Xiaomi Mi 9 Review και Χαρακτηριστικά

Τα υπέρ:  Υψηλή ποιότητα κατασκευής, καλός συνδυασμός πίσω κάμερας, Γρήγορη απόδοση, Υπερ-ανταγωνιστική τιμή

Τα κατά: Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι λίγο αναξιόπιστος, χωρίς IP-rating σε αντίσταση νερού, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι καλύτερη

Συνολικά: Το Mi 9 είναι ένα αρκετά καλό smartphone για την τιμή του. Αν και στα 500 Ευρώ εγώ θα περίμενα να δω και το Oneplus 7.

Βαθμολογία

9.1Overall8.8Σχεδιασμός8.9Οθόνη9Κάμερα9Μπαταρία9.7Απόδοση

myviews banner 350x350

Το Xiaomi Mi 9 είναι το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας με τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon 855 και είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί τα μεγάλα ονόματα flagships του 2019. Η Xiaomi αναβαθμίζει το νέο της κινητό σχεδόν σε κάθε πτυχή σε σχέση με το Mi 8, αλλά έπρεπε ακόμα να κάνει συμβιβασμούς για να κρατήσει τη τιμή χαμηλή. Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα; Ώρα για να μάθετε!

Xiaomi Mi 9 Design

Το Xiaomi Mi 9 έχει σχεδιαστεί όπως τα περισσότερα άλλα smartphones στην κατηγορία του. Έχει μια ψηλή οθόνη 19: 9, μια μικρή εγκοπή teardrop στην κορυφή και μια λεπτή στεφάνη κάτω. Από άποψη μεγέθους, το Mi 9 είναι στην ίδια κατηγορία με τα περισσότερα μεγάλα flagships τηλέφωνα σήμερα, όπως το iPhone XS Max, το Galaxy S10 +, και το OnePlus 6T. Παρά τις διαστάσεις του, το βρήκαμε εύκολο στη χρήση. Η Xiaomi έκανε καλή δουλειά στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ μεγέθους και άνεσης.

Στο πίσω μέρος, παίρνετε αυτό που η Xiaomi ονομάζει "ολογραφική σχεδίαση γυαλιού". Αυτό που σημαίνει είναι ουσιαστικά "φανταχτερό ανακλαστικό πίσω". Φαίνεται ωραίο, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι θα δείτε κάθε μικρό μουντό, δακτυλικό αποτύπωμα και οτιδήποτε άλλο άφησε το σημάδι του στην πλάτη, το οποίο καταστρέφει την ωραία εντύπωση. Δεν είναι τόσο ολισθηρό όπως κάποια άλλα τηλέφωνα γυαλιού, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το χειριστείτε προσεκτικά.

Αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα αν χρησιμοποιείτε μια θήκη, την οποία ίσως να προτιμάτε να βάλετε, καθώς η κάμερα εξέχει αρκετά από το σώμα και μπορεί να γρατζουνιστεί. Μιλώντας για αυτό, υπάρχουν τρεις κάμερες στην πλάτη, αλλά το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο σχεδίασης είναι ο ανακλαστικός δακτύλιος γύρω από τον κύριο αισθητήρα. Παγιδεύει το φως και δίνει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με τη γωνία. Προσωπικά, πιστεύουμε ότι είναι μια ωραία πινελιά και κάνει το Mi 9 να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα τηλέφωνα με παρόμοιες μονάδες κάμερας.

Η ποιότητα κατασκευής του Mi 9 είναι πολύ σταθερή, καθώς το τηλέφωνο αισθάνεται και φαίνεται εξίσου ωραία με οποιοδήποτε άλλο premium smartphone. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που θα μπορούσε να κάνει η Xiaomi όσον αφορά το σχεδιασμό

Mi 9 Οθόνη

Το Mi 9 διαθέτει μια οθόνη AMOLED 6,4 ιντσών κατασκευασμένη από τη Samsung με ανάλυση 1080x2340 pixel και προστατευμένη Gorilla Glass 6. Τα περισσότερα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας έχουν οθόνες υψηλότερης ανάλυσης, αλλά ακόμη και ένα 1080p φαίνεται αρκετά λεπτομερές σε αυτό το μέγεθος ενώ μας δίνει πυκνότητα εικονοστοιχείων 403 ppi. Εκτός αυτού, η κατοχή οθόνης χαμηλής ανάλυσης εξοικονομεί μπαταρία και διατηρεί το κόστος χαμηλά. Τα χρώματα είναι ζωντανά και φωτεινά ενώ έχει πολύ καλή ορατότητα ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Τα μαύρα φαίνονται αρκετά έντονα ενώ όλα τα υπόλοιπα χρώματα μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε πιο ψυχρά ή πιο θερμά από τις ρυθμίσεις.

Η εγκοπή δεν είναι πρόβλημα. Λόγω της υψηλότερης αναλογίας εικόνας, δεν καλύπτει κανένα περιεχόμενο, είτε παρακολουθείτε βίντεο είτε παίζετε παιχνίδια, εκτός αν αναγκάζετε ένα βίντεο του YouTube να γεμίσει ολόκληρη την οθόνη.

Mi 9 Επιδόσεις

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το Mi 9 διαθέτει τον επεξεργαστή Snapdragon 855 και δεν μπορείτε να πάρετε κάτι καλύτερο στο Android αυτή τη στιγμή. Όταν πρόκειται για καθημερινή χρήση, δεν έχουμε παράπονα. Οι εφαρμογές ανοίγουν και αλλάζουν γρήγορα, η ολίσθηση είναι ομαλή και όλα ανταποκρίνονται πολύ γρήγορα. Φυσικά, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, αλλά η εμπειρία μας από την άποψη της απόδοσης δεν ήταν τίποτε άλλο παρά θετική.

Όταν πρόκειται για 3D παιχνίδια με βαριά γραφικά, ο Snapdragon 855 χειρίστηκε το PUBG σε υψηλές ρυθμίσεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Ακόμη και μετά από παρατεταμένο παιχνίδι, η συσκευή ήταν λίγο ζεστή αλλά χωρίς να μας ανησυχήσει και με ελαφρύτερα παιχνίδια, δεν παρατηρήσαμε καθόλου αύξηση της θερμοκρασίας.

Τα 6GB μνήμης RAM στη βασική έκδοση θα πρέπει να είναι αρκετά για τους περισσότερους χρήστες. Η βάση αποθήκευσης θα μπορούσε να είναι περισσότερο, τα. 64GB σε ένα ναυαρχικό τηλέφωνο, προσιτό ή όχι, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν το 2019, για εμάς ιδανικά θα έπρεπε να ξεκινά από τα 128GB.

Mi 9 Camera

Το τμήμα φωτογραφικών μηχανών είναι όπου η Xiaomi έκανε κάποιες αλλαγές φέτος που ίσως δεν ήταν για το καλύτερο. Ο νέος αισθητήρας Sony 48MP αντικατέστησε αυτόν των 12MP του Mi 8. Και ενώ αυτό είναι μία τεράστια αύξηση σε megapixel, η νέα κάμερα έρχεται χωρίς οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Το OIS είναι εξαιρετικά χρήσιμο κατά την εγγραφή βίντεο και τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για να αντισταθμιστεί η κίνηση των χεριών σας. Συμπτωματικά (ή όχι), ο αισθητήρας 48MP έχει ως στόχο να αντισταθμίσει την έλλειψη OIS. Για τη νυχτερινή λειτουργία, η Xiaomi συνδυάζει τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα για να μειώσει το θόρυβο της εικόνας και να βελτιώσει τη δέσμευση φωτός.

Συνολικά, είμαστε ικανοποιημένοι με το Night Mode της κάμερας του Xiaomi. Δεν υπάρχει Google Night Sight και δεν θα τραβήξει εντυπωσιακές φωτογραφίες σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, αλλά όταν υπάρχει κοντά λίγο φως, οι εικόνες σίγουρα αξίζουν ένα μερίδιο στα κοινωνικά μέσα. Η λήψη χωρίς νυχτερινή λειτουργία και με περιορισμένο φως θα έχει ως αποτέλεσμα σκοτεινές και συχνά θολές εικόνες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Mi 9 λαμβάνει μεγάλες εικόνες στην προεπιλεγμένη ρύθμιση ανάλυσης 12MP. Για να χρησιμοποιήσετε τα πλήρη 48 megapixel, πρέπει να μεταβείτε στην ειδική λειτουργία 48MP, σε αυτή την όμως περίπτωση χάνετε μερικά άλλα χαρακτηριστικά όπως το HDR, για παράδειγμα. Θα συνιστούσαμε μόνο τη λειτουργία 48MP εάν θέλετε να περικόψετε την εικόνα μετά το γεγονός ή να κάνετε μεγάλες εκτυπώσεις της. Όταν κάνετε μεγέθυνση σε ένα θέμα, ο τηλεφακός 2x θα πάρει συνήθως μια φωτογραφία υψηλότερης ποιότητας.

Η κατάσταση πορτραίτου λειτουργεί καλά τόσο στην κύρια κάμερα όσο και στην selfie κάμερα έτσι ώστε το bokeh σας να κεντράρει πάντα στο σωστό σημείο! Μιλώντας για selfie, η 20MP κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός στο Mi 9 κάνει σπουδαία δουλειά σε αυτό το τμήμα. Φυσικά, μπορεί να δυσκολεύεται λίγο στο χαμηλό φως, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Οι δύο άλλες οπίσθιες κάμερες είναι ένας τηλεφακός με 2x ζουμ, το οποίο είναι χρήσιμο στις καταστάσεις που μπορεί να θέλετε να φέρεται ένα θέμα πιο κοντά σας. Με αυτή τη φωτογραφική μηχανή θα έχετε καλύτερες λεπτομέρειες από τη χρήση του ψηφιακού ζουμ 2x από τον κύριο αισθητήρα, οπότε αν θέλετε να τραβήξετε κάποιο απομακρυσμένο αντικείμενο, είναι η καλύτερη επιλογή σας. Η τρίτη κάμερα είναι μια εξαιρετικά ευρείας γωνίας κάμερα. Σας επιτρέπει να χωρέσετε περισσότερα στοιχεία στο πλαίσιο της φωτογραφίας σας, αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη μείωση της ευκρίνειας όταν το χρησιμοποιείτε. Αυτή η κάμερα χρησιμοποιείται επίσης για μια λειτουργία που ονομάζεται Full-body Portrait, η οποία είναι ένα νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Mi 9 Μπαταρία

xiaomi mi 9 wireless charging

Το Mi 9 έρχεται με μια μπαταρία ελαφρώς μικρότερη από αυτή του προκατόχου του (3300mAh έναντι 3400mAh). Είναι επίσης σχετικά μικρή για ένα τηλέφωνο αυτού του μεγέθους, αν και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εντάξει συνολικά. Με κανονική χρήση, έπρεπε να φορτίσουμε το τηλέφωνο περίπου κάθε μιάμιση ημέρα. Αλλά στην πιο βαριά χρήση, μπορεί να χρειαστείτε μια φόρτιση κάθε βράδυ εάν σκοπεύετε να βγείτε έξω. Η φόρτιση του Mi 9 με τον ισχυρό ασύρματο φορτιστή 20W της Xiaomi (πωλείται ξεχωριστά) διαρκεί μόνο 1 ώρα και 22 λεπτά, καθιστώντας τον, το ταχύτερο ασύρματο φορτιστή που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Περισσότεραfb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα