά να παραμένει διαφανής σχετικά με τους περιορισμούς των προϊόντων της, ενώ γνωρίζει ότι ο Bard μπορεί να κάνει ανεπιθύμητες προτάσεις κωδικών.

"Μην συμπεριλαμβάνετε εμπιστευτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες στις συνομιλίες Bard σας", σημείωσε η Google στην ενημερωμένη σημείωση απορρήτου της.

Το Google Bard είναι ακόμα ένα «πειραματικό» προϊόν για την εταιρεία που στοχεύει να επεκταθεί σε περισσότερες αγορές τα επόμενα χρόνια. Το Bard θα μπορούσε σύντομα να είναι διαθέσιμο σε 180 χώρες και 40 γλώσσες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ευρωπαίοι φύλακες ζήτησαν πρόσφατα από την Google να εξηγήσει τον αντίκτυπο του Bard στο απόρρητο πριν από την επίσημη κυκλοφορία στην ήπειρο. Η εταιρεία συναντήθηκε με την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας για να συζητήσει το θέμα.

Ο ανταγωνισμός της Google με τη Microsoft στην αγορά αναζήτησης γίνεται όλο και πιο ευαίσθητος για την εταιρεία. Βασιζόμενη στις πρωτοβουλίες ChatGPT και OpenAI, η Microsoft μετατρέπει το Bing σε επίμονο αντίπαλο για την Αναζήτηση Google. Τα επόμενα χρόνια, οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να εξαλειφθούν και να αντικατασταθούν από ένα chatbot AI.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης