Πολλοί θεωρούν τον Yongping ως τον πατέρα της κινεζικής βιομηχανίας smartphone. Από τις πρώτες μέρες της, η BBK είχε τρεις μεγάλους κλάδους -- ηλεκτρονικά εκπαίδευσης, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και συσκευές επικοινωνίας -- με ξεχωριστούς επικεφαλής τμημάτων και ομάδες.
Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της εταιρίας, ο Yongping άρχισε να χωρίζει αυτά τα τμήματα σε μεμονωμένες οντότητες το 1999, μειώνοντας έτσι το μερίδιό του στην BBK Electronics στο 17%. Έτσι δημιουργήθηκε η Oppo το 2004, με επικεφαλής τον Chen Mingyong και η Vivo το 2009, με επικεφαλής τον Shen Wei.
Η BBK Electronics διαφοροποίησε επίσης το χαρτοφυλάκιό της, παρουσιάζοντας νέες μάρκες όπως η OnePlus, η Realme και πιο πρόσφατα την iQOO.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone;
Ενώ η Samsung, η Apple και η Xiaomi οδηγούν τον αγώνα για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο και φαίνονται στις πρώτες θέσεις, η BBK Electronics δεν βρίσκει ποτέ αναφορά στη λίστα.
Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys από τον Απρίλιο, είναι κοντά στο να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, με την Oppo και τη Vivo να κατέχουν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 10% και 8%, αντίστοιχα.
Αυτό τοποθετεί την BBK στο ίδιο επίπεδο με την Apple (18%) και μπροστά από τη Xiaomi με 13%.
Η BBK δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων στην Κίνα – οι μάρκες της έχουν εξαιρετικά καλή απόδοση και στην Ινδία αλλά και πλέον έχουν αρχίσει να έχουν παρουσία και στην Ευρώπη καθώς εκτός από την realme πρόσφατα είδαμε και τις Oppo και Vivo να έχουν επίσημη παρουσία. Παρ' όλα αυτά, η BBK παραμένει ένα άγνωστο όνομα σε πολλούς. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά μέρος της στρατηγικής που χάραξε ο Yongping όταν πρωτοξεκίνησε την εταιρεία.
Ακολουθήστε μας στο
facebook | Instagram | Google News
follow us
Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε Facebook, Instagram, Youtube