Η Samsung αποκαλύπτει το μυστικό λήψης "απίστευτων" φωτογραφιών με ένα τηλέφωνο Galaxy S10

Η Samsung αποκάλυψε σήμερα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα κάμερας με τεχνολογία AI στη γραμμή Galaxy S10. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο φακός Ultra Wide είναι το μυστικό για τη λήψη "απίστευτων" εικόνων με τα νέα μοντέλα κορυφαίων προδιαγραφών. Το Galaxy S10e, το Galaxy S10 και το Galaxy S10 + είναι όλα εξοπλισμένα με μια φωτογραφική μηχανή 16MP με μια κάμερα που βλέπει προς τα πίσω και έναν φακό Ultra Wide.Και τα τρία τηλέφωνα διαθέτουν επίσης μια κύρια φωτογραφική μηχανή 12MP με μεταβλητό διάφραγμα και τα Galaxy S10 και Galaxy S10 + φέρουν κάμερα 12MP με 2x οπτικό ζουμ. Οι κάμερες Ultra Wide της σειράς Galaxy S10 μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις λειτουργίες Live Focus και Panorama. η πρώτη επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν το επίπεδο της επίδρασης bokeh (θόλωσης) στα πορτρέτα.

Η Samsung βελτίωσε τη σταθερότητα των βίντεο που καταγράφονται χρησιμοποιώντας ένα από τα τηλέφωνα Galaxy S10 χάρη στη νέα λειτουργία Super Steady. Μια τεχνολογία που ονομάζεται VDIS (Video Digital Image Stabilization) προβλέπει ότι τα θέματα σε ένα βίντεο θα κινούνται σωστά πριν και κατά τη διάρκεια της πραγματικής εγγραφής και προβλέποντας αυτές τις κινήσεις εκ των προτέρων, η κάμερα μπορεί να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές για να μειώσει οποιοδήποτε "τρεμούλιασα" σε εγγεγραμμένα βίντεο . Για τη φωτογραφική μηχανή του Galaxy S10, Wonseok Song, δήλωσε ότι η καλύτερη τεχνολογία σταθεροποίησης βίντεο απαιτεί μια μείωση στη γωνία θέασης της κάμερας. "Αλλά χάρη στον φακό Ultra Wide, το S10 είναι σε θέση να υποστηρίξει μια φυσική γωνία θέασης ενώ παράλληλα παρέχει σταθερότητα και ποιότητα." Προτείνει επίσης ότι οι χρήστες "Για πιο φωτεινές σκηνές που χαρακτηρίζονται από περισσότερη κίνηση, το Super Steady είναι το καλύτερο".

Η Samsung χρησιμοποιεί AI για τη βελτιστοποίηση των φωτογραφιών των χρηστών

Φυσικά, τα σημερινά smartphones πρέπει να έχουν Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μοντέλο Galaxy S10 χρησιμοποιεί και μια μονάδα νευρικής επεξεργασίας (NPU) , βοηθώντας το τηλέφωνο με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης. Η NPU στις νέες συσκευές Galaxy S10 θα βελτιστοποιήσει τις ρυθμίσεις της κάμερας για 30 διαφορετικές κατηγορίες. Το μέλος της ομάδας, Seoyoung Lee, σημείωσε ότι η εταιρεία πρόσθεσε 10 νέες κατηγορίες για βελτιστοποίηση του AI, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, ποτών και παπουτσιών. Ο Lee λέει ότι η βελτιστοποίηση επιτρέπει περισσότερη εστίαση σε μικρές λεπτομέρειες, όπως το τρίχωμα σε ένα σκυλί. Στις εικόνες παπουτσιών ή ρούχων οι λεπτομέρειες επικεντρώνονται στο χρώμα των αντικειμένων αυτών.Το AI χρησιμοποιείται επίσης για τη δυνατότητα Shot Suggestion της Samsung. Κοιτάζοντας μια βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερες από 100 εκατομμύρια φωτογραφίες από χρήστες τηλεφώνων της Samsung, η λειτουργία Shot Suggestion παρέχει συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη σύνθεση μιας εικόνας. Αυτό γίνεται με την υποβολή προτάσεων για τον τρόπο τοποθέτησης ανθρώπων, ζώων και οχημάτων. "Οι προτάσεις που βασίζονται στο AI έχουν αναπτυχθεί όχι μόνο για να δοθεί προτεραιότητα στη θέση του θέματος στο κέντρο μιας φωτογραφίας", δηλώνει ο Lee. "Με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από το πώς θα ρυθμίσετε τη λήψη σας, το Galaxy S10 θα σας βοηθήσει να το κάνετε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο."

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα