• vs Battles
  • Δημοσιεύτηκε:

Honor View 10 vs Samsung Galaxy S9

Το πιο πρόσφατο smartphone View 10 της Honor δίνει στους καταναλωτές μεγάλες αποδόσεις υλικού και λογισμικού που συνήθως υπάρχουν σε τηλέφωνα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ περισσότερο από την τρέχουσα τιμή του. Το πρόσφατο Samsung Galaxy S9, το οποίο ξεκινά στην τιμή των 750 €, είναι πραγματικά καλύτερο από το View 10;

Ας δούμε τα δύο τηλέφωνα και να δούμε ποιo πραγματικά δίνει περισσότερη αξία για τα χρήματα του.

Σχεδιασμός

Το Honor View 10 περιλαμβάνει ένα μεταλλικό σώμα με ωραίο φινίρισμα και στρογγυλεμένες γωνίες. Το πίσω μέρος του τηλεφώνου διαθέτει τις διπλές πίσω κάμερες του τηλεφώνου. Μπροστά στο κάτω μέρος, μπορείτε να βρείτε το κουμπί home του τηλεφώνου στο κάτω μέρος της οθόνης με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, μαζί με τους κανονικούς αισθητήρες στην κορυφή.

Το Samsung Galaxy S9 περιλαμβάνει τα πρότυπα καμπυλωτά γυάλινα πάνελ της εταιρείας, μπροστά και πίσω, με ένα πλαίσιο αλουμινίου στο μεταξύ. Ο πίσω αισθητήρας κάμερας και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από αυτόν βρίσκονται στην πίσω πλευρά στο πάνω μέρος. Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν υποδοχές για ακουστικά οι οποίες έχουν αρχίσει να καταργούνται σε άλλα smartphones.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν την μεταλλική εμφάνιση του View 10 σε αντίθεση με το γυαλί του Samsung S9, αλλά είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Οθόνη

Το Honor View 10 χρησιμοποιεί παλαιότερη τεχνολογία IPS LCD στην μεγάλη οθόνη 5.99 ιντσών. Διαθέτει ανάλυση 1,080 x 2,160, λόγο ανάλυσης οθόνης 18: 9 και θα πρέπει να προσφέρει άφθονο χώρο στην οθόνη για τυχόν μέσα ενημέρωσης ή ανάγκες παιχνιδιών.

Το Galaxy S9 έχει μια μικρότερη οθόνη, στις 5,8 ίντσες, αλλά χρησιμοποιεί την νεότερη τεχνολογία Super AMOLED για το panel. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε μια πολύ καλύτερη εμπειρία, με βαθύτερους μαύρους τόνους και πιο ζωντανά χρώματα. Πράγματι, η οθόνη του S9 μπορεί να είναι έως και 15% φωτεινότερη από το παλιό Galaxy S8. Το S9 έχει επίσης μεγαλύτερη ανάλυση 2,960 x 1,440 σε σύγκριση με το View 10 και αναλογία διαστάσεων 18,5: 9.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οθόνη του Galaxy S9 είναι ανώτερη σχεδόν σε κάθε τρόπο από το View 10, εκτός από το πραγματικό μέγεθος οθόνης. Αν θέλετε ένα smartphone να προβάλλει καλύτερα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας και να παίζει video και παιχνίδια με την υψηλότερη ανάλυση, το Galaxy S9 είναι αυτό που θα αποκτήσετε.

Απόδοση

Το Honor View 10 τρέχει με το τελευταίο και ισχυρότερο εσωτερικό chipset της Huawei, τον οκταπύρηνο Kirin 970, με τη δική του GPU Mali-G72 MP12, 6GB μνήμης RAM και 128GB εσωτερικής αποθήκευσης. Το Kirin 970 χρησιμοποιεί επίσης τη δική του μονάδα νευρικής επεξεργασίας (NPU). Η NPU βοηθάει το View 10 να επιταχύνει την επεξεργασία των εικόνων, να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να διαχειριστεί καλύτερα τη μνήμη της όταν πρόκειται για τις εφαρμογές της.

Το Samsung Galaxy S9 (στην Ευρώπη.) χρησιμοποιεί τον νεότερο και ταχύτερο οχταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 9810 Octa. Στις δικές μας δοκιμές διαπιστώσαμε ότι το τσιπ τρέχει πιο γρήγορα από το Huawei Mate 10, το οποίο έχει το ίδιο Kirin 970 με το View 10. Το Galaxy S9 έχει μόνο 4GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, αρκετά κάτω από τις προδιαγραφές του View 10. 

Ενώ το κύριο τσιπ του Galaxy S9 μπορεί να νικήσει το View 10 σε καθαρή ταχύτητα, έχοντας λιγότερη μνήμη και αποθήκευση, βλάπτει το S9. Αν θέλετε περισσότερη μνήμη RAM και περισσότερο ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης και μπορεί να αντιμετωπίσετε μια κάπως πιο αργή απόδοση, ίσως αξίζει να εξετάσετε το View 10.

Hardware

Τόσο το Honor View 10 όσο και το Samsung Galaxy S9 μοιράζονται μερικές λειτουργίες υλικού που δεν έχουν βρεθεί σε άλλα κινητά τηλέφωνα, όπως μια υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλ. και μία υποδοχή κάρτας microSD για να προσθέσετε ακόμα περισσότερη αποθήκευση. Ωστόσο, το View 10 διαθέτει ορισμένες λειτουργίες που δεν διαθέτει το Galaxy S9, συμπεριλαμβανομένων των διπλών θυρίδων SIM και του blaster IR, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση.

Το Galaxy S9 διαθέτει μερικές ωραίες πρόσθετες λειτουργίες υλικού, συμπεριλαμβανομένων των διπλών speakers για πρώτη φορά σε μια ναυαρχίδα της Samsung, μαζί με την υποστήριξη του Dolby Atmos. Έχει επίσης IP67 rating για αντοχή σε νερό και σκόνη.

Το Galaxy S9 χρησιμοποιεί μια μπαταρία 3.000mAh, αλλά το View 10 έρχεται με πολύ μεγαλύτερη μπαταρία 3.750mAh. Το χαρακτηριστικό αυτό, σε συνδυασμό με την τεχνολογία SuperCharge της Huawei, της επιτρέπει να ανεβαίνει από το μηδέν στο 50% της χωρητικότητάς της με μόλις 30 λεπτά φόρτισης. Ωστόσο, το Galaxy S9 υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση μέσω των pads που βασίζονται σε Qi, κάτι το οποίο δεν έχει το View 10.

Camera

Το Honor View 10 έχει εντυπωσιακό υλικό κάμερας για ένα τηλέφωνο στην περιοχή τιμών του. Έχει δύο αισθητήρες στην πλάτη - ένα βασικό shooter 16GB RGB, μαζί με έναν δευτερεύοντα monochrome αισθητήρα 20MP. Ο δεύτερος αισθητήρας επιτρέπει πιο λεπτομερείς εικόνες. Και οι δύο φακοί έχουν φωτεινό διάφραγμα f / 1,8 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS).

Η NPU στον επεξεργαστή του View 10 υποτίθεται ότι βοηθά τους ιδιοκτήτες να τραβήξουν καλύτερα φωτογραφίες με την κάμερα, καθώς μπορεί αυτόματα να επιλέξει την καλύτερη λειτουργία κάμερας από 13 διαφορετικές επιλογές. Το View 10 διαθέτει επίσης μια κάμερα 13MP εμπρός με μια ευφυή λειτουργία πορτρέτου λήψης μπροστά για καλύτερες φωτογραφίες selfie. Το τσιπ Kirin 970 υποστηρίζει την ακριβή ανίχνευση των προσώπων και του φόντου, ειδικά όταν τραβάτε μόνοι σας. Τα σύνορα μεταξύ ανθρώπων και φόντου σε μια φωτογραφία είναι σαφέστερα, με αποτέλεσμα καλύτερα αποτελέσματα bokeh.

Το Samsung Galaxy S9 έχει βελτιώσει το υλικό και το λογισμικό της κάμερας, κάνοντας κάποια updates σε σχέση με το Galaxy S8. Ενώ υπάρχει μόνο μία φωτογραφική μηχανή 12MP στην πλάτη, έχει μια μηχανική ίριδα που μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε δύο ανοίγματα. Αυτή η δυνατότητα διπλού διαφράγματος επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ ενός πιο κλειστού f / 2.4 και ενός πιο ανοικτού f / 1.5, με τη δεύτερη ρύθμιση να επιτρέπει καλύτερες εικόνες χαμηλού φωτισμού.

Οι φίλοι των βίντεο αργής κίνησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πίσω κάμερα του S9 για να τραβήξουν κλιπ σε 960 fps σε 720p ή σε 240 fps σε 1080p. Υποστηρίζει επίσης την επεξεργασία πολλαπλών πλαισίων, η οποία επιτρέπει στην κάμερα να λάβει 12 καρέ, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν και να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή τελική φωτογραφία. Το Galaxy S9 διαθέτει επίσης ένα μπροστινό αισθητήρα 8 MP.

Συμπέρασμα

Το Honor View 10 έχει αρκετό νέο εξοπλισμό υλικού και λογισμικού υψηλού επιπέδου για πολύ λιγότερο από ό, τι η Samsung έχει κυκλοφορήσει στο ίδιο εύρος τιμών. Έχει πολύ περισσότερη μνήμη RAM και μεγαλύτερη χωρητικότητα από το Samsung Galaxy S9, για αρκετά λιγότερα ευρώ. Ωστόσο, το Galaxy S9 έχει κάνει καλή δουλειά στο να προσθέσει λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο View 10, συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής φωτογραφικής μηχανής, μιας οθόνης υψηλότερης ανάλυσης και ναι, AR Emoji.

Στο τέλος της ημέρας, το Samsung Galaxy S9 είναι προφανώς το πιο προηγμένο από τα δύο. Αξίζει να πληρώσεις τα επιπλέον χρήματα; Αυτό εξαρτάται από εσένα.

Περισσότερα

 

fb techfreaks youtube techfreaks