Το TikTok απέχει μία υπογραφή από την απαγόρευση σε μια πολιτεία των ΗΠΑ

Η Μοντάνα απέχει μόλις μια υπογραφή από το να γίνει η πρώτη πολιτεία που θα απαγορεύσει το TikTok. Αφού το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εφαρμογής βίντεο σύντομης μορφής πέρασε από το Σώμα της Μοντάνα με 54-43, η νομοθεσία κατευθύνεται προς το γραφείο του κυβερνήτη Γκρεγκ Τζιανφόρτε.

Το TikTok απέχει μία υπογραφή από την απαγόρευση σε μια πολιτεία των ΗΠΑ

Εάν ο Gianforte υπογράψει το νομοσχέδιο, το TikTok δεν θα επιτρέπεται να λειτουργεί στην πολιτεία της Μοντάνα και τα καταστήματα εφαρμογών στην πολιτεία θα απαγορεύεται να προσφέρουν τη λήψη του.

Το TikTok θα μπορούσε να απαγορευτεί στη Μοντάνα εάν ο κυβερνήτης υπογράψει ένα νομοσχέδιο

Εάν ο κυβερνήτης βάλει την υπογραφή του στο SB419, όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο, η απαγόρευση του TikTok θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ενώ το TikTok είναι ο στόχος του νομοσχεδίου, όπως γράφτηκε, τα καταστήματα εφαρμογών που παραβιάζουν το νόμο θα μπορούσαν να αρχίσουν να συσσωρεύουν τεράστια πρόστιμα ύψους 10.000 $ την ημέρα. Τα άτομα στη Μοντάνα που είναι χρήστες TikTok δεν θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή φυλάκιση για τη χρήση της εφαρμογής TikTok.

Η Brooke Stroyke, εκπρόσωπος του κυβερνήτη, είπε: «Ο κυβερνήτης θα εξετάσει προσεκτικά οποιοδήποτε νομοσχέδιο στείλει το νομοθετικό σώμα στο γραφείο του». Πίσω τον Δεκέμβριο, ο Gianforte απαγόρευσε τη χρήση του TikTok σε συσκευές που ανήκουν στην πολιτειακή κυβέρνηση και ένα μήνα αργότερα έπεισε το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα να κάνει το ίδιο -όπως και έγινε.

Το TikTok κυκλοφόρησε μια δήλωση επικαλούμενη την Πρώτη Τροποποίηση ενώ υπαινίσσεται μια πιθανή αγωγή. «Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν κανένα εφικτό σχέδιο για να λειτουργήσουν αυτή την προσπάθεια λογοκρισίας των αμερικανικών φωνών και ότι η συνταγματικότητα του νομοσχεδίου θα αποφασιστεί από τα δικαστήρια», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του TikTok, Μπρουκ Ομπερβέτερ. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους χρήστες και τους δημιουργούς του TikTok στη Μοντάνα, των οποίων τα προς το ζην και τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης απειλούνται από αυτή την κατάφωρη κυβερνητική υπερβολή».

Το νομοσχέδιο αναφέρει επίσης το «επικίνδυνο περιεχόμενο» και τις «επικίνδυνες προκλήσεις» του TikTok. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των Συρακουσών και μελετητής της Πρώτης Τροποποίησης, Λιν Γκρίνκι, είπε ότι η νομοθεσία είναι τόσο ασαφής, που είναι «σχεδόν ανεφάρμοστη».

Εκτός από την ανησυχία για το περιεχόμενο που διαδίδεται στους Αμερικανούς από ορισμένους δημιουργούς του TikTok, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για την εταιρεία που κατέχει το TikTok, μια κινεζική εταιρεία που ονομάζεται ByteDance. Όπως συμβαίνει με κάθε κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, η ByteDance μπορεί να αναγκαστεί να παραδώσει δεδομένα που έχει συλλέξει από Αμερικανούς χρήστες TikTok στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (CCP). Πέρυσι ανακαλύφθηκε ότι η έκδοση iOS του TikTok είχε ένα πληκτρολόγιο εντός εφαρμογής που συλλέγει πληκτρολογήσεις.

Τόσο η κυβέρνηση Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν ζήτησαν από την ByteDance να διαχωρίσει τις δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ σε μια αμερικανική εταιρεία. Είναι ενδιαφέρον ότι η έκδοση του TikTok που είναι διαθέσιμη στην Κίνα, Douyin, ανήκει επίσης στην ByteDance. Αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες καθώς η Douyin εμπλέκεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και μένει μακριά από το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο που βρίσκεται στο TikTok μέσω της λογοκρισίας από την κινεζική κυβέρνηση.

Πάνω από τις μισές από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν τη χρήση του TikTok

Το TikTok ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των ΗΠΑ για την ByteDance να εκποιήσει τις δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ, δημιουργώντας το "Project Texas" το οποίο θα δημιουργούσε ένα τείχος προστασίας γύρω από τα δεδομένα των ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τους νομοθέτες. Περισσότερες από τις μισές από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν τη χρήση του TikTok. Αυτό ανησυχεί τον Morgan Reed, πρόεδρο της The App Association που λαμβάνει το ήμισυ της χρηματοδότησής της από την Apple.

Ο Ριντ ανησυχεί ότι «Αν και μπορεί να ξεκινήσει με το TikTok, σαφώς δεν θα τελειώσει εκεί». Ένας όμιλος τεχνολογικής βιομηχανίας με την ονομασία NetChoice στον οποίο είναι μέλος η TikTok, δήλωσε την Παρασκευή ότι το SB419 παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Ο Carl Szabo, αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της NetChoice, δήλωσε: «Αυτή η κίνηση από το νομοθετικό σώμα της Μοντάνα δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσπαθήσει να απαγορεύσει οποιαδήποτε επιχείρηση δεν της αρέσει χωρίς σαφή στοιχεία για αδικήματα.

Ο Szabo πρόσθεσε, "Το Σύνταγμα των ΗΠΑ σαφώς απαγορεύει στους νομοθέτες να ψηφίσουν νόμους για την ποινικοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου ή επιχείρησης. Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Τζιανφόρτε θα πρέπει να ασκήσει βέτο σε αυτόν τον σαφώς αντισυνταγματικό νόμο." Και η ACLU μπήκε επίσης στην πράξη γράφοντας μια επιστολή που έλεγε: "Το SB419 είναι λογοκρισία - θα αποκόψει άδικα τους Montanans από μια πλατφόρμα όπου μιλούν και ανταλλάσσουν ιδέες καθημερινά και θα δημιουργούσε ένα ανησυχητικό προηγούμενο για υπερβολικό κυβερνητικό έλεγχο για το πώς οι κάτοικοι της Μοντάνα χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο».

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης