Ανακοινώθηκαν τα Huawei P30 και P30 Pro: Οι κάμερες τους θα είναι οι νικητές του 2019;

Η Huawei ανακοίνωσε τα P30 Pro και P30 δύο κινητά για τα οποία υπήρξαν πολλές φήμες τους προηγούμενους μήνες αλλά και μεγάλη ανυπομονησία για το τι θα ισχύσει και τι όχι τελικά. Η Huawei για άλλη μια φορά δίνει βάση στην καινοτομία στον τομέα της φωτογραφικής μηχανής, αλλά και όλα τα υπόλοιπα σχετικά με τα P30 και P30 Pro είναι αρκετά εντυπωσιακά. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τις δύο νέες συσκευές.

Το ευέλικτο σύστημα φωτογραφικής μηχανής της P30 Pro είναι γεμάτο με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το οπτικό ζουμ 5Χ, έναν νέο αισθητήρα RYB, έναν αισθητήρα Time-of-Flight για πιο ακριβή bokeh, μία selfie camera 32MP και πολλά άλλα.

Η φωτογραφία στα κινητά δεν ήταν ποτέ πιο ευέλικτη

Τα μοντέρνα smartphones είναι καταπληκτικά στον τομέα της φωτογραφικής μηχανής, αλλά εάν θέλετε πιο προηγμένα χαρακτηριστικά όπως ευχάριστο διαχωρισμό φόντου, βαθιά ζουμ ή πλάγια πλάνα, το καλύτερο στοίχημα σας εξακολουθεί να είναι μία ακριβή, ογκώδης DSLR κάμερα. Αυτό αλλάζει αργά, ωστόσο, καθώς οι κατασκευαστές πιέζουν τα όρια για το τι μπορεί να επιτευχθεί σε έναν παράγοντα μορφής κινητού τηλεφώνου.

Από αυτή την άποψη, το P30 Pro είναι ίσως το πιο προηγμένο τηλέφωνο με κάμερα. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα ακριβή αποτελέσματα για την ποιότητα της εικόνας (δεν είμαστε σε θέση να το δοκιμάσουμε πραγματικά), ο αριθμός και η ποικιλία των χαρακτηριστικών είναι εξαιρετική. Αυτή η ευελιξία επιτυγχάνεται μέσω ενός συνδυασμού πολλαπλών εξειδικευμένων φακών, νέας τεχνολογίας αισθητήρων και έξυπνου λογισμικού.

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα επικεντρωθούμε στην πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή του P30 Pro. Το Huawei P30 είναι λίγο πιο συμβατικό - διαθέτει μόνο τρεις κάμερες (χωρίς αισθητήρα ToF), διαθέτει κάμερα με ζουμ 3x (αντί για 5Χ) και διαθέτει ένα σούπερ ευρυγώνιο φακό ελαφρώς χαμηλότερης ανάλυσης. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορεί να σας αρέσουν και το P30 είναι αρκετά παρόμοιο με το P20 Pro από πέρυσι - κάτι που δεν αποτελεί καμιά φιλοφρόνηση.

Τι κάνουν οι τέσσερις κάμερες του Huawei P30 Pro

Η τυπική κάμερα φακού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις, βρίσκεται στη μέση της μονάδας τριπλής κάμερας. Διαθέτει αισθητήρα 40MP με φακό 27 mm f / 1,6. από προεπιλογή, οι εικόνες τραβήχτηκαν σε ανάλυση 10MP, πράγμα που σημαίνει ότι δεδομένα από τέσσερα παρακείμενα εικονοστοιχεία συνδυάζονται σε ένα με τη χρήση binning pixel, για βελτίωση της ποιότητας.

Στο επάνω μέρος, έχετε την κάμερα ultra-wide-angle. Αυτό είναι κάτι που έχουμε δει στο παρελθόν στο Mate 20 Pro και σε πολλά τηλέφωνα της LG. Είναι φακός 20MP 16mm f / 2,2, ο οποίος θα είναι χρήσιμος για τοπία, ομάδες ανθρώπων και πολλά άλλα σενάρια όπου θέλετε να τραβήξετε μια μεγάλη σκηνή.

Στο κάτω μέρος της μονάδας τριπλής κάμερας είναι το πιο ενδιαφέρον από τη δέσμη. Είναι μια φωτογραφική μηχανή 8MP f / 3.4 που χρησιμοποιεί ένα οριζόντιο σχεδιασμό περισκοπίου για την επίτευξη 5Χ οπτικού ζουμ και μέχρι 10Χ υβριδικού ζουμ χωρίς απώλειες. Αυτό είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό που έχετε όταν θέλετε να "ζουμάρετε" σε ένα μακρινό θέμα, είτε πρόκειται για ένα πρόσωπο σε ένα πλήθος είτε για το φεγγάρι στον νυχτερινό ουρανό.

Το περπισκόπο αντανακλά το φως σε γωνία 90 μοιρών χρησιμοποιώντας ένα πρίσμα. Το αντανακλαστικό φως περνά από διάφορους φακούς που είναι κρυμμένοι στο σώμα του τηλεφώνου. Οι φακοί δεν κινούνται στην πραγματικότητα, έτσι ώστε το φαινόμενο ζουμ να επιτυγχάνεται πραγματικά μέσω λογισμικού, καθώς το τηλέφωνο μεταβαίνει μεταξύ του τηλεφακού και των τυπικών φακών. Αυτό είναι το οπτικό ζουμ, το οποίο διατηρεί τις λεπτομέρειες και τη σαφήνεια, όχι το τυπικό ψηφιακό ζουμ με απώλειες που έχετε στα περισσότερα τηλέφωνα.

Η τέταρτη φωτογραφική μηχανή λειτουργεί ως αισθητήρας Time-of-Flight (ToF). Το υπέρυθρο φως που εκπέμπεται από έναν flood illuminator αναπηδά από κοντινά αντικείμενα και συλλαμβάνεται από τον αισθητήρα 5MP ToF. Αυτή η τεχνική τύπου σόναρ επιτρέπει στο τηλέφωνο να παράγει πιο ακριβές εφέ θόλωσης φόντου, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη διαφορετική απόσταση από αντικείμενα στη σκηνή. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές AR, αλλά και για την ακριβής μέτρηση των φυσικών διαστάσεων αντικειμένων στο οπτικό πεδίο - η Huawei ισχυρίζεται ότι έχει ακρίβεια 98,5%.

Αρκετά καλές προδιαγραφές

Τόσο το P30 όσο και το P30 Pro τροφοδοτούνται από τον καλύτερο επεξεργαστή της Huawei, τον Kirin 980. Είναι ένα chip που έχουμε δει στο Mate 20 Pro και σε δύο συσκευές Honor. Εξασφαλίζει την επεξεργασία του AI και την πρωτογενή απόδοση, αλλά ξεπερνά τη γραφική απόδοση του Snapdragon 855 της Qualcomm. Μπορεί σίγουρα να χειριστεί οτιδήποτε τρέχετε σε αυτό, βοηθούμενο από καλές ποσότητες RAM: 6GB στο P30 και 8GB στο P30 Pro αν και περιμένουμε και μια special edition με 12GB RAM.

Η αποθήκευση ξεκινά από 128GB, ενώ ανέρχεται στα 512GB για το κορυφαίο P30 Pro. Παίρνετε μια υποδοχή κάρτας μνήμης, αλλά είναι η ιδιόκτητη μορφή μνήμης Nano Memory της Huawei, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ακατάλληλη για ορισμένους χρήστες. Το P30 Pro αναβαθμίζει το εξαιρετικό σύνολο χαρακτηριστικών μπαταρίας / φόρτισης του Mate 20 Pro. Η μπαταρία των 4.200mAh μπορεί να φορτιστεί γρήγορα έως 70% μέσα σε 30 λεπτά και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γρήγορη ασύρματη φόρτιση 15W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Mate-like σχεδιασμός, με μερικές αλλαγές

Το Huawei P30 Pro μοιάζει πολύ με το Mate 20 Pro. Τα δύο τηλέφωνα είναι αρκετά παρόμοια σε μέγεθος και βάρος και διαθέτουν παρόμοιες οθόνες με καμπύλη άκρη.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές. Η εγκοπή στην οθόνη του P30 Pro είναι πολύ μικρότερη. Αυτό συμβαίνει επειδή περιλαμβάνει μόνο τη φωτογραφική μηχανή 32MP selfie, αντί του 3D σαρωτή προσώπου του Mate 20 Pro. Ενώ η μικρότερη εγκοπή είναι λιγότερο ενοχλητική, σημαίνει επίσης ότι το P30 Pro διαθέτει μόνο μια τεχνολογία ξεκλειδώματος προσώπου βασισμένη σε λογισμικό, αντί της παραλλαγής 3D, η οποία είναι ταχύτερη και ασφαλέστερη.

Όπως και το Mate 20 Pro, το P30 Pro και το P30 έρχονται με αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Αυτή τη φορά, ο σαρωτής έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα στην οθόνη για να διευκολύνει τη χρήση του, και η Huawei ισχυρίζεται ότι έχει επίσης βελτιωθεί σε σχέση με το Mate 20 Pro. Η μεγαλύτερη διαφορά σχεδιασμού είναι, φυσικά, η διαφορετική ρύθμιση των φωτογραφικών μηχανών στο πίσω μέρος. Εκτός από αυτό, τα P30 και P30 Pro έχουν πιο επίπεδες πλευρές σε σύγκριση με το Mate 20 Pro.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Huawei P30 θα κοστίσει 799 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο μόνο με 6GB μνήμης RAM και 128GB αποθήκευσης. Το Huawei P30 Pro θα διατεθεί για 999 ευρώ για την έκδοση με 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθήκευσης, 1099 ευρώ για την έκδοση με 8GB μνήμης RAM και αποθήκευση 256GB και 1249 ευρώ αν θέλετε να πάρετε τα 8GB μνήμης RAM και 512GB αποθήκευσης. Όλες οι εκδόσεις έρχονται με την ιδιόκτητη υποδοχή επέκτασης κάρτας Nano της Huawei.

Τα Huawei P30 και P30 Pro θα κυκλοφορήσουν σήμερα στην αγορά, αν και δεν έχουμε λεπτομέρειες πέρα από αυτό.

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα