Η Samsung επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει κινητά GPU με AMD

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την AMD για να φέρει GPU που βασίζονται σε Radeon σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, υποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να προβληθεί σε μελλοντικά smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές με επωνυμία Galaxy.

Η Samsung επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει κινητά GPU με AMD

Η Samsung έχει, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, δηλώσει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την AMD για την ανάπτυξη φορητών GPU, παρά το γεγονός ότι το Exynos 2200 δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τον κόμβο 4 nm του υποκατηγοριακού κόμβου του Samsung Foundries, το Xclipse 920 κατάφερε να ξεπεράσει τις επιδόσεις της Adreno 730 του Snapdragon 8 Gen 1. Τώρα, η Samsung δημοσίευσε ένα ακόμη δελτίο τύπου που αναφέρει ότι η συνεργασία της με την AMD είναι εδώ για να μείνει.

Ο Seogjun Lee, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ανάπτυξης Επεξεργαστή Εφαρμογών (AP) στη Samsung, λέει ότι και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη λύσεων γραφικών αιχμής για κινητές συσκευές. Συμβαδίζει με μια παλαιότερη φήμη, η οποία ανέφερε ότι η Samsung θα αρχίσει να αναπτύσσει GPU στο εσωτερικό της. Η προαναφερθείσα συμφωνία θα βοηθήσει τη Samsung να αδειοδοτήσει στοιχεία της τεράστιας βιβλιοθήκης IP της AMD.

Επιπλέον, οι φήμες σχετικά με το Exynos 2400 και την GPU Xclipse X940 έχουν αρχίσει να επικρατούν στα τεχνολογικά φόρουμ της Νότιας Κορέας. Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω το επιχείρημα ότι η Samsung έχει κάτι που απαιτεί την IP της AMD. Η ναυαρχίδα GPU συσκευάζει 6 WGP (12 CU), είναι ικανή για ανίχνευση ακτίνων σε επίπεδο υλικού και βασίζεται στην GPU Radeon 680M που βρίσκεται σε ορισμένες SKU Ryzen 6000. Εάν αυτές οι προδιαγραφές είναι ακριβείς, το Xclipse X940 μπορεί εύκολα να καταστρέψει τις Adreno GPU της Qualcomm, οι οποίες, κατά ειρωνικό τρόπο, βασίζονται επίσης στο Radeon.

Η εκτεταμένη συνεργασία της Samsung με την AMD θα μπορούσε επίσης να φθάσει σε προϊόντα μεσαίας κατηγορίας όπως το Exynos 1380. Προς το παρόν, η Samsung έχει τηρήσει τις off-the-shelf GPUs Arm Mali, αλλά με αρκετό χρόνο και πόρους, η Samsung θα μπορούσε να έχει μία μεσαίας κατηγορίας GPU για κινητά με Radeon για όλα τα τμήματα. Θα μπορούσε, ωστόσο, να βρει έναν απίθανο ανταγωνιστή στην MediaTek, η οποία έχει συνεργαστεί με τη Nvidia για να φέρει AI στις GPU της.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης