Η Apple συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα χρηστών iPhone ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου, σύμφωνα με αγωγές

Μια νέα μήνυση ισχυρίζεται ότι η Apple συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα χρηστών σε εφαρμογές iPhone, ακόμη και όταν οι χρήστες έχουν εξαιρεθεί από την παρακολούθηση δεδομένων. Αυτή η παρακολούθηση έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις ότι η Apple προστατεύει το απόρρητο των χρηστών και μπορεί να απενεργοποιήσει πλήρως κάθε είδους συλλογή δεδομένων στις εφαρμογές της Apple.

Η Apple συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα χρηστών iPhone ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου, σύμφωνα με αγωγές

Η Apple υπερηφανεύεται ότι δίνει στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο του απορρήτου τους σε iPhone και iPad. Μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας υπερασπίζεται το πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα χρήστη στο iOS. Ωστόσο, εάν οι αξιώσεις σε μια νέα αγωγή είναι αληθινές, τότε η Apple δεν ανταποκρίνεται στους ισχυρισμούς της για σεβασμό του απορρήτου των χρηστών.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε από τον κάτοικο της Νέας Υόρκης, Elliot Libman, ισχυρίζεται ότι η Apple συνεχίζει να παρακολουθεί δεδομένα χρηστών σε εφαρμογές iPhone στο απόθεμα. (Οι εφαρμογές Stock είναι οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε ένα iPhone από προεπιλογή, όπως οι Χάρτες, το App Store και άλλα.) Ουσιαστικά, η αγωγή υποστηρίζει ότι οι επιλογές που επιτρέπουν στους χρήστες να εμποδίζουν τα τηλέφωνά τους να μοιράζονται δεδομένα αναλυτικών στοιχείων συσκευών, εμποδίζουν τις εφαρμογές να παρακολουθούν δεδομένα, και άλλα είναι χωρίς νόημα, τουλάχιστον όσον αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Η αγωγή βασίζεται σε πρόσφατους ισχυρισμούς ερευνητών ασφαλείας στο Mysk. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι επιλογές απορρήτου των χρηστών δεν εμποδίζουν την Apple να συνεχίσει να παρακολουθεί τη χρήση σε εφαρμογές στοκ. Με άλλα λόγια, η Apple αγνοεί την προτίμηση των χρηστών για απόρρητο όσον αφορά τις εφαρμογές στοκ και θα παρακολουθεί κάθε πάτημα ή κύλιση, πόσο καιρό οι χρήστες βλέπουν τι υπάρχει στην οθόνη τους και άλλα σχετικά δεδομένα για μοναδικούς χρήστες δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ακόμα κι αν οι χρήστες ακολουθούν τις οδηγίες της Apple σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου, «η Apple εξακολουθεί να καταγράφει τη χρήση εφαρμογών των καταναλωτών, τις επικοινωνίες περιήγησης σε εφαρμογές και τις προσωπικές πληροφορίες στις ιδιόκτητες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των App Store, Apple Music, Apple TV , Βιβλία και Μετοχές."

Αν και αυτή η είδηση ​​είναι ανησυχητική, αυτή τη στιγμή είναι απλώς ένας ισχυρισμός. Οι ερευνητές έχουν παράσχει κάποια στοιχεία, αλλά οι ισχυρισμοί τους δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας ή αναλυτές. Η αγωγή βρίσκεται μόνο στα αρχικά στάδια, επομένως εναπόκειται σε δικαστή να καθορίσει εάν οι αξιώσεις είναι έγκυρες ή όχι και εάν η Apple παραβίασε ή όχι τους νόμους περί απορρήτου στις πρακτικές της.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης