Γνωρίστε την BBK Electronics, τον κινεζικό γίγαντα πίσω από τις Oppo, Vivo, OnePlus και realme

Η BBK Electronics είναι ένας κατασκευαστής smartphone με έδρα το Dongguan που ξεκίνησε από έναν μυστικοπαθή δισεκατομμυριούχο τον Duan Yongping το 1995. Ελέγχει μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες αλυσίδες εφοδιασμού ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, η BBK Electronics είναι το κρυμμένο όνομα πίσω από μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες smartphone στον κόσμο.

Γνωρίστε την BBK Electronics, τον κινεζικό γίγαντα πίσω από τις Oppo, Vivo, OnePlus και realme

Πολλοί θεωρούν τον Yongping ως τον πατέρα της κινεζικής βιομηχανίας smartphone. Από τις πρώτες μέρες της, η BBK είχε τρεις μεγάλους κλάδους -- ηλεκτρονικά εκπαίδευσης, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και συσκευές επικοινωνίας -- με ξεχωριστούς επικεφαλής τμημάτων και ομάδες.

Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της εταιρίας, ο Yongping άρχισε να χωρίζει αυτά τα τμήματα σε μεμονωμένες οντότητες το 1999, μειώνοντας έτσι το μερίδιό του στην BBK Electronics στο 17%. Έτσι δημιουργήθηκε η Oppo το 2004, με επικεφαλής τον Chen Mingyong και η Vivo το 2009, με επικεφαλής τον Shen Wei.

Η BBK Electronics διαφοροποίησε επίσης το χαρτοφυλάκιό της, παρουσιάζοντας νέες μάρκες όπως η OnePlus, η Realme και πιο πρόσφατα την iQOO.

bbk group

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone;

Ενώ η Samsung, η Apple και η Xiaomi οδηγούν τον αγώνα για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο και φαίνονται στις πρώτες θέσεις, η BBK Electronics δεν βρίσκει ποτέ αναφορά στη λίστα.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys από τον Απρίλιο, είναι κοντά στο να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, με την Oppo και τη Vivo να κατέχουν παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 10% και 8%, αντίστοιχα.

Αυτό τοποθετεί την BBK στο ίδιο επίπεδο με την Apple (18%) και μπροστά από τη Xiaomi με 13%.

Η BBK δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων στην Κίνα – οι μάρκες της έχουν εξαιρετικά καλή απόδοση και στην Ινδία αλλά και πλέον έχουν αρχίσει να έχουν παρουσία και στην Ευρώπη καθώς εκτός από την realme πρόσφατα είδαμε και τις Oppo και Vivo να έχουν επίσημη παρουσία. Παρ' όλα αυτά, η BBK παραμένει ένα άγνωστο όνομα σε πολλούς. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά μέρος της στρατηγικής που χάραξε ο Yongping όταν πρωτοξεκίνησε την εταιρεία.

Ακολουθήστε μας στο
facebook | Instagram | Google News

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να γράφει αλλά να μην φαίνεται το όνομα του και η φωτογραφία του
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης