Οι καλύτερες open source εφαρμογές για Android

Οι εφαρμογές open source (ανοιχτού κώδικα) έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι ένα ευέλικτο πρότυπο, βοηθά την κοινότητα και η κοινότητα μπορεί να βοηθήσει τα έργα ανοιχτού κώδικα να αναπτυχθούν. Το Android είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο ισχυρά έργα ανοιχτού κώδικα όλων των εποχών. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές ανοιχτού κώδικα στο Android, εκτός από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Ακολουθούν ορισμένες από τις καλύτερες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για το Android.

Οι open source εφαρμογές για android που θα σας παρουσιάσουμε είναι επιλεγμένες με βάση την χρηστικότητα, την λειτουργικότητα και φυσικά ότι δεν έχουν διαφημίσεις ή extra χρεώσεις για υπηρεσίες.

Lawnchair Launcher

Lawnchair Launcher

Το Lawnchair Launcher είναι μία από τις νεότερες εφαρμογές ανοικτού κώδικα στη λίστα. Πρόκειται για έναν launcher με stock Android θέμα. Mοιάζει αρκετά με το Pixel Launcher, εκτός από ότι έρχεται με περισσότερες δυνατότητες. Περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του Google Now (με πρόσθετο), την υποστήριξη πακέτου εικονιδίων, το μέγεθος μεταβλητού εικονιδίου, τη λειτουργία θολώματος και άλλες προσαρμογές. Αυτό είναι ακόμα σε beta. Ωστόσο, αισθανόμαστε άνετα και το συστήνουμε σχεδόν σε όλους. Είναι επίσης δωρεάν, ανοικτού κώδικα και εξαιρετικά λειτουργικό. 

Κατεβάστε το από το Google Play

VLC

vlc

Το VLC είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες πλατφόρμες από τις περισσότερες άλλες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων. Επιπλέον, είναι ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει μια σειρά ασυνήθιστων μορφών, όπως DVD ISO, ζωντανές συνδέσεις ροής και τόνους κωδικοποιητών ήχου. Θα πρέπει να καλύπτει όλα τα βασικά. Εντούτοις, δεν το συνιστούμε ως αποκλειστικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου, διότι είναι κατά τη γνώμη μας λίγο υπερβολικό. Διαφορετικά, αυτό είναι φανταστικό.

Κατεβάστε το από το Google Play

Financisto - Personal Finance Tracker

Financisto

Το Financisto είναι ένα λογισμικό παρακολούθησης των προσωπικών σας χρηματικών κινήσεων και οικονομικών ανοιχτού κώδικα. Προσφέροι πολλαπλούς λογαριασμούς, πολλαπλά νομίσματα. Το νόμισμα σας και συναλλαγματικές ισοτιμίες. Προγραμματισμένες & επαναλαμβανόμενες συναλλαγές. Διαχωρισμός συναλλαγών. Έργα και δικαιούχοι. Φιλτράρισμα και αναφορές- Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε Cloud (Dropbox, Google Docs). Εισαγωγή / εξαγωγή QIF / CSV.

Κατεβάστε το από το Google Play

Keepass2Android Offline

keepass2android

Το Keepass2Android είναι μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα για το Android. Διαβάζει και γράφει αρχεία .kdbx, τη μορφή της βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείται από το δημοφιλές KeePass 2.x Password Safe για Windows και άλλα λειτουργικά συστήματα. Το περιβάλλον εργασίας χρήστη βασίζεται στο Keepassdroid (από τον Brian Pellin), που μεταφέρεται από τη Java σε Mono για Android. Το backend χρησιμοποιεί τις αρχικές βιβλιοθήκες KeePass για να χειριστεί την πρόσβαση στο αρχείο για να διασφαλίσει τη συμβατότητα μορφής αρχείου.

Κατεβάστε το από το Google Play

Standard Notes

standard notes

Το standard notes είναι μια απλή και ιδιωτική εφαρμογή σημειώσεων. Συγχρονίζει τις σημειώσεις σας με ασφάλεια σε όλες τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών σας Android, Windows, iOS, Linux και Web. Με τον όρο ιδιωτικό σημαίνει, οι σημειώσεις σας είναι κρυπτογραφημένες edge-to-edge, οπότε μπορείτε μόνο εσείς να διαβάσετε τις σημειώσεις σας. Ακόμα και οι δημιουργοί δεν μπορούν να διαβάσουν το περιεχόμενο των σημειώσεών σας.

Το απλό σημαίνει ότι κάνει μια δουλειά και το κάνει καλά. Οι standard notes είναι ένας ασφαλής και βιώσιμος χώρος για τη δουλειά της ζωής σας. Η εφαρμογή εστιάζει στο να διευκολύνει την εγγραφή σημειώσεων οπουδήποτε και συγχρονισμού τους με κρυπτογράφηση σε όλες τις συσκευές σας.

Κατεβάστε το από το Google Play

Αφήστε ένα σχόλιο με την αγαπημένη σας open source εφαρμογή, αν δεν την αναφέραμε!

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα